Sărbătoarea luminilor

Mandala în sufragerie
5.2.2019
Pui dintr-o tavă
13.2.2019

Gospodăria așezată este plină de lucruri. Am bucurie atunci când lucrurile sunt în mișcare sau pot fi reciclate. Doar astfel prevenim acumularea acestora. Din vară a rămas cu borcane pentru păstrare cu capac de aproape un litru pentru fructe și legume. Nu că nu ar fi umplute cu recoltă. Dar cumva au început să dispară din cămară. Borcanele au o formă frumoasă și un gât subțire, astfel încât sunt potrivite pentru intenția mea. Până la o nouă folosire pot fi îmbrăcate în dantelă.

 Borcanele vor fi astfel împodobite încât să nu piardă funcția inițială. Mai exact, în momentul în care voi avea din nou nevoie de ele în bucătărie, voi dezbrăca decorul de pe ele. Pentru aceasta sunt ideale dantelele decupate din pături din plastic. Sunt o imitație perfectă a produselor croșetate și brodate și se mențin în curs în cadrul bucătăriilor contemporane. În cazul în care aveți asemenea șervete sau pături, poate sunteți surpinse că va fi nevoie să le tăiați; nu sunt tocmai produsele cele mai ieftine …

Nu vă faceți griji, pentru această decorațiune simplă veți vizita un magazin de galanterie textilă. De ex. 180 cm de dantelă pentru bordură cu lățimea de 7,5 cm a costat 7 LEI și pături mai mari am cumpărat de la piață cu doar câteva coroane.

DE CE VEȚI AVEA NEVOIE

Degresați borcanele cu săpun și spălați-le, ascundeți capacele cu filet. Pregătiți:

  • 2-3 borcane
  • adeziv marca Tenyl
  • foarfecă ascuțită
  • dantele din plastic pentru bordură și pături mici
  • un pachet de fibre liberiene
  • anason stelat pentru împodobire
  • lumânări de ceai

LIPIREA DANTELEI ÎN MODEL

Alegeți elementele decorative din pături pe care le veți folosi și decupați-le cu atenție. Verificați dacă se potrivesc pentru ansamblul pe care doriți să-l realizați și dacă benzile de dantelă sunt suficeinte pentru a înfășura borcanele. Așezați dantela cu fața în jos pe o hârtie de lucru și aplicați adezivul pe dantelă cu degetul. Lipiți dantela de sticlă și neteziți cu ajutorul unui șervețel din hârtie. Îndepărtați excesul de adeziv. Dantela se prinde imediat astfel că puteți continua activitatea.

După lipirea decorului împodobiți gâtul borcanului cu fibre liberiene, eventual cu alte elemente decorative. În cazul în care borcanele au fund bombat se recomandă fixarea lumânărilor folosind ceară picurată sau cu puțină gumă decorativă. Astfel veți evita alunecarea lumânărilor la marginea borcanului. Când veți dezbrăca dantelele este suficientă dezlipirea acestora, puneți borcanele la muiat în apă fierbinte pentru o zi și apoi spălați resturile de adeziv cu ajutorul unui burete.

În același mod puteți construi un mic sfeșnic de masă sau un cadou mărunt pentru prietena dvs. Sfeșnicul cu flacără vie va oferi o atmosferă romantică. Atmosfera este propice meditației și odihnei. Dacă veți dărui cuiva acest cadou îi veți oferi totodată și confort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *