Despre noi

Aceste pagini provin din placerea pura a creatiei si din dorinta ca in acest loc sa adunam idei pe care le puteti face sau retete pe care le puteti gati cu noi. Iar interesant este faptul ca, din acest impuls au aparut obiecte - ajutoare utile pentru casa, pe care le puteti gasi in e-shop-ul deDoma.

Jana Pippichová 

găsiți articolele ei sub numele de Jana.

Pregătește articolele de pe blog încă de la apariția acestuia, așadar începând cu anul 2016.

Și-a concentrat admirația pentru toate eforturile creative într-o gamă variată de activități. A defilat pe podiumurile celebrei Bertramka, dedicată tinerilor artiști, în modele producție proprie. De asemenea, a conceput timp de mulți ani modele de haine cusute și tricotate, implicându-se și în elaborarea proceselor tehnologice ale producției acestora.

De aici, a fost doar un pas mic spre munca în redacția revistei cehe Femeia practică, în care, începând cu anul 1991, a prezentat modele de tricotaje și accesorii pentru casă, a verificat rețete și a contribuit la conceperea formei revistei timp de peste 25 de ani. De asemenea, a editat texte pentru publicarea unor cărți de hobby și artizanat, cum ar fi cărțile apărute în Cehia – Tricotăm cu mâinile și degetele și Coasem jucării.

Suntem bucuroși că s-a alăturat echipei noastre. Acum, vă este ghid prin toate temele și toate bunătățile de sezon, atât sărate, cât și dulci, testând în același timp pentru dumneavoastră noile produse din e-shopul nostru.

"Am un mare respect pentru activitățile de artizanat popular și am adăugat fotografia în portofoliul meu profesional. Iubesc designul interior, florile, cărțile, muzica – de la Bach până la Zapp, mâncarea bună, cafeaua și familia mea."

Jan Pippich

Este fotograf și grafician, asigurând fotografiile pentru blog încă de la apariția acestuia.

Jan a absolvit Facultatea de studii umaniste a Universității Caroline și și-a adus contribuția în domeniul filosofiei drept co-autor a cărții Puterea lumii, însă ulterior nu a mai practicat profesia de filosof.

După încheierea studiilor, a început să lucreze ca grafician și de aici nu a mai fost decât un pas până la fotografie, care, așa cum se întâmplă de obicei, a devenit atât o profesie, cât și o mare pasiune a sa. Jan locuiește în Praga, iubește cafeaua și filmele de groază, iar atunci când nu practică fotografia, își petrece timpul cântând la chitară.

"Cred cu tărie că nimic nu poate înlocui munca cinstită și că energia investită în pregătire, gătire, crearea aranjamentelor, fotografiere, editare și retușarea fotografiilor nu este niciodată pierdută, având rolul de a crea imagini care au puterea de a impresiona și de a aduce bucurie. Este minunat să iau parte la procesul creativ, iar despre degustare nici nu mai vorbesc."

 

Jana Chmelíková

găsiți articolele ei sub numele de Janina.

Face parte din echipa noastră din anul 2022, însă cunoaște produsele deDoma încă din perioada în care lucra la diverse reviste. Ne bucurăm că acum își împărtășește cunoștințele cu dumneavoastră. 

Când avea în jur de 7 ani, a hotărât că va fi jurnalistă. Și pentru că limba cehă era de departe materia ei preferată, s-a orientat în final spre Facultatea de filosofie a Universității Caroline și ulterior spre Facultatea Pedagogică din Hradec Králové.

Din anul 2007 s-a dedicat articolelor despre mâncare și rețete pentru portalul prozeny.cz și revista F.O.O.D., a scris pentru revistele Marie Claire sau Maxximum, după care a dat la schimb tocurile și viața agitată din Praga pentru o casă într-un orășel mic, cizme de cauciuc și creșterii celor doi copii ai săi.

În ultimii ani, în afară de creșterea copiilor, se ocupă cu publicarea articolelor în Știrile populare, revista Rețeptarul, blogul deDoma și activitatea de redactor și editor pentru cărți cum ar fi cartea de rețete a Kateřinei Winterova.

 

"Omul nu trăiește numai pentru a munci – însă, pe lângă muncă, acesta trebuie să se și relaxeze și să descopere lumea. Și eu sunt foarte fericită că mi s-a împlinit visul din copilărie și intermediez exact acest lucru: să public cărți și să prezint știrile și lucrurile interesante ale lumii."

deDoma, s.r.o.

Dacă doriți să comandați vreunul dintre produsele care v-au impresionat în articole, contactați linia noastră pentru clienți.
Operatorii noștri vă stau la dispoziție în zilele lucrătoare: Lu – Vi 8:30-16:30.

Dacă ne trimiteți un e-mail, vom fi bucuroși să vă răspundem la orice apreciere, întrebare au reclamație.

Găsiți multă inspirație și în e-shopul nostru, deDoma.