Tartă cu smântână și trandafiri de șuncă + video

Pot-pourri de casă
2.10.2019
Transformări elastice pentru canapele
9.10.2019

În mod sigur ați auzit sau poate chiar obișnuiți să coaceți tarta aceea decorată cu trandafiri din feliuțe de mere. M-am jucat puțin pe această temă și am creat un tip de tartă sărată.

Nu a fost totuși atât de greu să înlocuiesc feliuțele de mere. Mi-am pregătit felii de șuncă și aceasta a cooperat foarte bine. Trebuie doar să vă pregătiți un tip de șuncă cu felii de un diametru mai redus, ca să nu obțineți rondele prea mari. Din acestea veți obține petalele trandafirilor. Am așezat apoi trandafirașii formați în umplutura cu smântână, pe care o folosesc la rețeta de quiche. La început, trandafirașii se vor scufunda în umplutură, însă la coacere aceasta va scădea, încadrând frumos trandafirii. Tarta este ușor de tăiat și servit și poate fi savurată atât caldă, cât și rece.

sunkove-ruze

TARTĂ CU TRANDAFIRI DIN ȘUNCĂ

Pregătire: 40 minute * Dimensiuni formă: 26 × 25 cm

500 g aluat fraged sau aluat foietaj

Pentru trandafiri

350 g feliuțe de șuncă cu diametrul de 7-8 cm

100 g bacon englezesc slab, eventual folosiți 450 g din prima șuncă

Umputură

250 g smânână puțin acrită

2 ouă

sare și piper proaspăt măcinat

1-2 fire de ceapă verde

piper roz

o cană de măsline verzi fără sâmburi

Frunze de busuioc proaspăt pentru ornat

Pentru forma de dimensiunile menționate veți avea nevoie de 19 trandafirași de șuncă. Fiecare trandafir se formează dintr-o fâșie de aluat cu lățimea de 2,5 cm și lungă de 26 cm. Pe această fâșie veți așeza 4 bucățele de șuncă, adică 2 felii rotunde tăiate în jumătate.

1. Din jumătate din cantitatea de aluat formați cu sucitorul o foaie de cca 4 mm grosime, așezați forma pe ea și tăiați aluatul după aceasta, cu un adaos de cca 3 cm. Așezați aluatul în forma unsă în avans cu unt, întorcând marginile în sus.

2. Umplutura – Puneți într-un castron smântâna și ouăle și bateți-le bine cu un tel. Adăugați sare și piper, apoi ceapa verde tăiată mărunt. Înțepați aluatul din tava cu o furculiță din loc în loc, apoi turnați umplutura peste el. Porniți cuptorul.

3. Formați un dreptunghi din restul de aluat și pregătiți fâșiile pentru trandafirași. Așezați pe fiecare fâșie 4 feliuțe de șuncă, suprapunând colțurile acestora, apoi rulați fâșia de aluat. Apăsați ușor pe capătul fâșiei de aluat, pentru a-l fixa. Faceți 19 role, apoi așezați-le în umplutura lichidă. Decorați cu piper roz și măsline și dați la cuptorul încins la 190 °C. Coaceți timp de 45 minute, protejând suprafața tartei cu hârtie de copt, pentru ca marginile trandafirilor să nu se ardă.

Tarta este coaptă atunci când nivelul ei depășește înălțimea formei. Dacă este nevoie, scoateți hârtia de copt în faza finală și mai lăsați-o la copt încă 4 minute. Tăiați tarta între trandafirași, în bucăți de formă neregulată. Serviți feliile decorate cu frunzulițe de busuioc.

Dacă doriți să scoateți tarta din formă, o veți putea face foarte ușor. Umplutura lichidă se va întări și aluatul va ieși ușor dintre pereții formei. Astfel, puteți porționa tarta în ambele moduri, direct în formă sau pe platou.

Folosiți un cuțit ascuțit pentru tăierea tartei astfel încât să nu atingeți trandafirii, deci executând tăieturile prin umplutură. Veți vedea că va fi bătaie între musafiri pentru ultima felie :o)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *