Blog

20.2.2019

Cum împăturim frumos un cearşaf cu elastic

Sigur vă sună cunoscut – cearşafurile cu elastic arată bine împăturite doar când acest lucru este făcut în mod profesional – aşadar atunci când le cumpăraţi. Apoi devine o grămadă ciufulită haotic, care ocupă mult spaţiu în dulap.
20.2.2019

Culoarea anului 2019 – coraille

În fiecare an, corporaţia Pantone anunţă culoarea anului respectiv. Anul acesta, coraille este noua regină, nuanţa aleasă fiind denumită Living Coral – Coral viu (PANTONE 16-1546).
13.2.2019

Pui dintr-o tavă

Tăvile adânci și plate sunt ajutoare foarte bune. Pot să cuprindă o porție de mâncare pentru întreaga familie, gătitul mesei este rapid și economic. Avem pentru dvs. o rețetă pentru cină la o tavă.
13.2.2019

Sărbătoarea luminilor

Gospodăria așezată este plină de lucruri. Am bucurie atunci când lucrurile sunt în mișcare sau pot fi reciclate. Doar astfel prevenim acumularea acestora. Din vară a rămas cu borcane pentru păstrare cu capac de aproape un litru pentru fructe și legume. Nu că nu ar fi umplute cu recoltă. Dar cumva au început să dispară din cămară. Borcanele au o formă frumoasă și un gât subțire, astfel încât sunt potrivite pentru intenția mea. Până la o nouă folosire pot fi îmbrăcate în dantelă.
5.2.2019

Mandala în sufragerie

Mandala este cunoscută decând lumea. Imaginile circulare reprezintă un tot armonic care poartă o anume energie.
5.2.2019

Melci crocanți scorțișoară cu nuci

Aroma de scorțișoară și aluat proaspăt dospit vă vor oferi o dimineață frumoasă. Melcii umpluți cu scorțișoară, unt și nuci tocate sunt cei mai gustoși când sunt calzi, atâta timp cât sunt crocanți.
28.1.2019

Lumânări în pahare / reciclare

Vă puteţi produce uşor propriile lumânări din resturi de ceară. De obicei, din lumânările mai masive rămân resturi mari de ceară, la fel şi din lumânările lungi şi subţiri, fixate adânc în sfeşnic. Poate că, după Crăciun, v-au rămas câteva resturi de lumânări.  
28.1.2019

Gogoși în formă de inimă

Perioada dintre Bobotează și Miercurea cenușii este una ce permite consumul oricărui tip de aliment. Este perioada dintre două posturi importante, când consumăm carne și sunt permise petrecerile. Ca o amintire a acestor sărbători tradiționale, îmi place să fac gogoși mai des în acest interval de timp. Este perioada dinaintea primăverii, când zilele întunecate și posomorâte se cer înveselite. Atunci am chef să stau lângă sobă și să savurez ceva bun.