Lichiorul de ouă este în trend și în țara noastră în ultimii ani. Fiind servit în special cu prilejul Crăciunului sărbătorit în familie, acesta se încadrează în categoria cadourilor simpatice, primite cu mult entuziasm. Însă, pentru că este foarte gustos, vă propunem să preparați o sticlă și cu ocazia Paștelui, iar dacă vă mai rămâne un pic, să-l folosiți și la niște prăjituri delicioase!
Dacă vă încântă coacerea prăjiturelelor, cu siguranță nu vă dați în lături de la ele nici de Paște! Aceasta este o rețetă care nu are nevoie de timp care să-i intensifice gustul, ci poate fi făcută în ultimele zile înainte de sărbători. Apoi nu mai trebuie decât să aplicați crema cu lichior și să vă bucurați de frăgezimea lor cu toate simțurile!
Nu fac economie când vine vorba de utilizarea lichiorului de ouă, îl încorporez în cremă, dar și în aluat. Și dacă aveți forme pentru prăjituri rotunde și de steluțe, le puteți face după exemplul meu. Dar bineînțeles că le puteți da orice formă doriți. Vor fi gustoase oricum...
Pregătire: 1 oră + timp pentru lipire * Cantitate: 30 - 40 buc, în funcție de mărimea formei folosite
Aluat cu lichior
Cremă cu lichior
Pentru ca totul să se deruleze cât mai rapid în bucătărie, optez pentru planșeta din silicon. Este suficientă pentru foile mai mici și extrem de ușor de folosit inclusiv datorită curățeniei. Întindeți o foaie cu grosimea de aprox. 3 mm grosime - în cuptor aluatul se va mai umfla.
Coaceți formele până capătă o tentă rozalie și depozitați-le într-o cutie etanșă. Când va fi momentul să le lipiți, alegeți crema dumneavoastră preferată. Eu prefer crema din unt cu lichior de ouă, dar câteodată aleg și o cremă din budincă.
ALT PONT: Cremă cu unt și budincă - Din ¼ l lapte, 1 plic budincă de vanilie și 1 plic de zahăr vanilat fierbeți o cremă groasă și lăsați-o la răcit până la temperatura camerei, amestecând încontinuu. Apoi bateți un pachet de unt moale cu 150 g zahăr pudră și, treptat, încorporați în crema de unt budinca și 5 linguri de lichior de ouă. Lăsați crema la răcit și lipiți prăjiturelele cu o zi înainte de a le servi. Păstrați prăjiturelele în frigider și consumați-le cât mai repede.
Pudrați prăjiturelele cu puțin zahăr pudră și, după răcire, le puteți savura. Dacă doriți să evitați folosirea lichiorului de ouă în cremă, puteți încerca și o cremă de lămâie. Orice variantă veți alege, prăjiturelele vor fi delicioase!
2 Comments
totuși nu ați dat rețetă lichiorului de oua
Bună ziua! Puteți găsi rețeta pentru lichior aici: https://blog.dedoma.ro/lichior-de-primavara-cu-vanilie-si-caramel-sarat/ 🙂