Pișcoturi cu ciocolată

Spate de căprioară cu nucă și glazură de ciocolată
21.12.2021
Plăcințele cu jumări
31.12.2021

Dulciurile fără coacere se evidențiază prin prospețime, iar atunci când le adăugăm și cremă, ne amintesc de dulciurile de la cofetărie...

Cine a mai făcut pișcoturi cu cremă pariziană și ciocolată știe: dacă pregătiți acasă pișcoturile și le adăugați puțină nucă, rezultatul este cel mai bun! Dar dacă aveți mai puțin timp la dispoziție, vă ofer o variantă cu pișcoturi italienești Savoiardi, care nu vă va dezamăgi. În primul rând, pentru că le umplu cu o minunată cremă pariziană.

Crema poate fi pregătită în mai multe moduri, dar puteți folosi și crema preferată de tort, de exemplu cremă din alune și ciocolată de calitate. În principiu este important să folosiți o cremă care se întărește bine, iar de aceasta se va ocupa untul, folosit într-o proporție suficientă. Cremele de ciocolată pe bază de mascarpone sunt mult prea moi și se scurg imediat de pe pișcoturi. Crema pe care o pregătesc eu pentru aceste prăjiturele este pe jumătate fiartă și foarte bine răcită, așa că prepararea ei vă poate lua ceva timp, dar oricum nu vă dă prea multă treabă. Nu ia chiar atât de mult timp și veți vedea că se merită să o faceți.

Pregătirea cremei: 30 de minute + timp de răcire * Cantitate: cca 400 g cremă

Cremă pariziană

  • 3 gălbenușe
  • 50 g zahăr brun
  • 250 ml smântână 35%
  • 50 g ciocolată, conținut de cacao minim 60%
  • 150 g unt

Finisare

  • pișcoturi de cofetărie Savoiardi
  • 220 g ciocolată pentru glazurat
  • puțin unt
  1. Într-o crăticioară care să poată fi pusă mai târziu pe baie marină, puneți gălbenușele și zahărul și bateți-le până obțineți o spumă deschisă la culoare.
  2. Turnați smântâna într-o altă crăticioară, aduceț-o la punctul fierbere și stingeți focul imediat. Turnați-o în baza din gălbenușe și bateți bine cu un tel până la omogenizare. Puneți crăticioara pe baie marină și bateți cam 10 minute, până când crema începe să se îngroașe.
  3. Așezați cratița pe masă, adăugați ciocolata ruptă în bucăți și amestecați până obțineți o cremă fină de ciocolată. Lăsați-o la răcit, ideal până a doua zi.
  4. A doua zi bateți untul moale până se face spumă și încorporați treptat în el crema de ciocolată. Nu bateți prea mult, altfel crema se va înmuia. Când este gata, lăsați crema într-un loc răcoros și pregătiți jumătățile de pișcoturi.
  5. Turnați crema răcită într-un săculeț cu duză și puneți câte un strat generos de cremă pe fiecare jumătate de pișcot. Lăsați la răcit. La final, turnați peste pișcoturi ciocolată topită cu unt.

Lăsați ciocolata să se întărească și serviți prăjiturelele a doua zi.

Pișcoturile de cofetărie Savoiardi sunt fine și vi le veți aminti cel mai probabil din desertul tradițional italian Tiramisu. Dacă sunt proaspete și fragede, se îmbibă repede cu cremă și deserturile preparate cu ele vor fi excelente. Bineînțeles că vi le puteți pregăti și în casă și atunci rezultatul va fi cu atât mai bun. Dar în acest caz nu mai discutăm despre un desert fără coacere, preparat în doi timpi și trei mișcări. Așa arată baza cremei când o scot a doua zi din frigider. Este fină și pufoasă. În momentul în care o combinați cu untul bătut și o răciți, se va întări.

Acum am obținut consistența dorită și putem lucra ușor cu săculețul de patiserie. Tăiați pișcoturile în jumătăți și aplicați rapid crema. Le puteți lăsa și întregi, vor fi mai mari, dar seamănă cu eclerele de la cofetărie. Personal, prăjiturelele mici mi se par mai potrivite pentru mesele festive. Păstrați prăjiturelele la rece pentru cel puțin 2 ore, apoi glazurați-le cu ciocolată.

Asigurați-vă că finisați prăjiturelele cu o zi înainte de servire. Astfel pișcoturile se înmoaie și gusturile se combină perfect. Serviți prăjiturile răcite, veți simți cum vi se topesc pe limbă.

Singurul neajuns al preparării este că trebuie să aveți spațiu în frigider – dar aceasta este o condiție și pentru pregătirea oricărui tort.

Vă dorim un An Nou fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *