Carne de porc în bere neagră cu orez

Dispozitive medicale care ne fac viața mai ușoară
27.8.2020
Cum să arătăm cât mai bine
3.9.2020

Berea neagră este o sursă de substanțe benefice, având chiar efecte curative atunci când este consumată proaspătă și în cantități mici. Este excelentă și pentru gătit.

 

Carnea își trage din bere gustul de care are nevoie, chiar dacă se mai pierd din substanțele nutritive spre deosebire de consumul de bere proaspătă. Aceasta din urmă este o sursă de fibre solubile ce susține funcționarea corectă a sistemului digestiv și, printre altele, conține vitamina B datorită drojdiei din compoziție, care contribuie la regenerarea pielii. Așa că, din când în când, merge să ne delectăm și cu câte un pahar de bere.

Berea neagră conține note de caramel și alte tipuri de zaharuri puțin afumate, gusturi care se combină foarte bine cu felurile de mâncare din carne preparată la cuptor. În principiu, mai bine decât cu bere blondă. Deci încercați o rețetă bună de carne de porc cu bere neagră.

 

Berea neagră este etichetată de obicei drept băutură pentru femei, poate pentru că mirosul aduce puțin cu cel al cafelei, ciocolatei sau al caramelelor. Însă nu întotdeauna aceasta este mai dulce decât restul tipurilor de bere. Îmi veți da dreptate dacă veți gusta unele tipuri de bere cehești, cum ar fi Budvar negru. Pe aceasta o folosesc de obicei atunci când gătesc cu bere neagră și am cea mai bună experiență cu ea în tăvi din sticlă. Totul se coace frumos și capătă o culoare aurie. De cele mai multe ori, la acest fel de carne servesc orez, pe care îl prepar foarte ușor într-un fierbător de orez.

Poftă bună și un concediu plăcut!

Pregătire: 2 ore pentru marinat + 2 ore coacere * Cantitate: 4 porții

 

·        1¼ kg pulpă de porc

·        ulei de măsline pentru ungerea tăvii

·        300 ml bere neagră de orice fel, din care 100 ml pentru marinadă

·        2 tulpini de țelină

 

Pentru marinadă

·        100 ml bere neagră

·        2 linguri sos de soia

·        sare

·        piper proaspăt măcinat după gust

·        2 linguri pastă de roșii

·        ½ linguriță coriandru măcinat sau zdrobit

·        1 linguriță ghimbir ras fin

 

Pentru tușa finală

·        250 g ciuperci champions tăiate grosier

·        un pumn de roșii cherry mici

 

1. Tăiați carnea în felii groase și ungeți tava cu ulei de măsline.

2. Amestecați marinada într-un castron – din 100 ml de bere și celelalte ingrediente, puneți carnea în ea și acoperiți-o bine cu marinadă pe toate părțile. Lăsați la rece în jur de 2 ore.

3. Încingeți cuptorul la 150 °C, aranjați feliile de carne în tavă și turnați pe lângă ele restul de bere. Adăugați tulpinile de țelină, acoperiți bine tava cu folie de aluminiu și coaceți la foc mic timp de 1,5-2 ore, până când carnea devine moale.

4. Apoi scoateți folia de aluminiu, adăugați ciupercile și roșiile cherry pe lângă carne și dați la cuptor la temperatură mare pentru încă 15-20 de minute, până când se reduce lichidul din tavă și carnea capătă o culoare aurie. Serviți cu orez proaspăt fiert.

Gătesc cu plăcere carne marinată, mai ales atunci când aștept musafiri. Îmi pregătesc totul în avans, apoi tava se ocupă singură de restul, pentru ca eu să mă pot ocupa de alte sarcini în acest timp. Carnea nu se usucă atunci când este gătită la cuptor acoperită cu folie de aluminiu, ci se înmoaie într-un mod desăvârșit.

Acum mai este nevoie ca restul de bere să se reducă, iar în sucul acesta se vor mai găti ciupercile și roșiile. În curând voi pune și orezul în fierbător, astfel va fi gata în același timp cu carnea.

Orezul este gata, la fel și carnea, abia așteptăm să le savurăm. Nu uitați că tăvile din sticlă suportă greu schimbările bruște de temperatură. După ce s-a golit tava, o las mai întâi să se răcească și torn în ea apă călduță cu câteva picături de detergent de vase. Apoi îndepărtez restul de grăsime cu o spatulă și așez tava în mașina de spălat vase, deoarece suprafața este rezistentă la zgârieturi și mătuire.

Tava pătrată din sticlă borosilicată este foarte rezistentă la uzură mecanică și la temperaturi ridicate. O puteți folosi la coacere în cuptorul clasic, cuptorul cu microunde sau pe plitele electrice. Spre deosebire de alte materiale, sticla nu influențează în niciun fel gustul sau mirosul alimentelor, neavând reacții cu acestea. Tăvile și vasele de copt din acest material rezistă la temperaturi de la -50 până la +500 °C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *