Moș Nicolae cu dulciuri în borcan

Duminică începe Adventul!
25.11.2021
Prăjiturele în dar + șablon
3.12.2021

Când eram copil și locuiam la țară, Moș Nicolae ne lăsa cadoul într-un coș. În acele nopți, după ușa căsuței noastre se lăsa un întuneric înfricoșător, în care trebuia să-mi adun tot curajul ca să ies. Până în ziua de astăzi îmi amintesc anxietatea pe care mi-o cauza acest lucru. Dar răsplata mă aștepta acolo de fiecare dată: un coș rece, deseori așezat în brumă sau pe primul strat subțire de zăpadă. Moșul ne aducea fructe care nu se găseau la magazin de obicei (portocalele și bananele se găseau doar foarte rar), poleite cu o ploaie de bănuți aurii și nuci. Bineînțeles că nu lipseau nici turta dulce și ciocolata.

Dar îmi place și ideea de a pune dulciuri în șosete mari. Surpriza durează mai mult, pentru că nu știți ce se mai poate ivi între degetele care caută curioase prin ele. Puteți apela, de asemenea, la săculeți din iută sau la cutii frumoase din tablă, cu motive de Crăciun. Dulciurile mici intră și în borcane durdulii, pe care le luați pur și simplu din cămară. Și, pentru bucuria copiilor, borcanul a primit și o căciulă!

MATERIALE NECESARE

Dacă vă pricepeți puțin la cusut și aveți prin casă câteva resturi de pâslă, puteți face o bucurie copiilor. Pregătiți-vă următoarele:

  • un pompon alb și o pănglicuță cu pomponele de la mercerie
  • lipici lichid
  • șnur alb-roșu, ca de mărțișor
  • o bucățică de folie adezivă (se găsește în magazinele de bricolaj)
  • ac și ață
  • un borcan încăpător din sticlă

Căciula care împodobește capacul borcanului din sticlă este concepută în așa fel, încât la finalul sărbătorilor să poată fi îndepărtată, pentru ca borcanul să-și servească scopul de bază în bucătărie. În primul rând, tăiați un cerculeț din folia adezivă după modelul unei farfurioare și decupați o treime din el, ca să puteți rula restul într-un cornet. Așezați-l pe capac și marcați dimensiunile. În funcție de acestea, faceți corecturile necesare. Când baza cornetului are lățimea corespunzătoare pentru a acoperi capacul, tăiați același model din pâslă și lipiți-l pe cornetul din hârtie adezivă, apoi lipiți marginea pentru a obține un con. Mai decupați câteva fâșiuțe din folia adezivă, îndoiți-le și dezlipiți partea de deasupra. Lipiți-le ca pe niște mici suporturi, parțial pe capac și cu cealaltă jumătate în sus – pe aceasta veți atașa conul.

CAPAC CU CĂCIULĂ

Apoi decupați o fâșie verde, care să acopere marginea capacului și lăsați-o deoparte. Înconjurați marginea capacului cu pănglicuța cu pomponele și coaseți-i bine marginile. Acoperiți pănglicuța cu fâșia de pâslă verde și coaseți bine marginile. Coaseți pomponul alb pe vârful căciuliței.
Fixați cu lipici șnurul în două culori pe marginea de sus a fâșiei verzi, pentru a acoperi spațiul dintre fâșie și con. Lipiciul se curăță ușor de pe capac.
Umpleți borcanul cu bunătăți (nu aveți nevoie de un kg de dulciuri, eu am umplut borcanul ca să arate mai bine în poze) și puneți borcanul în sau lângă ghetuțe.

Și încă o idee: așezați borcanul decorat cu căciulița de spiriduș între fructele parfumate de sezon – se va potrivi perfect! Chiar dacă e decorat, capacul se deșurubează și se înșurubează ușor pe borcan. Copiii vor fi bucuroși să se servească din el oricând au poftă și Dvs. vedeți întotdeauna câte dulciuri mai sunt în borcan…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *