Plicuri pentru cadouri

Cum dăruim bani într-un mod original + şablon
17.12.2019
Camembert de sărbătoare
23.12.2019

Ambalez cadourile rapid şi îngrijit, cu porţia aferentă de dragoste. Dar recunosc că îmi place mult mai mult să le confecţionez şi să le plănuiesc. Îmi plac cadourile ambalate atât de frumos, că îmi este milă să le desfac. Îmi place momentul acela de tensiune şi ghicire a ceea ce este înăuntru.

Cel mai bine este să ascundeţi cadourile în cutiuţe. Unele cutii sunt atât de ingenioase, că vă va lua destul de mult timp să le înveliţi. Din acest motiv am creat un mod de a ambala cadourile cu viteza fulgerului. Este un fel de sacoşică – un plic cu clapă, nici nu ştiu cum să îl numesc. Este dintr-o foaie de hârtie împăturită, cu o latură rotunjită, astfel încât să formeze o clapă. Dacă vreau să impresionez cu adevărat, decupez clapa dintr-un carton cu model diferit, astfel încât să iasă mai bine în evidenţă pe plic.

Deoarece plicul nu are lateralele unite, se poate vedea înăuntrul acestuia. Legaţi plicul cu funde, care le vor ţine frumos laolaltă. Astfel puteţi ambala o mulţime de lucruri – o eşarfă de mătase, un parfum, un ceai bun, plante uscate, săpunuri naturale şi o mulţime de alte mărunţişuri. Deoarece puteţi adapta mărimea plicului după nevoie, puteţi ambala în el şi o faţă de masă, o faţă de pernuţă sau un fular destul de gros. Instrucţiunile sunt atât de simple, că nici nu am ce să descriu. Doar priviţi la imaginea de mai jos:

MATERIALE NECESARE

Plicurile pe care le-am confecţionat au dimensiunile de 14,5 × 10,5 cm; clapa mică are lăţimea de 5 cm, iar cea lată 7 cm. Pregătiţi-vă următoarele:

foi de carton A4 cu model

foarfecă, cutter

linie şi creion

lipici de birou

perforator

60 cm panglică subţire pentru 2 fundiţe

Estimaţi ce mărime doriţi să fie plicul. Înmulţiţi cu doi înălţimea pe care doriţi să o aibă plicul – pentru a obţine faţa şi spatele – şi adăugaţi între acestea 4 cm pentru bază (de la linia întreruptă din mijloc, câte 2 cm către fiecare parte). Delimitaţi forma plicului cu un creion pe carton şi tăiaţi. Desenaţi clapa pe dosul unei foi de carton cu decor diferit. Pentru a obţine o formă regulată, eu am folosit o farfurioară de la o ceaşcă de cafea. Alegeţi lăţimea dorită a clapei şi adăugaţi 2 cm pentru lipirea pe partea din spate a plicului. În imagine, clapa este deja lipită, respectiv aşa arată clapa pentru un plic dintr-un singur tip de carton. Formaţi baza dupa liniile trasate, aliniaţi apoi ambele părţi şi perforaţi colţurile. Tăiaţi clapa, îndoiţi-o după linia orizontală şi lipiţi partea mai lungă peste partea din faţă. Prin găurele treceţi două fundiţe, fiecare de câte 28 cm, şi legaţi fundiţele.

Pentru clapă nu îmi fac şablon. O conturez direct pe carton, în funcţie de lăţimea pe care o doresc. Pur şi simplu tai cu un cutter ascuţit după marginea unei farfuriuţe. Atenţie, puneţi ziare pe suprafaţa de lucru, ca să nu o zgâriaţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *