5 ponturi pentru sărbătorirea merelor

Săpunuri cadou făcute acasă
15.9.2021
Inspirație pentru un decor de toamnă
23.9.2021

Merele iubesc soarele, așa că au avut condiții bune în această vară și sperăm că ne vom bucura de ele în cantități cât mai mari în această toamnă. Nu de alta, dar sunt de neînlocuit în alimentația zilnică și ne putem bucura de ele și într-o mulțime de rețete delicioase.

În curând vor începe prin toată țara sărbătorile recoltei, când fiecare fermier își poate prezenta cu mândrie recolta din acest an. Și merele sunt la loc de cinste pe orice tarabă, îmbiindu-ne cu aromele și culorile lor.

Pomii fructiferi sunt foarte valoroși, iar recolta lor este la fel de valoroasă pentru sănătatea noastră, fiind esențială și din punct de vedere economic. Tatăl meu, care cultiva diverse fructe și legume la nivel de amator, spunea: „nicio zi fără un măr” și nu trebuia să ne amintească acest lucru. Cred că nu voi mai gusta niciodată mere ca acelea.

Interesați-vă dacă se organizează în vecinătatea Dvs. târguri ale producătorilor locali. Se va merita, pentru că astfel încurajați munca agricultorilor, iar gustul și parfumul merelor cumpărate de la aceștia nu vor avea termen de comparație cu alte produse.

Puteți deja să vă gândiți la ce bunătăți doriți să folosiți merele cumpărate. Merele dulci și zemoase pot fi folosite într-o mie de moduri. Căutați rețetele preferate de familie și, dacă mai aveți loc și pentru idei noi, aveți mai jos 5 idei din bucătăria noastră.

Vara este anotimpul potrivit pentru găluștele cu fructe. De ce nu? Mereu îmi spun că vara caloriile se ard mai ușor. Iar aceste găluște cu mere cu siguranță nu sunt un pericol pentru siluetă. Aluatul conține o doză mare de mere și făină doar cât să-l lege. Dacă adăugați niște migdale rase, scorțișoară, ou și lămâie, ați și obținut niște găluște frumoase, ca de reclamă. Și ca să alunece mai ușor pe gât, recomand și un sos de zmeură. Și așa avem un pont minunat de prânz pentru sezonul cald, care îi va încânta și pe copii!

Cu ocazia primirii spre testare a unui alt instrument practic pentru bucătărie – un decojitor mecanic pentru mere – am scos de la naftalină o reţetă aproape uitată de mere îmbrăcate. Poate vă va trezi interesul modul în care un măr rotund se poate înveli şi găti îngrijit în aluat. Pentru că e mai greu de explicat, am inclus pentru Dvs și un scurt video în care puteți vedea întregul procedeu. Merele vor rămâne suculente și acrișoare, numai bune de savurat după-amiaza sau seara. Și pentru că aveți o cantitate mică de aluat, aportul caloric al acestui desert este unul mic.

Puteți mânca această prăjitură cu lingura, la fel ca pe un crumble. Iar dacă aveți forme ceramice mici pentru copt, puteți coace direct porții de o persoană. Eu fac în formele ceramice mere coapte cu smântână fermentată. Este o rețetă ușoară și rapidă, mai ales pentru că vă ajută aluatul de foietaj cumpărat. Rețeta mea este pentru o formă mai mare, de 20,5 cm lungime, care momentan nu este în stoc. Dar dacă dublați cantitățile de ingrediente, obțineți rețeta pentru o tavă de dimensiuni normale, eventual pentru o formă rotundă, pe care sigur o aveți deja.

Prăjitura cu cremă este cea mai bună rece. Este vorba de o prăjitură care se mănâncă cu furculița, pentru că este puțin aluat – are mai multe mere și budincă – așa că o puteți considera un păcat dulce mai ușor. Împreună cu prăjitura, am pozat și textilele de bucătărie care nu pot fi înlocuite – șorțul și mănușile de bucătărie. Este mai bine să vă luați direct două cu același model, pentru că aveți nevoie de ambele mâini ca să scoateți din cuptor tăvile de dimensiuni mai mari. Las la atitudinea Dvs. modelul șorțului, dar recomand să-l folosiți orice ar fi, pentru că este de mare folos.

Un desert cald din mere mirosind a scorțișoară, la care se potrivește foarte bine o cupă de înghețata de vanilie. Veți prepara ușor și rapid rondelele de mere în aluat cu vin într-o tigaie, după care le lăsați să se răcească puțin pe prosoape de hârtie, care vor absorbi uleiul în exces. Cele mai potrivite mere pentru acest preparat sunt cele tari și zemoase. Este o variantă bună de fel dulce, care poate fi servit și drept cină într-o seară de iarnă, însoțit de un pahar de vin alb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *