Dacă doriți o coroniță de Advent care să reziste și să arate frumos pe tot parcursul celor patru săptămâni cât durează această perioadă, încercați anul acesta să combinați crenguțele artificiale cu materiale naturale, apoi încoronați totul cu mere dulci.
În fața noastră se întinde o perioadă lungă de Advent, pe care o așteaptă cu nerăbdare persoanele care consideră sărbătoarea Crăciunului un moment fermecător al iernii. Aceasta înseamnă fără curățenie în adâncime, ci doar de suprafață, cu puțin copt, care nu ne îngreunează cu prea multe kilograme, cu plimbări, vin fiert și, nu în ultimul rând, cu întâlniri cu prieteni dragi, cărora le oferiți cu drag îmbrățișări și urări de bine.
Știu, realitatea este cu totul alta, dar ca să o facem mai frumoasă, începem să ne pregătim coronițe de Advent, care să ne înfrumusețeze scurgerea nemiloasă a timpului, dar într-un cadru relaxat, eventual la o șuetă de seară cu familia. Cea de anul acesta poate fi creată folosind o coroniță din crenguțe artificiale, care nu se usucă și arată mereu bine. Nu avem cu toții posibilitatea să mergem până în pădure sau să ne pricepem să împletim coronițe. Dacă vă încadrați în vreuna dintre aceste categorii, înseamnă că aceste coronițe gata formate sunt pentru dumneavoastră (de exemplu, cea disponibilă în e-shopul deDoma, cu diametrul de 50 de cm). Nu se usucă și reprezintă o bază perfectă și stabilă pentru toate ideile creative. Însă aveți mare grijă la lumânări! În fiecare an atenționez pe toată lumea asupra pericolelor pe care le pot pune acestea. În mod ideal, plasez lumânările pe suporturi speciale sau păhărele fixate în coroniță, care le izolează de corpul decorațiunii. În poza de mai jos, le-am scos doar pentru fotografiat, ca să se vadă frumos cifrele de pe ele.
Așadar, anul acesta scădeți puțin așteptările, ca să nu vă treziți că se alege praful din planurile dumneavoastră pentru această perioadă. Și eu voi proceda în același fel. Iar aici sunt datele în funcție de care vă puteți planifica activitățile la aprinderea fiecărei lumânări:
Prima dumincă de Advent – DUMINICA DE FIER – 27 noiembrie
A doua duminică de Advent – DUMINICA DE BRONZ - 4 decembrie
A treia duminică de Advent - DUMINICA DE ARGINT - 11 decembrie
A patra duminică de Advent - DUMINICA DE AUR - 18 decembrie
AJUNUL CRĂCIUNULUI – sâmbătă, 24 decembrie
MATERIALE NECESARE PENTRU CORONIȚA CU MATERIALE NATURALE
În primul rând, gândiți-vă cum doriți să decorați coronița dumneavoastră de Advent. Poate fi plină de globulețe și decorațiuni mici din sticlă, o puteți lumina cu o instalație de beculețe, aveți o mulțime de posibilități. Eu am mers pe varianta clasică a combinației dintre verde și roșu, la care am adăugat câteva materiale naturale. Pregătiți-vă așadar următoarele:
Coroniță
Pentru decorul cu mere
CUM DECORĂM MERELE DE CRĂCIUN
Pentru cele mai festive momente, înfrumusețați merele roșii cu un decor din zahăr:
MERELE SE NUMĂRĂ PRINTRE SIMBOLURILE CRĂCIUNULUI
Merele roșii, bine lustruite, au fost pe vremuri primele decorațiuni ale brazilor de Crăciun. În special cele mici și dulci erau preferatele tuturor. Acestea erau dăruite frecvent și de sărbătoarea Sf. Nicolae, împreună cu alte fructe uscate, precum prunele.
Unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri este tăierea mărului pe jumătate pentru ghicirea viitorului. O steluță completă prevestea sănătate, pe când una incompletă prevestea ghinion. Fetele tinere obișnuiau să curețe cu atenție coji de măr cât mai lungi, pe care le aruncau peste cap, pentru a descifra apoi inițiala viitorului mire.
Pentru ca merele să nu lipsească nici de pe masa dumneavoastră, puneți câteva în interiorul coroniței de Advent (dacă nu folosiți acest spațiu pentru lumânări). Vor arăta și mai tentant cu un decor din zahăr!
Nu uitați, la final de an, să vă faceți timp doar pentru sine. Îndepliniți-vă propriile așteptări și profitați de toate ocaziile de odihnă. Momentul confecționării coroniței de Advent va crea o atmosferă frumoasă în familie.