Grădină cu mușchi pe butuci naturali

Prăjiturele minunate cu lichior de ouă
19.3.2023
Tobă din ouă fierte
19.4.2023

Materialele naturale domină sărbătorile de primăvară din acest an. Așadar, ne face o mare plăcere să folosim tot ce ne oferă natura care se trezește la viață.

Astăzi este Joia Mare sau Joia verde și, conform tradiției, ar trebui să adăugăm alimente verzi fiecărei mese de astăzi. Tocați ierburi aromatice din plin și presărați-le peste micul dejun și cină. Iar la prânz, puteți găti un spanac și, dacă nu vă place, puteți opta pentru o mâncărică de mazăre.

O masă frumos decorată se potrivește acestor tradiții. Dacă simțiți că nu aveți suficientă inspirație, vă propun o idee care va aduce zâmbetul pe buzele fiecărui musafir. Aprilie este luna puilor pufoși și drăguți, care se nasc și caută protecția părinților. În afară de aceștia, așteptăm în curând iepurașul să apară dintre tufe, așa că profitați de acest moment special și creați un aranjament care nu vă va costa nimic, decât câteva momente de răbdare. Un butuc frumos de mesteacăn sau de la un alt copac mai mic este ușor de obținut de la un grădinar sau de la un vecin cumsecade care și-a curățat grădina pentru Paște. 

MATERIALE CARE POT FI FOLOSITE PENTRU ARANJAMENTE PLINE DE FANTEZIE

Iepurașul auriu va fi punctul principal de interes. Acesta este unul dintre simbolurile sărbătorii de Paște, aducând ouăle vopsite, și pentru că este mic, aduce ouă de prepeliță. Eu am adus acest butuc de mesteacăn dintr-o mică excursie de primăvară, doar că a trebuit tăiat în bucăți mai mici. După această perioadă, puteți folosi butucii drept suport pentru un castron cu bunătăți sau pentru o farfurie cu prăjiturele. Pregătiți-vă următoarele:

  • un butuc mic de mesteacăn, cu diametrul de 18 - 24 cm
  • bețe mici sau bețe de salcie pentru baza grădinii cu mușchi
  • bețe de mâțișori
  • mușchi natural
  • decorațiuni naturale în funcție de preferințe
  • 5 ouă de prepeliță golite de conținut
  • iepuraș auriu
  • panglici, sfoară pentru finisare, etc.

Cum menținem mușchiul proaspăt – lăsați bucățile de mușchi afară pentru ca insectele să iasă din ele și apoi puneți-le într-un castron din plastic. Umeziți ușor baza și puverizați puțină apă deasupra mușchiului, ca să se împrospăteze. Păstrați-l la răcoare, ferit de bătaia directă a razelor soarelui. Va căpăta o nuanță frumoasă de verde și va rezista 1 - 2 săptămâni pentru compozițiile dumneavoastră artistice.

  1. În primul rând, rugați-l pe partenerul dumneavoastră să vă ajute cu scurtarea butucului la mărimea necesară.
  2. Pentru ca micuța grădină să lărgească suprafața butucului și să fixeze bine mușchiul, creați-vă o bază din 3 - 4 bețe scurte, pe care mușchiul se va fixa bine. Fixați bețele de butuc cu lipici cald.

IMAGINAȚI-VĂ CĂ IEPURAȘUL STĂ ÎN MIJLOCUL GRĂDINII

  1. Prindeți câteva bucăți de mușchi în structura din bețe. Poate avea orice culoare. Străduiți-vă să-l aranjați astfel încât să formeze un mic deal. Este foarte ușor să-l modelați și, ulterior, să creați mici adâncituri cu ajutorul degetelor în care să fixați iepurașul și ouăle, ca să nu se miște.
  2. Plasați iepurașul în centru și începeți să decorați spațiul cu mici decorațiuni naturale: conuri, oușoare, bețișoare cu mâțișori, până când obțineți un ansamblu compact. Rotiți neîncetat piesa, ca să vă asigurați că arată bine din toate unghiurile. Dacă alegeți să așezați decorațiunea în centrul mesei, ar trebui să ofere o priveliște frumoasă tuturor persoanelor care vor fi așezate în jurul ei.

UMPLEȚI TOT SPAȚIUL

Adăugați în continuare decorațiuni naturale, până când aveți senzația că grădina este perfect finisată. După ce ați terminat de aranjat mica grădină, puneți-o într-un loc cu lumină naturală. Puteți pulveriza puțină apă pe mușchi odată la 2 - 3 zile, pentru ca aranjamentul să rămână proaspăt. Dacă alegeți decorațiuni naturale care arată bine și după uscare, vă veți putea bucura pentru mult timp de aranjamentul creat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *