Fursecuri cu arahide și ciocolată

Ceai copt din fructe exotice
6.1.2021
3 ponturi pentru o odihnă desăvârșită
14.1.2021

Arahidele sunt fructe uscate, cu coajă tare. Chiar dacă denumirea lor populară este de „alune americane”, acestea nu sunt ca și alunele sau nucile.

 

Ne plac mult arahidele, mai ales în forma lor prăjită și sărată. Atunci când sunt proaspete și de bună calitate, reprezintă o tentație puternică. Mulți dintre noi au suferit deja de dureri de stomac din cauza lor, pentru că este ușor să mâncăm mai multe decât ar trebui. Și, chiar dacă acest tip de aliment este considerat în principiu unul sănătos, corpul nostru îl procesează destul de greu. După această prezentare, vă întrebați desigur, care este motivul pentru care le-aș folosi în fursecuri?

Dintr-un motiv foarte simplu – arahidele nu înlocuiesc savoarea nucilor, dar pot fi consumate de persoanele cu alergie la alune. Totuși, nu uitați că arahidele conțin de asemenea un alergen puternic. Dar dacă le-ați consumat fără probleme până acum, nu este cazul să vă faceți griji în această privință. Fursecurile cu arahide sunt complet diferite de cele pe care le cunoașteți. Nu vă așteptați să aibă gust de alune. Planta care ne dă arahidele se numește de fapt alun de pământ și este o plantă leguminoasă, foarte bogată în substanțe nutritive. Aceasta conține o cantitate mare de grăsimi, zaharuri și proteine, o serie de vitamine din grupul B, antioxidanți și coenzima Q10. Poate că obișnuiți să folosiți și în bucătărie ulei sau unt de arahide, care reprezintă baze foarte bune pentru prepararea prăjiturilor.

Am pregătit fursecurile cu arahide – necunoscute pentru mulți, chiar din arahide curățate de coaja roșie. Aluatul se face ușor, pentru că arahidele tocate creează o bază untoasă pentru prăjitură tocmai datorită compoziției amintite mai sus. Aluatul se leagă frumos și este perfect pentru presarea în adânciturile formei de silicon. Sigur nu mai trebuie să vă vorbesc despre cât de rapide și practice sunt formele de silicon pentru coacerea prăjiturelelor pentru sărbători, dar și pentru orice ocazie din familie. Vă puteți alege din e-shopul nostru formele care vă plac cel mai mult.

Cookies 2

FURSECURI CU ARAHIDE

Pregătire: 25 de minute + coacere

 

·        120 g arahide nesărate, tocate grosier

·        100 g zahăr pudră

·        150 g făină tip 000

·        2 gălbenușe

·        150 g unt

·        ¼ lingurițe esență de vanilie

·        3 lingurițe coajă de portocală măcinată

·        un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată

·        un vârf de cuțit de cuișoare măcinate

·        ciocolată pentru decorat

 

1. Curățați arahidele de coaja roșie și cântăriți-le, apoi tocați-le grosier, cel mai bine într-un chopper, însă cu atenție, să nu obțineți o pastă grasă.

2. Puneți arahidele, zahărul și făina în castronul robotului de bucătărie și amestecați-le bine cu o spatulă, adăugați gălbenușele, untul moale, vanilia, coaja de portocală, scorțișoara și cuișoarele măcinate. Mixați scurt și, imediat ce ingredientele se leagă, mutați bila de aluat lipicios pe o planșetă și frământați aluatul, adăugând o cantitate mică de făină. Aluatul obținut este gras și destul de moale, dar așa trebuie să fie. Înveliți-l în folie și lăsați-l la răcit până a doua zi.

3. A doua zi lăsați aluatul să se înmoaie puțin, tăiați treptat felii din el, păstrând restul la răcoare. Presați bucățele de aluat în forma din silicon. Așezați forma într-o tavă și introduceți-o în cuptorul preîncălzit la 175 °C. Coaceți fursecurile pentru 8-9 minute. Apoi scoateți-le din formă cât timp este caldă.

4. Topiți ciocolata pe abur cu o bucățică de unt și înmuiați în ea pe jumătate fursecurile răcite. Lăsați-le să se usuce bine pe un grilaj.

Fursecurile vor fi fragede imediat după coacere, așadar nu este nevoie să le coaceți în avans.

Planta alun de pământ provine din America de Sud și oamenii o cunosc deja de 6000 de ani. În ziua de azi, arahidele sunt cultivate în aproape toată lumea, cea mai apropiată sursă importantă pentru noi fiind Ciprul. Arahidele aduc beneficii importante în hrănirea noastră și sunt benefice inclusiv în perioadele de dietă – bineînțeles, atât timp cât nu sunt în prăjituri :) Atunci când veți dori să le tocați aveți grijă să nu le transformați în unt de arahide, datorită conținutului mare de ulei.

Forma de silicon pe care am folosit-o are 4 tipuri de forme, iar în fiecare dintre ele intră o cantitate diferită de aluat. Pentru că am tendința să-mi automatizez munca, am umplut mai întâi toate batoanele, apoi toate inimioarele, etc., pentru că așa știam mai bine cantitatea potrivită de aluat. Veți ajunge repede la aceeași concluzie ca și mine în această privință. Forma este foarte elastică, așa că este mai bine să o puneți într-o tavă înainte de a o introduce în cuptor.

Toate aceste forme de fursecuri sunt tradiționale. Am în cămară și forme metalice pentru ele, cu o vechime considerabilă. Sunt frumoase, dar nu am stat pe gânduri când am avut ocazia să le înlocuiesc cu siliconul modern. Coacerea este mult mai plăcută și mai rapidă și nici nu mai trebuie să menționez întreținerea ușoară a formei. O puteți spăla în mașina de spălat vase iar, la final, o rulați și o depozitați într-un sertar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *