Rețetă de primăvară cu carne tocată şi trifoi

Cofetăria de acasă
7.5.2019
Dormitor înflorit și clătite americane la cuptor
15.5.2019

Vă doriţi să prezentaţi un fel din carne tocată cu mândrie familiei sau vizitatorilor dvs.? Îmbrăcaţi-o într-o haină din aluat de foietaj şi decoraţi-o!

Pentru coacerea acestui fel de mâncare, faceţi rost de o tavă cam pentru un kilogram de carne. Este de prisos ca pe lângă ruladă să mai rămână spaţiu în care să se acumuleze şi să se ardă grăsimea scursă din carne. Sub ruladă puneţi o bucată de hârtie pergament, pentru ca, după coacere, să puteţi scoate rulada şi să scurgeţi uşor grăsimea (deja fără hârtie), iar apoi să o puneţi înapoi în tavă. Învelitoarea din aluat de foietaj s-ar umezi. Iar dacă veţi folosi o tavă aspectuoasă, puteţi să serviţi mâncarea chiar din aceasta la masă.

004

REȚETĂ DE PRIMĂVARĂ CU CARNE TOCATĂ

Preparare: 30 minute + coacere

  • 1 kg amestec de carne tocată de vită și porc
  • 50 g piper verde murat
  • un pumn de cimbru proaspăt, eventual de pătrunjel tânăr
  • 4 lingurițe sos worcester
  • 20 g muștar franțuzesc
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • 4 linguri măsline verzi întregi, fără sâmburi
  • 450 g aluat de plăcintă
  • 1 ou pentru uns
  • formă de tăiat aluatul - trifoi

 

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Amestecați bine carnea cu toate ingredientele și frământați-o bine cu mâinile. La final adăugați măslinele și mai amestecați o dată. Formați un cilindru din aluatul de carne.
  2. Formați cu sucitorul din aluatul de plăcintă un dreptunghi destul de mare pentru a înveli carnea complet. Tăiați cu forma 6-7 trifoi din aluat, unul deasupra celuilalt.
  3. Așezați cilindrul din carne în mijlocul dreptunghiului din aluat, învelindu-l complet în aluat și sigilând cât mai bine colțurile. Așezați ruloul cu închiderea aluatului în jos în tava în care ați pus în avans un dreptunghi de hârtie de copt.
  4. Înțepați partea de sus a ruloului cu o furculiță și apoi ungeți-l cu oul bătut. Apoi adăugați frunzulițele de trifoi și ungeți-le și pe acestea cu ou bătut.
  5. Coaceți timp de 45 min la 200 °C, apoi încă 15 min la 175 °C, însă la final așezați hârtie de copt și deasupra ruloului cu carne, pentru ca aluatul de deasupra să nu capete o culoare prea închisă.

După coacere, scoateți ruloul din cuptor și scurgeți grăsimea. Tăiați ruloul felii, cel mai bine cu un cuțit electric, apoi așezați feliile înapoi în tava fierbinte. Serviți cu piure fin de cartofi sau cu pâine proaspătă.

Este ideal să frământați carnea cu mâinile. Piperul murat va ieși în evidență în carne, dar nu vă zgârciți cu el. Are un gust extrem de bun, mai ales în combinație cu carnea de vită. Este bine ca la carne să aveți o proporție de 2 părți carne de vită la una de carne de porc. Pentru noi, acesta este gustul ideal.

Formați mereu o foaie mai mare de aluat, pentru ca dintr-o parte să puteți decupa frunzele de trifoi. Nu mai este necesar să îndreptați capătul decupat, îl puteți îndoi spre interior.

Așezați hârtie de copt sub rulou, aceasta vă va ușura munca. În feliile tăiate, măslinele verzi se vor evidenția frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *