Natura se trezeşte încetul cu încetul din letargia iernii şi, ca în fiecare an, ne bucură cu cele mai vesele culori. Creaţi-vă din ele mici aranjamente de primăvară!
În iarbă încep să apară timid multe floricele mărunte de primăvară – mereu este cât pe ce să le calc, dar am mare grijă să nu o fac. Atunci când încep să apară şi ciorchinii de ghicei, îi văd ca pe un mic miracol. Înseamnă că urmează primulele, care deschid poarta primăverii, apoi vor ieşi din găoace violetele, panseluţele şi bănuţii. Sunt recunoscătoare tuturor persoanelor pasionate care îşi împodobesc grădinile cu acestea şi ne bucură şi nouă privirea cu ele! Deja ne putem cumpăra ghivece mici cu bucheţele de floricele delicate, atât de mici, că le puteţi pune chiar şi într-un pantof de damă! Nu am deteriorat deloc încălţămintea şi vor fi un cadou reuşit! Acest mic aranjament de cameră va fi o bucurie pentru ochi!
O primăvară fericită tuturor!
CUM SĂ CREAŢI UN ARANJAMENT CADOU FĂRĂ SĂ DETERIORAŢI PANTOFUL
Partea superioară a acestor pantofi cu talpa din lemn este din piele, iar combinaţia arată excelent. Moda revine, iar cele dintre noi care nu au purtat cândva pantofi din lemn ştim cât sunt de plăcuţi şi de comozi. Dacă doriţi să faceţi cuiva un cadou cu iz primăvăratic, aveţi această ocazie, deoarece pantofii din lemn vor fi din nou la modă. Şi dacă adăugaţi o atenţie florală mai ales pentru persoanele pe care le entuziasmează momentul în care le pun în pământ în propria curte, bucuria va fi de două ori mai mare. Aşadar, pregătiţi-vă următoarele:
2-3 tipuri de floricele, în doze mici pentru răsaduri
punguţe mici din microten
o bucată de hârtie de împachetat
foarfecă
panglică
În pantofi nu vor intra foarte multe flori, însă în mod sigur veţi reuşi să potriviţi două tipuri. Găsiţi flori de cumpărat în florării şi în magazinele cu secţiuni dedicate grădinii, în această perioadă ar trebui să aibă destul de multe în ofertă. Udaţi puţin plantele şi lăsaţi-le să se odihnească de pe o zi pe alta. Apoi scoateţi-le din ghivecele de hârtie şi introduceţi rădăcinile fiecărei plante într-un săculeţ mic de microten. Ascundeţi marginile punguţei sub frunze.
Puteţi căptuşi pantoful cu folie de plastic, însă nu este necesar. Introduceţi cu atenţie plantele în deschizătura pantofului şi aranjaţi-le frumos. În dreptul călcâiului înconjuraţi săculeţii cu pământ cu o bandă de hârtie de împachetat şifonată, pe care o fixaţi apoi în pantof. Acoperiţi suprafaţa pantofului şi pulverizaţi apă pe flori până în momentul în care veţi dărui aranjamentul. Florile trebuie sădite în ghivece şi îngrijite ulterior după recomandările specifice fiecăreia dintre ele.
Decoraţi celălalt pantof cu panglică lată de aceeaşi culoare cu florile. Puteţi introduce un cadou mic şi în acesta. Înveliţi totul în celofan şi cadoul este gata!
Pantofii de lemn au o istorie bogată. Cândva erau făcuţi complet din lemn, erau folosiţi exclusiv ca pantofi de muncă, iar mersul în ei nu era deloc unul comod. Abia mai târziu, forma lor a început să fie adaptată mai bine formei piciorului, iar căputa să fie confecţionată din piele, fiind decorată cu gravuri şi elemente pictate.
În prezent, lemnul natur apare foarte frecvent în garderobele noastre – cel mai recent trend, spre exemplu, sunt ramele de ochelari din lemn. Pentru ca lemnul să iasă în evidenţă la pantofi, a fost adaptat tipului de încălţăminte la modă cu platforme, care apar de multe ori şi în forme excentrice. În domeniul modei, mersul pe tocuri înalte este una dintre regulile de fier. Pantofii din lemn tradiţionali au însă o grosime moderată, fiind mai comozi decât tocurile înalte şi subţiri.
Pantofii cu model floral sau în culori tari se potrivesc foarte bine la piesele de îmbrăcăminte din blugi şi la pantalonii largi de vară din materiale ca inul.
În e-shop puteţi găsi pantofi ortopedici de damă din lemn, care nu deformează bolta piciorului, păstrând forma anatomică a acestuia. Dacă trebuie să staţi mai mult timp în picioare, încercaţi-i, poate că susţinerea solidă a acestora va fi o schimbare binevenită pentru Dvs.