Coroniță de Advent simplă și rapidă

Cadouri în funcție de horoscop  – Săgetător
18.11.2022
Candele cu hârtie decupată – companioni simpatici ai Crăciunului
2.12.2022

Dacă doriți o coroniță de Advent care să reziste și să arate frumos pe tot parcursul celor patru săptămâni cât durează această perioadă, încercați anul acesta să combinați crenguțele artificiale cu materiale naturale, apoi încoronați totul cu mere dulci.

În fața noastră se întinde o perioadă lungă de Advent, pe care o așteaptă cu nerăbdare persoanele care consideră sărbătoarea Crăciunului un moment fermecător al iernii. Aceasta înseamnă fără curățenie în adâncime, ci doar de suprafață, cu puțin copt, care nu ne îngreunează cu prea multe kilograme, cu plimbări, vin fiert și, nu în ultimul rând, cu întâlniri cu prieteni dragi, cărora le oferiți cu drag îmbrățișări și urări de bine. 

Știu, realitatea este cu totul alta, dar ca să o facem mai frumoasă, începem să ne pregătim coronițe de Advent, care să ne înfrumusețeze scurgerea nemiloasă a timpului, dar într-un cadru relaxat, eventual la o șuetă de seară cu familia. Cea de anul acesta poate fi creată folosind o coroniță din crenguțe artificiale, care nu se usucă și arată mereu bine. Nu avem cu toții posibilitatea să mergem până în pădure sau să ne pricepem să împletim coronițe. Dacă vă încadrați în vreuna dintre aceste categorii, înseamnă că aceste coronițe gata formate sunt pentru dumneavoastră (de exemplu, cea disponibilă în e-shopul deDoma, cu diametrul de 50 de cm). Nu se usucă și reprezintă o bază perfectă și stabilă pentru toate ideile creative. Însă aveți mare grijă la lumânări! În fiecare an atenționez pe toată lumea asupra pericolelor pe care le pot pune acestea. În mod ideal, plasez lumânările pe suporturi speciale sau păhărele fixate în coroniță, care le izolează de corpul decorațiunii. În poza de mai jos, le-am scos doar pentru fotografiat, ca să se vadă frumos cifrele de pe ele.

Așadar, anul acesta scădeți puțin așteptările, ca să nu vă treziți că se alege praful din planurile dumneavoastră pentru această perioadă. Și eu voi proceda în același fel. Iar aici sunt datele în funcție de care vă puteți planifica activitățile la aprinderea fiecărei lumânări:

...ÎN DOAR CÂTEVA ZILE

Prima dumincă de Advent – DUMINICA DE FIER – 27 noiembrie

A doua duminică de Advent – DUMINICA DE BRONZ  - 4 decembrie

A treia duminică de Advent - DUMINICA DE ARGINT -  11 decembrie

A patra duminică de Advent - DUMINICA DE AUR - 18 decembrie

AJUNUL CRĂCIUNULUI – sâmbătă, 24 decembrie

MATERIALE NECESARE PENTRU CORONIȚA CU MATERIALE NATURALE

În primul rând, gândiți-vă cum doriți să decorați coronița dumneavoastră de Advent. Poate fi plină de globulețe și decorațiuni mici din sticlă, o puteți lumina cu o instalație de beculețe, aveți o mulțime de posibilități. Eu am mers pe varianta clasică a combinației dintre verde și roșu, la care am adăugat câteva materiale naturale. Pregătiți-vă așadar următoarele:

Coroniță

  • o coroniță artificială cu diametrul de 50 cm
  • feliuțe de mere uscate - AICI găsiți instrucțiunile
  • rămurele de plante cu bobițe roșii
  • crenguțe de buxus
  • crenguțe de tuia
  • decorațiuni după gust, conuri mici, etc.
  • nuci
  • sârmă de legat
  • foarfecă de grădină
  • pistol de lipit
  • păhărele pentru lumânări
  • 4 lumânări de Advent

Pentru decorul cu mere

  • mere mici, roșii
  • panglici înguste
  • zahăr pudră și o strecurătoare
  • hârtie, creion, foarfecă de birou
  1. Înainte de toate, pregătiți-vă feliuțele uscate de măr. La urma urmei, tot decorul coroniței se bazează pe frumusețea merelor. Feliuțele vor fi integrate în decor, însă merele din mijloc pot fi savurate și completate cât de des doriți. Cum pregătiți feliuțele uscate– aceasta aflați din instrucțiunile de mai sus. Pregătirea lor vă va lua puțin mai mult, dar între timp, puteți pregăti celelalte materiale. Pregătiți mai multe feliuțe, pentru că vor fi o gustare foarte apreciată atât înainte, cât și de sărbători.
  2. Sub coroniță, puneți o farfurie de desert, pe care să puneți merele. Coronița este înaltă, așa că grămăjoara de mere se va înălța deasupra nivelului ei.
  3. Acum, așezați lumânărileși fixați-le bine. Puteți mișca ușor crenguțele coroniței, așa că veți face loc ușor lumânărilor printre ele. Fixați foarte bine suporturile cu pistolul de lipit, ca să vă asigurați că lumânările stau bine pe loc. Lipiți lumânările de suporturi folosind ceară caldă. Va fi și mai bine dacă puneți lumânările în păhărele de sticlă (+ să le lipiți și de ele), pentru ca flăcările să nu ia contact cu decorațiunea. Tratați acest aspect cu multă atenție și seriozitate!
  4. Imediat ce ați stabilit locurile fixe ale lumânărilor, începeți să decorați coronița. Înainte de toate, completați totul cu crenguțele verzi, apoi cu crenguțele cu bobițe roșii, apoi urmează feliuțele de măr uscat, nucile și alte decorațiuni. Fixați totul cu lipici cald, cu foarte multă atenție, apoi adăugați și conurile, fixându-le cu sârmulițe. Decorul trebuie să aibă un aspect natural, ca și cum elementele ar fi aranjate liber pe coroniță.

CUM DECORĂM MERELE DE CRĂCIUN

Pentru cele mai festive momente, înfrumusețați merele roșii cu un decor din zahăr:

  1. Spălați și lustruiți bine merele.
  2. Tăiați din hârtie normală o steluță sau o altă formă de mărimea dorită. Eu am printat o foaie cu steluțe de mai multe mărimi și am ales-o pe cea care mi s-a părut cea mai potrivită.
  3. Așezați steluța pe măr, puneți o lingură de zahăr pudră în strecurătoare și cerneți ușor zahărul peste măr. Cerneți mai mult zahăr peste steluță și mai puțin înspre laterale. Îndepărtați steluța. Faceți un model pe fiecare măr, apoi aranjați-le pe toate astfel încât să se vadă steluțe din toate părțile. 
  4. Dacă merele au codițe mai lungi, completați decorul cu funde dintr-o panglică îngustă.

MERELE SE NUMĂRĂ PRINTRE SIMBOLURILE CRĂCIUNULUI

Merele roșii, bine lustruite, au fost pe vremuri primele decorațiuni ale brazilor de Crăciun. În special cele mici și dulci erau preferatele tuturor. Acestea erau dăruite frecvent și de sărbătoarea Sf. Nicolae, împreună cu alte fructe uscate, precum prunele.

Unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri este tăierea mărului pe jumătate pentru ghicirea viitorului. O steluță completă prevestea sănătate, pe când una incompletă prevestea ghinion. Fetele tinere obișnuiau să curețe cu atenție coji de măr cât mai lungi, pe care le aruncau peste cap, pentru a descifra apoi inițiala viitorului mire. 

Pentru ca merele să nu lipsească nici de pe masa dumneavoastră, puneți câteva în interiorul coroniței de Advent (dacă nu folosiți acest spațiu pentru lumânări). Vor arăta și mai tentant cu un decor din zahăr!

Nu uitați, la final de an, să vă faceți timp doar pentru sine. Îndepliniți-vă propriile așteptări și profitați de toate ocaziile de odihnă. Momentul confecționării coroniței de Advent va crea o atmosferă frumoasă în familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *