Înlocuiți produsele de curățenie pe bază de substanțe chimice agresive cu unele naturale. Vă veți da seama că se poate face curățenie folosindu-le și pe acestea chiar cu niște beneficii în plus: vă veți proteja mâinile și nu veți mai respira aburii nocivi din soluțiile de curățare toxice.
Frecarea nesfârșită a suprafețelor nu este ceva distractiv, iar în baie aceasta reprezintă o rutină zilnică. Închipuiți-vă câte substanțe chimice „înghite” baia dumneavoastră într-un an! Este timpul să revenim la ingredientele care și-au demonstrat calitățile de-a lungul timpului și vă vor convinge și pe dumneavoastră că funcționează.
Cei trei eroi – lămâia, oțetul și sarea, se numără printre ingredientele de bază în curățarea bucătăriei, dar îi puteți pune la treabă și în baie. Dacă nu doriți să acordați timp amestecării ingredientelor pentru a vă prepara propriile soluții de curățenie, puteți apela la soluțiile și detergenturile ecologice disponibile în comerț. Există producători care s-au dedicat înlocuirii produselor chimice cu unele naturale, lucrând cu ingrediente din natură. Cu siguranță că atât produsele, cât și abordarea acestora față de viitorul planetei noastre vă vor fi pe plac.
În acest caz, curățenia poate fi o chestiune rapidă. Întreținerea regulată a curățeniei este foarte importantă, întrucât vă poate scuti mai târziu de acordarea unui timp îndelungat curățării colțurilor uitate. În baie lucrăm cu apă, așa că ne putem folosi de acest avantaj față de alte camere, cum ar fi în camera de zi, unde, de cele mai multe ori, avem suprafețe acoperite cu covoare. Nu în ultimul rând, înarmați-vă cu bureței calitativi, care au diferite suprafețe abrazive și cu cârpe sau lavete din microfibră care absorb perfect umezeala, lăsând în urma lor suprafețe strălucitoare cât ai clipi din ochi!
În perioada actuală suntem asaltați din toate părțile cu sfaturi despre cum să ne dezinfectăm casa în fiecare zi, în majoritatea cazurilor, folosind soluțiile dezinfectante consacrate. Ce-i drept, acestea sunt eficiente, dar conțin o serie de substanțe care pot fi pline de alergeni ce irită pielea sau căile respiratorii. Obiceiurile comune de păstrare a igienei pe care le îndeplinește zilnic fiecare membru al familiei sunt suficiente. Păstrați în baie un amestec de curățare cu oțet într-un recipient cu pulverizator, care are un efect dezinfectant natural, pentru tratarea rapidă a oricărei impurități:
O cabină de duș lucioasă necesită o îngrijire permanentă. Suprafețele din sticlă, dar și componentele din inox ale instalațiilor și robinetul sunt expuse permanent acțiunii calcarului din apă, care se depune pe ele. Atât plăcile de faianță, cât și rosturile și tot ce este în jur are de suferit. Cu timpul, acestea își pierd strălucirea și dacă aveți apă foarte dură, vor apărea depuneri tot mai mari:
Țevile de scurgere curate nu doar că vor ține departe surprizele neplăcute și mirositoare, dar vor și prelungi durata de viață a acestora, ferindu-vă de niște sarcini destul de urâte. Pentru curățarea țevilor căutați produse delicate, cu enzime naturale, care pot descompune ușor resturile de murdărie într-un mod natural. Majoritatea soluțiilor de curățare afectează serios mediul înconjurător și nici nu este nevoie să le folosiți. Folosiți următoarele ajutoare pentru a menține curate țevile chiuvetelor și căzilor:
folosiți produse de curățenie organice, care nu sunt dăunătoare pentru mediul înconjurător (veți găsi multe variante în magazinele specializate).
Am făcut curățenie, acum tot ce mai avem de făcut este să schimbăm prosoapele și să ne ocupăm de spălarea celor folosite. Ca să fie moi și să absoarbă apa cât mai bine, trebuie să respectăm o mulțime de reguli. Cu siguranță știți că prosoapele noi trebuie spălate de cel puțin două ori înainte de a le folosi, pentru ca ochiurile să se întindă bine și să absoarbă apa cât mai bine. Dar se poate să fi făcut și voi greșeala de a folosi balsam, care nu le face bine, iar acum nu mai sunt la fel de plăcute la atingere. Prosoapele mai vechi din frotir și fibre de bambus care și-au pierdut din capacitatea de absorbție și moliciunea pot fi readuse într-o stare mai bună cu ajutorul rețetei bunicilor noastre, care știau că soda obișnuită folosită pentru spălarea rufelor era mai valoroasă ca aurul.
Dacă vreți să vă pregătiți propriul detergent și balsam pentru prosoape din ingrediente naturale, fără substanțe chimice în plus, dați clic AICI pentru rețetă.
Imagine: PROSOP FROTIR FIRUZE, mov închis