Masă festivă + șervețele în formă de inimă

Pâinici cu rozmarin și cartofi
1.2.2024

Dacă sunteți în căutarea unui detaliu care să desăvârșească o masă cu o ocazie specială, faceți-vă puțin timp pentru a împături șervețelele într-un mod deosebit. Este cel mai ușor mod de a da un plus de farmec mesei!

În jurul mesei punem accent în special pe felurile de mâncare preparate. Dar imediat după acestea apare în ierarhie serviciul de masă. În farfurii se servesc felurile pregătite, după care ne ocupăm de alegerea tacâmurilor, a șervețelelor, florilor și tuturor celorlalte detalii care transformă o masă într-un loc special. Este o preocupare frumoasă, de obicei la fel de importantă ca și gătitul.

Alegerea serviciului de masă se ghidează în funcție de nevoile fiecărei familii. Este ideal să aveți un serviciu pentru mesele zilnice și unul pentru ocazii speciale. Acesta din urmă este completat de obicei cu o mulțime de alte piese, cum ar fi boluri de salată, o farfurie mare de servire, o sosieră, o supieră, etc. Pentru mesele zilnice este suficient un serviciu de masă cu farfurii mari, farfurii de supă și pentru desert.

Un astfel de serviciu de 18 piese ar trebui să îndeplinească toate criteriile practice pentru utilizarea frecventă. Comandați-vă un set de farfurii care pot fi spălate în mașina de spălat și folosite în cuptorul cu microunde, iar dacă familia are 4 sau mai mulți membri, ideal achiziționați două seturi de același fel. Se întâmplă frecvent ca o farfurie să se spargă și, în acest caz, aveți siguranța că decorul preferat se va păstra mai mult timp în bucătăria dumneavoastră. Serviciile de masă pot avea un decor simplu, dar și unul bogat. Alegeți un model care să vă placă, într-o culoare care să se potrivească la decorul bucătăriei sau al locului în care serviți masa. Dacă nu vă place să folosiți un set de farfurii cu floarea soarelui pe timp de iarnă, alegeți un model cu linii sau modele geometrice mai discrete. Sau puteți să vă luați două seturi: unul pentru vară, celălalt pentru iarnă.

În plus față de tot ce am amintit mai sus, alegerea unui set din porțelan reprezintă o activitate cu adevărat plăcută. Dacă vă gândiți să achiziționați un serviciu de masă nou, vă așteaptă niște momente plăcute! La decorul mesei din fotografii, am ales astăzi o completare frumoasă din șervețele pliate de efect. Se potrivesc foarte bine cu sărbătoarea Sf. Valentin de astăzi! În plus, merg bine și cu nuanțele de verde crud ale lalelelor sau cu multe alte flori.

CUM FORMĂM O INIMĂ DINTR-UN ȘERVEȚEL

Pregătiți-vă câteva șervețele clasice din hârtie de culoare roșie. Plierea este atât de ușor de executat, încât vă veți da seama și din imagini cum se face. Descriu totuși și în scris cum am procedat:

  • Așezați în fața dumneavoastră șervețelul împăturit în formă de pătrat și desfaceți-l, cu bordura decorativă în partea de sus.
  • Întoarceți spre îndoitura din mijloc mai întâi partea dreaptă a șervețelului, apoi pe cea stângă. Ambele părți sunt doar întoarse, nu creați îndoituri.
  • Apropiați cele două falduri obținute și așezați șervețelul pe marginea de jos. În partea de sus se conturează forma unei inimi. Așezați șervețelul în farfurie și aranjați-l astfel încât să stea drept.

Chiar dacă șervețelele din hârtie nu sunt la fel de tari ca și cele textile, rezistă bine pe poziție. Totuși, dacă doriți, le puteți lega cu o panglică subțire. Adăugați câteva flori și masa este deja pregătită pentru o ocazie specială!

Ubrousky 3

VĂ DORIM O ZI A ÎNDRĂGOSTIȚILOR MINUNATĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *