Pui dintr-o tavă

Sărbătoarea luminilor
13.2.2019
Culoarea anului 2019 – coraille
20.2.2019

Tăvile adânci și plate sunt ajutoare foarte bune. Pot să cuprindă o porție de mâncare pentru întreaga familie, gătitul mesei este rapid și economic. Avem pentru dvs. o rețetă pentru cină la o tavă.

Rețeta pe care o propun provine din bucătăria lui Gordon Ramsay și voi ferici cu ea papilele gustative ale iubitorilor de carne și legume. Cum am spus deja – este o mâncare dintr-o tavă, de aceea recomand achiziționarea unor vase de mărime corespunzătoare. Înțeleg prin aceasta porții pentru doi, pentru patru … pe scurt mărimea potrivită. Nimic mai ușor ca apoi să alegi vasul corespunzător.

004

PUI SCOȚIAN CU LEGUME

Pregătire: 30 minute + coptul* Veți obține: 4 porții

  • 12 buc pulpe inferioare, fără piele
  • 6 linguri ulei de măsline
  • sare, piper măcinat proaspăt
  • 4 șalote, tăiată cercuri
  • 250 g ciuperci, tăiate felii
  • 3 căței mari de usturoi, presați
  • 1 pătlăgea, tocată grosier
  • 2 dovlecei de mărime medie, tăiați grosier
  • 1 dl vin alb uscat
  • un pumn de roșii alungite tari
  • un pumn de măsline negre cu sâmbure
  • un pumn de cimbru proaspăt
  • 5 crenguțe de rozmarin

 

  1. Turnați jumătate din ulei în tigaie și coaceți carnea fără piele suficient de condimentată și sărată. Scoateți carnea pe o farfurie caldă..
  2. Puneți restul de ulei în tigaie și introduceți șalota și ciupercile, apoi usturoiul, pătlăgeaua, parte din cimbru și rozmarin. Amestecați bine și gătiți totul aproximativ 5 minute, pe parcursul gătitului condimentați cu sare și piper și adăugați dovleceii tăiați și vinul. La sfârșit adăugați roșiile. Amestecul de legume de fierbe puțin astfel încât să se absoarbă jumătate din vin fără a se destrăma dovleceii. Între rimp preîncălziți cuptorul la 190 °C.
  3. Legumele fierte ușor vor fi puse în tavă, deasupra aranjați pulpele inferioare și restul de ierburi. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și coaceți pe grila din mijloc timp de 30 de minute.
  4. Apoi descoperiți tava, transferați tava sub grill, la bază adăugați pumnul de măsline și permiteți rumenirea puilor 15 minute. Opriți cuptorul și lăsați mâncarea 5 minute pentru finalizarea coacerii.

Serviți cu pâine albă sau cartofi noi în coajă.

În cazul în care vă place combinația dintre legumele de vară și carne, cu siguranță veți fi foarte mulțumiți de ospăț. Carnea poate fi condimentată din belșug și în loc de ciuperci de bălegar puteți pune 250 g de amestec de ciuperci de vară. Folosiți un vin de bună calitate și serviți aceiași marcă de vin în timpul servirii mesei …

Totul este pregătit, lipsesc doar măslinele pe care le veți adăuga mai târziu. Acum doar introduceți tava în cuptor. Amintesc încă un lucru important – acordați atenție îndepărtării pielii de pa carne. Condimentele și ierburile vor da un gust mai bun cărnii și în plus în baza de legume are loc o fierbere ușoară a pulpelor ceea ce ar împiedica să aveți o piele rumenită de jur împrejur. De asemenea nu coaceți mai mult decât este necesar, legumele ar deveni foarte moi. Poate nu veți armoniza totul perfect din prima dată dar cu siguranță vă veți bucura de un gust foarte bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *