Huse bielastice muștar

Sfeşnice din căni de sticlă
8.10.2018
Huse bielastice mazăre
16.10.2018

Despre galben se spune de obicei că este culoarea bucuriei. Reprezintă soarele şi energia solară. O folosim des în camerele întunecate sau în cele ale copiilor, pentru că susţine creativitatea.

Scandinavii îi atenuează efectul cu tonuri de albastru sau cu toată gama de nuanţe de gri, de la cea a porumbelului până la antracit. În distribuția culorilor contează mereu mărimea suprafeţei pe care o ocupă şi dacă le folosiţi pe pereţi sau podea. Culoarea galbenă este un fel de barometru al stărilor. Dacă o veţi alege pentru husa canapelei, lăsaţi-o să strălucească şi atenuaţi tonurile din restul încăperii. De exemplu, îi veţi putea potrivi o culoare a vaniliei pentru pereţi, în combinaţia de decoruri ale covoarelor sau pernuţelor permiteţi apariţia negrului, dar doar în proporţii mici. Şi nu uitaţi de alb. Unui galben aprins i se potrivesc mai degrabă nuanţe delicate ca cea a cojii de ou sau a fildeşului. Albul pur se potriveşte mai repede nuanţelor calde şi delicate de vanilie, pentru că le subliniază curăţenia.

bukle-zluta2

LA GALBEN MERG ALBASTRU, GRI, ALB

GALBEN + GALBEN – COMBINAŢIE A CULORII PRIMARE TON ÎN TON

Sigur vă puteţi imagina cum o canapea în nuanţa muştarului va ieşi în evidenţă pe un fundal galben pastelat. Permiteţi puterii acestei culori să domine şi adăugaţi decoraţiuni cu alb, gri şi vanilie. Dacă vă plac nuanţele de lămâie, le veţi putea folosi şi pe acestea cu succes. La combinaţia de ton în ton pot fi folosite atât nuanţe reci, cât şi calde. Acestea vor crea un efect interesant combinate cu culoarea complementară.

GALBEN + CULOARE COMPLEMENTARĂ

Încă nu am adus vorba de culorile complementare. Dacă doriţi o combinaţie cu o culoare care să nu conţină galben în compoziţie, atunci orientaţi-vă spre partea opusă a spectrului. În faţa galbenului veţi descoperi tonurile de albastru şi violet. Acestea se vor potrivi oricând culorii primare, trebuie doar să găsiţi intensitatea potrivită a nuanţei. Culorile trebuie combinate mereu într-o lumină bună, deoarece altfel vă pot înşela. Pentru îmblânzirea galbenului viu, alegeţi în contrast nuanţe complet neutre de gri. Creaţi astfel o oază de linişte şi armonie. Utilizând tonuri de gri-verzui sau gri-albăstrui, veţi obţine de asemenea combinaţii foarte actuale.

GALBEN + CULORI SECUNDARE VECINE

Priviţi cercul cromatic – culorile vecine galbenului sunt portocaliul şi verdele. Imediat aveţi şi răspunsul la întrebarea dacă i se potrivesc acesteia sau nu. Cu cât vă îndepărtaţi mai mult de culoarea aleasă, apropiindu-vă de următoarea culoare primară (roşu şi albastru), cu atât veţi observa mai multe combinaţii reuşite. Aceste culori creează o impresie puternică în amenajarea interiorului. Sunt culori ce pot fi folosite pentru accesorii, decoraţiuni, detalii drăguţe. Folosiţi-le însă cu atenţie, doar în mică măsură. Numai aşa veţi crea un ansamblu desăvârşit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *