Aranjament pentru luna mai: ghiveci dublu în stil italian

Coșuleț cu ouă de Paște
29.4.2021
Felii aspectuoase de tort cu cafea
6.5.2021

Ghiveciul dublu pentru plante aromatice nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie primăvara! Este practic și perfect de făcut cadou. Veți vedea imediat cum!

 

În ghiveciul practic puteți cultiva cele două feluri de plante pe care le folosiți cel mai des. Ghiveciul are inclusă și o foarfecă specială cu 3 lame, care vă va servi la tocarea plantelor pe loc – de exemplu, pentru arpagic – în bucățele de mărimi egale, perfecte pentru ciorbiță sau pentru decorarea aperitivelor. 

Însă puteți folosi și altfel ghiveciul dublu elegant, și anume ca pe un coșulet cadou de efect pentru persoanele cărora le face plăcere să gătească. Într-o laterală a ghiveciului așezați o plantă și adăugați-i tot ce completează stilul de gătit ales. Eu am ales Italia însorită, cu felurile ei de mâncare tradiționale, care se bucură de o mare popularitate și la noi. Așa am ajuns să pun în ghiveci o plantă de busuioc, o bucată de brânză italiană, uleiuri aromate, roșii mici, lămâie, condimente – toate au avut loc acolo. Alegeți-vă însă o temă care este importantă pentru persoana care primește cadoul. De exemplu, pe timp de vară, puteți crea pentru cei dragi un mix pentru mâncare mexicană – începeți cu o tufă mică plină de ardei chilli colorați și adăugați sosuri salsa sau cu brânză, cepe mici murate și condimente pentru grătar, pentru doamne puteți face un set aromat și dulce – eventual un tip mai puțin cunoscut de mentă, un amestec de ceaiuri, vanilie, căpșuni proaspete ș.a. Sigur veți găsi idei mai bune decât ale mele, iar coșul cadou va fi original și deosebit.

CUM TRANSFORMAȚI GHIVECIUL ÎNTR-UN CADOU

 

Cel mai important este să cumpărați un ghiveci care să se potrivească în ghiveciul dublu. După toate probabilitățile, nu veți reuși să găsiți o plantă într-un ghiveci potrivit. De asemenea, este bine să oferiți o plantă crescută chiar de dumneavoastră în locul uneia destinate pentru consum rapid, cum sunt cele din supermarket. Pregătiți-vă următoarele:

·        o plantă

·        puțin pământ

·        un ghiveci din plastic de mărimea potrivită

·        decorațiuni mărunte 

·        panglici și sfori pentru finisare

Sădiți planta din timp și udați-o suficient. Atunci când puneți ghiveciul cu planta în ghiveciul dublu, nu trebuie să curgă apă din ghiveciul mic. Am primit de la prietena mea, Eva, pietricelele în culorile naționale ale Italiei, pe care le-am ales pentru completarea aranjamentului. Puteți folosi, de exemplu, scoici, o ustensilă de bucătărie de efect, un set de șervețele cu model sau orice vă mai trece prin minte.

POTRIVITE PENTRU ARANJAMENTELE ÎN STIL ITALIAN

 

Chiar dacă ghiveciul dublu nu este foarte mare, veți vedea că vor intra multe lucruri în el. Dacă gândiți în avans acest cadou, puteți adăuga în el și o specialitate preparată chiar de dumneavoastră. Cu siguranță știți că darurile din cămară sunt dăruite mereu din suflet și primite cu aceeași bucurie. Dacă nu mai aveți inspirație, căutați pe blog și veți găsi o serie de rețete – printre altele:

·        ketchup condimentat

·        caramel de casă

·        felii crocante de castraveți murați

·        gem de mere 

ȘORICARUL ROBIN RECOMANDĂ:

Robin
GHIVECI DUBLU PENTRU CELE MAI FOLOSITE PLANTE AROMATICE Robin a observat că, mai demult, am avut în e-shop un ghiveci asemănător. Așadar, vrea să vă arate cum arată acesta cu două feluri de plante aromatice care vor mirosi divin pe masa din bucătărie. Eventual, pentru membrii familiei care nu obișnuiesc să gătească, le puteți adăuga etichete cu denumirile.

GHIVECI PENTRU BIROUL COPIILOR

 

Ghiveciul dublu poate fi folosit în multe alte feluri. De exemplu, va fi folositor în camera copiilor pentru păstrarea diferitelor mărunțișuri de care aveți nevoie să fie tot timpul la îndemână. Puteți păstra foarfeca pentru plante aromatice în bucătărie și să o înlocuiți cu una pentru lucru manual. Pentru a păstra stabilitatea ghiveciului din material ușor, așezați câteva obiecte mai grele pe fundul acestuia. Ordinea zilnică de pe biroul copiilor va fi mai rapidă și mai relaxată. Am adăugat cârligele de rufe din lemn pentru notițele pe bucățele de hârtie și le-am decorat cu bandă decorativă autocolantă de tip washi. O puteți găsi la papetărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *