Scăpaţi puloverele de scame + video

Clătite groase în formă de fluturaş
16.4.2019
Smoothie de primăvară
24.4.2019

Tricotajele pe care au apărut zone scămoşate nu mai arată bine. Din fericire, există un ajutor de nădejde sub forma unui mic aparat care vă va scăpa repede de acestea.

 

Nu trebuie să fie vorba chiar de un pulover foarte vechi. Lateralul unui pulover se poate scămoşa foarte repede, de exemplu de la o poşetă cu o suprafaţă mai aspră, care se va freca de suprafaţa tricotajului. Acest efect nedorit dă impresia de lucru prea uzat pe care o percepem cu toţii în mod negativ. Îmbrăcămintea arată uzată şi avem senzația că am purtat-o un timp îndelungat. 

Cu toţii avem astfel de pulovere în dulap. Şi nu doar pulovere. Şi pantalonii, rochiile - orice altă piesă poate avea această problemă. Cele mai vulnerabile sunt textilele cu fibre acrilice în compoziţie şi alte materiale obţinute din combinaţii de fibre. Cu timpul, veţi învăţa să le recunoaşteţi în magazine, însă pe unele le veți alege din nou pentru că vă vor ademeni printr-o croială sau culoare atractivă, care vi se va potrivi perfect în garderobă la acel moment. Vom lupta mereu cu scamele deoarece amestecul fibrelor de poliester îmbunătăţeşte aspectul îmbrăcăminţii din materiale naturale, lucru care ne place. De exemplu, acestea reduc nevoia materialului de a fi călcat şi menţin culoarea în timp.

Nu rămâne decât să ne îngrijim la nesfârşit de îmbrăcăminte. Dintre toate metodele, s-a distanţat clar aparatul de îndepărtat scamele, specializat în zonele scămoşate ale textilelor.

  • Aparatul de îndepărtat scamele este produs din plastic şi oţel inoxidabil.
  • Funcţionează asemenea unui aparat de ras, în acest caz pe principiul unei lame circulare, care se roteşte ca un ventilator şi a unei mici site mobile din plastic. După pornirea aparatului, scamele ajung în sită, iar lama le taie şi le trage înăuntru.
  • Scamele ajung într-un recipient detaşabil, pe care îl puteţi scoate foarte uşor din aparat pentru a goli resturile.
  • Scamele se curăţă cel mai bine atunci când începeţi îndepărtarea acestora pe orizontală, apoi de sus în jos şi înapoi, iar la final în cerc, pentru o curăţare perfectă.
  • Ambalajul conţine un cablu de alimentare şi o lamă de schimb.
  • După încărcare, puteţi lua aparatul oriunde şi îl puteţi utiliza fără griji.
  • Pentru moment, aparatul este disponibil în 3 culori – albastru, roz şi verde.
CUM SĂ PREVENIM SCĂMOŞAREA? La o parte din întrebări ne răspund chiar producătorii – aceştia folosesc tratamente care întăresc suprafaţa textilelor, produse de apretare cu silicon ş.a. Putem învăţa de la aceştia şi pentru garderoba de acasă: • spălaţi puloverele pe dos, pentru a feri feţele de frecarea de tamburul maşinii de spălat (bineînţeles, spălarea de mână este preferabilă) • utilizaţi detergent pentru rufe sensibile, care conţine de obicei substanţe emoliente • nu frecaţi suprafaţa hainei, dacă aveţi nevoie să îndepărtaţi o pată, mai bine o înmuiaţi • spălaţi rufele la temperaturi joase (30-40 °C), pentru ca trecerea la clătirea cu apă rece să nu dăuneze textilelor • stoarceţi rufele la minim, uscaţi puloverele întinse pe o suprafaţă plană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *