Clătite groase în formă de fluturaş

Sfeșnice de primăvară
10.4.2019
Scăpaţi puloverele de scame + video
17.4.2019

Un mic dejun dulce (şi păcătos) vă va ajuta să porniţi cu dreptul într-o nouă zi. Însă cu această reţetă puteţi pregăti şi o gustare apreciată pentru grupul de prieteni al copiilor.

Clătitele groase sunt super rapide, deci sunt perfecte pentru când aveţi poftă de ceva dulce. Datorită formei din silicon le puteţi da forma unui future.

Bineînţeles că puteţi folosi şi alte reţete. Există multe reţete şi în mod sigur toate vor ieşi. Doar să nu încercaţi să folosiţi aluat pentru clătite simple, deoarece este prea lichid şi este foarte posibil să iasă din formă. Noi am ales aluatul cu albuşe bătute, deoarece se lucrează bine cu el.

motyl_003

CLĂTITE GROASE CU ALBUŞE BĂTUTE

Pregătire: 30 minute + prăjire * Veţi obţine: 11 buc fluturaşi

  • 2 ouă cu albuşele şi gălbenuşele separate
  • 1 lingură zahăr tos
  • 80 g făină 550
  • ½ linguriţă praf de copt
  • 200 ml lapte
  • ulei de rapiţă pentru prăjire

fiertură de căpşuni

  • 250 g căpşuni tari
  • 3 linguri zahăr de trestie
  • lămâie, mentă sau melissă pentru decorare
  1. Bateţi gălbenuşele cu un tel, adăugaţi zahărul tos şi bateţi până obţineţi o spumă cremoasă.
  2. Adăugaţi treptat făina amestecată cu praful de copt, alternând cu laptele. Veţi obţine un amestec cremos.
  3. Bateţi cele două albuşe până obţineţi o spumă tare şi încorporaţi-o încet în bază.
  4. Spălaţi căpşunile, îndepărtaţi codiţele şi tăiaţi-le feliuţe. Puneţi-le într-o cratiţă, adăugaţi 3 linguri de zahăr de trestie şi aduceţi încet la fierbere. Fierbeţi 5 minute şi opriţi focul.

Presăraţi zahăr pudră peste fluturaşi, adăugaţi fiertura de căpşuni, iar peste aceasta, câteva picături de suc de lămâie şi frunzuliţe de mentă. Serviţi desertul cald.

Pregătiţi-vă forma de fluture şi o tigaie cu fundul perfect drept. Se poate întâmpla ca aluatul să curgă din formă. Încingeţi uleiul, apăsaţi bine formele de fluturi şi puneţi câte 3 linguri de aluat în fiecare dintre ele. Imediat ce aluatul se întăreşte – ceea ce va dura circa 3 minute, am ridicat formele şi am întors clătitele. Prăjirea pe cealaltă parte durează alte aproximativ 2 minute. Fluturaşii prăjiţi se scot pe o farfurie încălzită cu şerveţele de hârtie, care vor absorbi excesul de grăsime.

Pentru fiertură sunt ideale primele căpşuni de primăvară, care încep să apară prin pieţe în această perioadă. Acestea sunt mari şi destul de tari. Fierberea scurtă le va păstra culoarea şi forma, iar în bucătărie va rămâne un miros plăcut. Aranjez clătitele groase pe o farfurie, le pudrez uşor cu zahăr şi le decorez cu căpşuni. La final, adaug câteva picături de suc de lămâie, care va scoate în evidenţă gustul căpşunilor, iar din câteva lăstare de ierburi aromatice i-am făcut fluturaşului şi nişte antene J

Poftă bună la un desert gustos de primăvară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.