Coroniță festivă de Revelion

Biscuiți cu ghimbir pregătiți din timp
9.12.2022
Colacul celor trei magi
5.1.2023

Și a sosit din nou! Revelionul ne bate la ușă și ne pregătim să-l sărbătorim așa cum se cuvine!

Tot ce nu am reușit să facem rămâne nefăcut, dar tot ce așteptăm de la noul an se așterne înaintea noastră. Așa că vă dorim un An Nou fericit, multă distracție și tihnă în familie sau cu prietenii, așa cum vă doriți să fie. Și dacă tot suntem la capitolul petreceri, nu pot decât să vă mai arăt o idee pentru masa de sărbătoare - strălucitoare și veselă precum noaptea dintre ani. Și îmi permit să atrag atenția de asemenea asupra tuturor celor care au participat la pregătirile de sărbători, făcând curățenie, cozonaci sau decorând casele, oferindu-le o coroană regească, pe care o merită din plin!

Poate că pare să fie mai degrabă pentru prințese, dar așa mi-a ieșit. Coronița se face foarte ușor, deci nu vă chinui cu ceva complicat, pentru care nu aveți timp. Împăturirea unui șervețel nu vă ia mai mult de un minut!

4 PAȘI PENTRU ÎMPĂTURIREA ȘERVEȚELULUI

Coroana se poate face și dintr-un șervețel de unică folosință calitativ. Dar pentru ocaziile festive cu familia, eu prefer de obicei șervetele textile, așa că am ales șervete de acest fel. Pregătiți-vă următoarele:

  • șervete din material textil
  • o panglică subțire într-o culoare contrastantă, pentru fiecare șervețel câte 80 cm
  • orice ornament pentru decor – puțin vâsc, o decorațiune mică de Crăciun, o etichetă din hârtie, etc.
  1. Despăturiți șervetul cu dosul în sus, în forma unui romb și întoarceți partea de jos în sus, astfel încât să obțineți un triunghi. Luați colțul din dreapta al triunghiului obținut și întoarceți-l spre colțul de sus.
  2. Procedați la fel și cu colțul din stânga, împăturiți-l înspre colțul de sus. Acum aveți în față un romb pliat.
  3. Acum împăturiți partea de jos în sus. Nu este nevoie să călcați marginile. Veți obține un nou triunghi.
  4. Ridicați triunghiul de pe suport, înfășurați-l astfel încât să obțineți un cerc și, în partea din spate, introduceți unul în altul colțul drept și stâng. În partea din față, colțurile de sus ale șervetului împăturit se vor deschide, creând astfel colțurile coroniței. Coronița stă pe baza rotundă, iar colțurile sunt unite în spate. Pentru un efect și mai festiv, puteți lega partea de jos a coroniței cu o panglică sau cu un șnur, legate cu fundiță. În spatele fundei, introduceți o decorațiune.

O COROANĂ PENTRU FIECARE OASPETE

Dacă sunteți mai mulți la masă, puteți adăuga la șnurul decorativ și o etichetă cu numele oaspeților sau o felicitare pentru fiecare dintre ei. Vor contribui la o primire frumoasă. Eu am ales doar o rămurică de vâsc auriu.

Întreaga echipă deDoma vă dorește un An Nou fericit, cu sănătate, multă iubire și un Revelion cu o masă îmbelșugată și oameni dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *