Candelă din dovleac decorativ

Transformări elastice pentru canapele
9.10.2019
Reciclarea răzătoarei / suport pentru bijuterii
16.10.2019

Toamna nu ar fi completă fără aceşti dovleci mici, coloraţi, de forme simpatice şi ciudate. Dacă le adăugaţi câteva frunze colorate, obţineţi în doar câteva clipe o natură moartă ce va captiva privirile tuturor.  

Îmi plac cel mai mult formele ce îmi aduc aminte de nişte turbane mici şi pestriţe. Dovleceii aceştia abundă în mici pete contrastante, sunt portocalii, galbeni cu dungi sau în nuanţe de verde deschis sau închis. Îi aştept cu nerăbdare şi în fiecare an îmi cumpăr câţiva. De multe ori se menţin bine până primăvara. În fiecare an îmi sculptez candele simple din doi sau trei astfel de dovlecei. Deşi sunt disponibile candele ceramice asemănătoare, cele naturale îmi sunt mult mai dragi. Masa luminată de acestea are un aer romantic şi puţin misterios. 

Candelele din dovlecei ies cel mai bine în evidenţă pe farfuriile din sticlă sau pe cele robuste din ceramică. Dovleceii trebuie să fie stabili, pentru ca ceara topită să nu se scurgă din lumânări, însă, pentru siguranţă, nu lăsaţi niciodată candelele aprinse nesupravegheate.

 

dyne_vyska

CANDELĂ DIN DOVLEAC DECORATIV

MATERIALE NECESARE PENTRU CANDELELE DIN DOVLECI

Pregătiţi-vă următoarele:

dovleci decorativi mici de formă rotundă

lumânări pastile de culori asortate cu culorile dovlecilor

cuţit ascuţit 

formă pentru biluţe din pepene

 

 

Dacă dovleacul nu este foarte stabil, tăiaţi drept protuberanţa rămasă în urma florii, însă străduiţi-vă să nu tăiaţi din coaja dovleacului, pentru că altfel se va strica. 

LUAŢI MĂSURA LUMÂNĂRII

Marcaţi conturul lumânării cu vârful cuţitului. Puneţi deoparte lumânarea şi tăiaţi dovleacul după contur cu tăieturi perpendiculare, nu foarte adânci. Continuaţi să tăiaţi cu atenţie mai în adâncime, însă cu atenţie, ca să nu tăiaţi alte părţi ale cojii. Când simţiţi că aţi străpuns coaja, tăiaţi în cruce cercul şi scoateţi o bucăţică din el. Apoi scoateţi şi restul cercului, formând astfel gaura pentru lumânare.

LĂSAŢI LA USCAT INTERIORUL

În această poză se vede că pereţii curăţaţi ai dovleacului au grosimea de doar 5 mm. Lăsaţi dovleacul într-un loc aerisit cel puţin până a doua zi, pentru ca restul miezului să se usuce foarte bine.

INTRODUCEŢI LUMÂNAREA

Introduceţi încet lumânarea pastilă în dovleacul curăţat şi uscat în avans. Stă perfect! După topirea completă a lumânării, scot restul fitilului şi pun în aceeaşi formă de aluminiu doar partea de ceară a unei noi lumânări.

Puteţi completa aranjamentul candelei şi cu alte decoraţiuni pe care le veţi găsi în e-shopul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *