Duminică începe Adventul!

Jeleu din vin fiert
24.11.2021
Moș Nicolae cu dulciuri în borcan
2.12.2021

Sunt multe lucruri la care avem de reflectat în perioada de pregătire a Crăciunului din acest an. Să ne străduim să fim mai buni, mai empatici și să ne îngrijim și partea noastră sufletească.

Anul a trecut în zbor, chiar dacă a fost marcat de griji și perioade grele. Ne va rămâne în amintire ca un an greu, cu lipsuri, restricții și mult timp petrecut acasă, pe lângă grija pentru cei dragi. Nu putem decât să ne dorim ca anul viitor să fie unul mai bun, cu revenire la normalitatea după care tânjim.

Duminica aceasta aprindem prima lumânare de pe coronița de Advent. Nu contează neapărat forma acesteia, dacă este una tradițională sau modernă, scumpă sau pregătită cu mâinile și fantezia noastră. Vorbim mereu de o coroniță, dar patru lumânări puse laolaltă, dintre care ultima să fie diferită, deoarece va fi aprinsă în apropierea zilei de Crăciun, poate fi pe cât de diferită, pe atât de plină de imaginație. Și aici, pe blog, v-am prezentat deja câteva creații de Advent dintre cele mai neconvenționale. Cea de astăzi este simplă și totuși, mereu la modă. Combinația dintre tonurile verzi și cele roșii este una tradițională de Crăciun.

Coronițele de Advent vin cu riscuri destul de mari. Alăturarea dintre focul deschis și crenguțele de conifere tot mai uscate a fost dintotdeauna la limita siguranței. Pentru că iubesc flăcările, mă străduiesc mereu să reduc riscurile cât mai mult și, de asemenea, să gâdesc decorațiunea de Advent astfel încât să fie cât mai frumoasă pentru întreaga perioadă de patru săptămâni. Anul acesta am folosit o coroniță artificială, care îmi amintește de crenguțele de afin. Coronița este ușoară și va fi ușor sa împletiți diferite decorațiuni mici printre crenguțele ei, care vor arăta bine pe ea. Pe coroană se potrivesc atât decorațiuni strălucitoare, cât și materialele naturale sau chiar bucățele mici de turtă dulce. De fiecare dată este nevoie și de o culoare contrastantă, așa că puteți folosi fundițe, plante uscate ș.a. Dar cu acestea sigur vă descurcați! Coronița vă asigură o bază bună, care poate fi completată într-o mie de moduri.

În e-shopul nostru găsiți câteva modele de coronițe, perfecte pentru decorat (câteva sunt și în galeria de sub articol). Câteva dintre ele nu sunt momentan în stoc, dar vor reveni în curând. Nu avem toți posibilitatea să mergem în pădure după câteva crenguțe de brad sau să ne cumpărăm o coroniță de la florărie, așa că apelați cu încredere la variante de compromis!

MATERIALE NECESARE PENTRU UN ARANJAMENT SIMPLU DE PERETE

Înainte de toate, faceți rost de o coroniță simplă din crenguțe verzi – de brad sau orice altceva. Coronițele artificiale au o formă compactă și în spații se pot introduce decorațiuni mărunte puse pe sârmă, crenguțe naturale, globuri mici ș.a. Vor rezista destul de bine pe coroniță, așa că o puteți agăța sau sprijini de perete. Pentru coronița de Advent pregătiți-vă următoarele:

  • o coroniță artificială
  • bucăți de materiale naturale în funcție de preferințe
  • decorațiuni mici de Crăciun și decorațiuni naturale de iarnă
  • sârmă, sfoară, panglici pentru legat
  • 4 pahare groase pentru lumânări
  • 4 lumânări cu diametrul de 4 cm

Prima dată împletiți în coroniță materialele naturale. Eu am folosit crenguțe de berberis, care în această perioadă au bobițe roșii care se potrivesc bine coroniței. Cu ajutorul lor, am împărțit coronița în mai multe secțiuni mici.

DECORAȚI CORONIȚA DUPĂ CUM VĂ PLACE

Pentru că știți deja unde veți pune aranjamentul de Advent, adaptați stilul și culorile la spațiul din jur. Ideea mea se potrivește la șeminee, pentru un pervaz de fereastră expus sau o poliță din bucătărie. Trebuie doar să aveți grijă ca focul și căldura lumânărilor să nu deterioreze obiectele sau mobilierul din jur. Decorați coronița în mod simetric sau asimetric, cum vă place. Fixați lumânările de Advent în pahare mari – pentru bucătărie se potrivesc și borcanele. Dacă doriți, le puteți decora și cu cifre. Grupați lumânările câte două de fiecare parte a coroniței. Duminică vom aprinde prima lumânare și începem numărătoarea inversă. Este timpul să cumpărăm ingredientele pentru prăjituri...

SPRIJINIȚI CORONIȚA DE PERETE SAU AGĂȚAȚI-O, APOI ADĂUGAȚI LUMÂNĂRILE

Coronița poate avea un aer festiv, dar poate fi de asemenea simplă și naturală. Copiii o pot completa cu bomboane și alune sau, dacă vă plac luminițele, puteți include o instalație luminoasă pentru momentele când lumânările nu sunt aprinse. Și dacă vă place ideea acestei coronițe, dar preferați să o plasați pe masă, atunci așezați coronița în centrul mesei, cu lumânările în cruce în jurul ei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *