Decorațiuni din conuri pentru luna decembrie

Fursecuri cu nucă în trei straturi
6.12.2023
Pâinici cu rozmarin și cartofi
1.2.2024

Pe timp de iarnă, nu avem parte de foarte multe flori în natură. Ne mai putem bucura de crizanteme, dar numai pentru scurt timp. Așa că vă puteți face în joacă niște decorațiuni din conuri de brad!

Nu sunt sigură dacă micile conuri sunt cu adevărat niște flori, dar le voi folosi pentru a crea inflorescențe și forme potrivite pentru bradul de Crăciun. Acest joc plin de farmec îi va bucura atât pe copii, cât și pe voi. Dacă vă plac materialele naturale, micile decorațiuni contribuie la decorarea crenguțelor de brad și se potrivesc perfect cu turta dulce. Conurile se potrivesc brazilor într-un mod complet natural.

Pentru ca decorațiunile să nu fie foarte mari, ideal este să adunați un săculeț de conuri mici. Eu le găsesc în propria grădină, unde avem un copac din specia Tsuga canadensis, așa că am parte de multe conuri mici în fiecare an. Dacă nu le găsiți în parc sau prin vreo pădurice, găsiți fără probleme conuri naturale mici și în e-shopurile cu decorațiuni sau obiecte destinate activităților creative. Ba chiar vă puteți cumpăra și conuri vopsite în alb sau date cu sclipici auriu sau argintiu. Un săculeț nu costă mult. Bineînțeles că merg combinate cu o mulțime de alte bobițe, alune întregi, pur și simplu orice aveți la îndemână. Eu am folosit foarte puține culori – roșu, alb și crem, de la boabe, mere mici și mărgele din lemn. Haideți să vedeți cum se face, este foarte ușor!

MATERIALE NECESARE PENTRU DECORAȚIUNILE DE CRĂCIUN

Decorațiunile de Crăciun nu se numără printre cele mai ieftine. Dar sunt frumoase și fiecare tip de decorațiune completează stilul ales pentru sărbători într-un fel diferit.

Persoanele care iubesc materialele naturale pot face mari economii. Cam orice găsiți la o plimbare prin pădure vă poate fi de folos; mai departe, mai aveți nevoie doar de puțină răbdare. În fiecare an puteți găsi o nouă idee. Decorațiunile din paie și turtă dulce pot fi completate cu decorațiuni din conuri. Pregătiți-vă următoarele:

  • conuri naturale mici – le găsiți la florărie sau în papetării
  • mărgeluțe din lemn natural
  • bobițe decorative albe și roșii
  • mere decorative din celuloză
  • forme decupate din lemn, le găsiți în papetării
  • pistol de lipit
  • pentru agățat – sfori, șnururi naturale sau cu inserții metalice
  • pentru finisare – clopoței rotunzi, mici decorațiuni din lemn, etc.
  • hârtie pentru protecția mesei

TIPURI DE FORME DE BAZĂ

Lipiciul încălzit în pistolul de lipit este foarte puternic, așa că se va descurca ușor cu micile conuri. Le veți lega repede în diferite forme care vă plac. Luați în considerare că lipiciul se poate scurge prin decorațiune și că doriți ca aceasta să fie frumoasă și pe spate. În brad, se vede din toate unghiurile. Așa că folosiți cantități mici și lipiți doar în punctele în care este cu adevărat nevoie.

FLOARE AERISITĂ – în jurul unui con lipiți doar la colțuri 6 conuri, apoi adăugați încă 6 în spațiile dintre primele conuri, la fel ca în imaginea de mai sus;

FLOARE PE LEMN – lipiți conurile pe o secțiune dintr-o creangă și decorați după cum vă place; baza pe care am folosit-o a avut un orificiu pentru sfoară;

CORONIȚĂ – lipiți conurile unul de altul în lateral și creați un cerc de mărimea dorită. După ce se usucă, lipiți pe ea alte decorațiuni;

TRIUNGHI – începeți de la vârf, adăugând alte conuri în spațiile dintre conurile rândului anterior – obțineți astfel iluzia unui pom de Crăciun;

PĂTRAT ȘI ROMB – lipiți conurile de laterale și creați formele de mărimea dorită.

După ce ați format bazele din conuri, finisați-le cu mărgeluțe și orice alte decorațiuni vă plac. Opțiunile sunt numeroase. Limitați decorul din mijlocul coronițelor, indiferent de formă, astfel încât să se vadă forma originală a acesteia. Acestea vor avea un aspect delicat și interesant pe ambele fețe.

MICA MEA COLECȚIE PENTRU INSPIRAȚIE

Adăugați clopoței, coji de fistic, mere decorative și orice vă mai place pe decorațiuni. La final, adăugați sforile sau șnururile de agățat. Potriviți-le printre conuri și fixați-le bine. Veți vedea câte idei vă vin pe măsură de lucrați la ele și până la urmă veți obține o întreagă colecție!

PONT DE FINAL: Deocrațiunile din conuri sunt de efect și arată minunat în bradul de Crăciun. Combinați-le cu niște conuri mai mari, plasate din loc în loc, pe care le puteți vopsi cu vopsea albă din latex, care se seamănă bine cu zăpada. Pentru fixare, folosiți sârmă înfășurată în jurul părții inferioare a conului. Au mai rămas doar 10 zile până la Crăciun! :o) 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *