Ce nu trebuie să ne lipsească din bucătărie?

Dulceață de caise în variantă dietetică
27.7.2022
Cadouri în funcție de zodie – Leu
3.8.2022

Aceasta este o întrebare cu un răspuns destul de greu. Depinde cât de mult gătiți, atât pe plită, cât și la cuptor și mai ales cât de mare este familia pentru care gătiți. În orice caz, aranjamentul bucătăriei devine tot mai practic în timp.

Sunt multe aspecte care joacă un rol important în amenajarea bucătăriei: dacă sunteți la început, dacă vă place să gătiți, dacă preferați să folosiți accesorii electrice, etc. În cazul în care nu priviți bucătăria ca pe un rău necesar, atunci este util să o percepeți ca pe un atelier funcțional. Așadar, aveți nevoie de o împărțire bună a spațiului, în care activitățile să se poată corela ușor, fără deplasări inutile. Adevărul este că vă va fi mai ușor să vă orientați dacă aveți deja experiențe anterioare la care să vă raportați. Astfel veți ști exact ce nu vă convenea în organizarea dinainte.

După ce v-ați ocupat deja de mobilier, urmează achiziția lucrurilor practice – și în cazul acestora, luați în considerare propriile abilități și înclinații. Cuvântul deja popular „practic“ este ilustrat cel mai bine în bucătărie. Chiar și așa, atunci când alegem accesoriile necesare, de cele mai multe ori ies învingătoare criterii ca preferințele în materie de design și culoare. Însă în ziua de azi avem o mulțime de variante la dispoziție și, spre norocul nostru, putem îmbina funcționalitatea cu aspectul fără prea mari bătăi de cap. Dar haideți să aruncăm o privire celor mai utili companioni din bucătărie:

  • Să protejăm suprafața de lucru – Nimic nu e mai simplu decât utilizarea unei planșete din silicon, care se rulează ușor după folosire și încape ușor într-un spațiu îngust din orice sertar. Puteți achiziționa o planșetă mare și una sau două mai mici. Sunt ușor de întreținut și pot fi folosite și în locul hârtiei de copt.
  • Pregătiți-vă o rezervă serioasă de prosoape de bucătărie pentru vase și mâini – În timp ce lucrați în bucătărie, sunt multe șanse să vă murdăriți des pe mâini, așadar, asigurați-vă că aveți mereu la îndemână prosoape de bucătărie atât pentru vase, cât și pentru mâini. Detergenții se descurcă și cu petele rezistente, așa că nu vă feriți de prosoapele albe. Oricum, prosoapele se schimbă des, așa că petele de mâncare se vor spăla ușor de pe ele. Curățenia este o condiție de bază atunci când vorbim de prepararea mâncării.
  • La gătit, un fierbător electric este foarte practic – deseori, veți avea nevoie de apă caldă. Fierbătorul este rapid și scurtează mult timpul de fierbere al apei. Puteți achiziționa și un fierbător rapid cu indicator de temperatură, pentru încălzirea apei la temperaturi exacte. Este un ajutor foarte valoros.
  • Folosiți un cântar digital sau, dacă vă place stilul rustic, un cântar clasic – Doar bucătarii experimentați își permit să gătească „după ochi“. Găsiți-i un loc pe blat, pentru că îl veți folosi des. Nu va deranja, dimpotrivă, are și rol decorativ!
  • Mici spații de depozitare –În primul rând, locul în care depozitați pâinea. Alegeți o cutie pentru pâine din lemn, plastic sau metal, cu un design potrivit bucătăriei.
  • Nu veți renunța la ele nici în ruptul capului –Aici ne referim la castroanele din plastic pentru orice, de la spălarea legumelor și până la baterea albușelor pentru prăjituri și la cutiile de depozitare a alimentelor de tot felul. Cu închidere etanșă, pentru frigider, dulap și cămară, acestea prelungesc valabilitatea alimentelor păstrate în ele. Nu uitați să le spălați bine înainte de reumplere!
  • Nu putem trece cu vederea resturile – Este bine să aveți la îndemână unul sau mai multe coșuri de gunoi, ideal pentru sortarea imediată a deșeurilor. Sunt indispensabile în orice bucătărie.
  • Prelungirea mâinii –Este vorba chiar de mixerul clasic sau cel vertical, ideal cu cât mai multe accesorii. Face parte din dotările de bază din orice bucătărie. Și acestuia i se aplică regula că trebuie să fie mereu la îndemână. Veți avea nevoie de el destul de des.
  • Companionii periculoși – Ne referim, bineînțeles, la cuțite. Nu se merită să le cumpărați pe cele mai ieftine. Achiziționați-vă un set calitativ de cuțite, care vor face față ascuțirilor repetate și arată oricui intră în bucătărie că aici este teritoriul unui bucătar iscusit! :o) 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *