Cum dăruim bani într-un mod original + şablon

Șuncă de cod cu salată de linte
13.12.2019
Plicuri pentru cadouri
19.12.2019

Nu este deloc uşor să creaţi o surpriză care să fie primită cu bucurie. De aceea, mulţi dintre noi alegem un cadou în bani. 

Am încercat mult timp să evit acest tip de cadouri, pentru că mi s-a părut cel mai important să creez ceva original. Dar câteodată este o idee bună să contribui cu un astfel de cadou, pentru ca persoana care îl primește să îşi poată cumpăra ce îşi doreşte. Însă bancnotele trebuie dăruite într-un mod frumos. Un plic este suficient, dar eu personal cred că acest plic ar trebui să fie mai special. Am desenat un şablon simplu, după care vă puteţi crea un plic de dimensiunile dorite. Ajunge să îl măriţi sau să îl micşoraţi. Vi-l ataşez aici cu bucurie! 

 

TREBUIE DOAR SĂ ÎL PRINTAȚI ŞI SĂ ÎL PLIAŢI

Dacă nu aveţi timp să faceţi un plic original din hârtie decorativă, folosiţi soluţia noastră fulger. Descărcaţi-vă şablonul cu căţelul nostru mascotă – şoricarul Robin şi tipăriţil în culori pe o foaie A4. După ce decupaţi şi pliaţi plicul, introduceţi banii în acesta şi lipiţi-l cu o lăbuţă decupată. Garantăm un Crăciun reuşit, cu soluţii în doi timpi şi trei mişcări! Iar pentru buna dispoziţie, puteţi porni acest video :o)

DESCĂRCAŢI ŞABLONUL

 

La final, puteţi decora plicul cu panglică, sfoară sau o decoraţiune măruntă care ştiţi că va face o bucurie persoanei căruia îi veţi dărui plicul. În afară de bani, puteţi pune multe alte lucruri în plic. De exemplu, o felicitare, un voucher cadou la magazinul preferat, bilete la cinema sau la teatru, un abonament la o sală de fitness şi multe altele. Imediat veţi avea braţele pline de daruri.

MATERIALE NECESARE PENTRU CONFECŢIONAREA PLICURILOR

Înainte de toate, descărcaţi-vă în calculator şablonul pentru plic. Partea mai lată a plicului are 9 cm. Apoi decideţi ce dimensiuni doriţi pentru plic – eu mi le fac în diferite mărimi. Rolul decisiv îl are aici mărimea cartonaşului cadou, volumul bancnotelor ş.a. Conform acestora, măriţi sau micşoraţi şablonul la copiator. Plicul se va plia la fel de bine. Mai departe pregătiţi-vă şi următoarele:

- carton cu model sau o hârtie de împachetat mai groasă de mărimea necesară

- foarfecă, linie şi creion

- lipici de birou

- panglică sau sfoară pentru legat

- mărunţişuri pentru decorat

Decupaţi şablonul, aşezaţi-l pe dosul cartonului, desenaţi conturul şi decupaţi. Schiţaţi-vă liniile pentru pliere şi pliaţi plicul după acestea. Dacă aveţi un carton mai gros, este bine să vă ajutaţi de linie pentru pliere. Apoi îndoiţi partea stângă și dreaptă a plicului, apoi partea inferioară, pe ale cărei margini interioare aplicați lipici. Lipiți astfel această parte a plicului. Pliați partea superioară a plicului în jos și gata, aveți plicul!

 

DECORAȚI PLICUL

Tăiați plicul dintr-un carton cu un desen frumos, potrivit pentru persoana care va primi cadoul. Puteți da astfel și indicii referitor la conținutul acestuia – de exemplu, biletele la un concert pot fi dăruite într-un plic cu model cu note muzicale, pentru copii alegeți un model vesel, iar pentru nunți alegeți un plic în culori discrete. Decorațiunile alese trebuie să se potrivească cu desenul de pe plic. Pe plicuri puteți scrie dedicații vesele, le puteți ștampila, lipi, pur și simplu, decorați-le cum doriți.

 

Dacă alegeți să lipiți plicul pe verticală, precum plicul din colțul din stânga sus, obțineți o formă nouă. Dacă doriți să atașați pe plic un buchețel de flori, puteți face în plic o mică gaură cu un perforator. Puteți găsi o mulțime de idei, care vă vor ajunge cu prisosință…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *