Agăţători pentru prosoape

Trei castroane pentru prepararea uşoară a şniţelelor de sărbătoare
28.2.2019
Perdele pentru ferestre primăvăratice
13.3.2019

Agăţătorile prosoapelor sunt un lucru destul de necesar. Şi totuşi, producătorii par să uite mereu de ele.

Personal, recomand ca prosoapele să fie uscate întinse; însă o baie folosită de o familie numeroasă nu dispune mereu de destule suprafeţe de întins prosoapele. Atunci nouă, celor cu sau fără talente de croitoreasă, nu ne rămâne decât să luăm acul şi aţa în mână şi să coasem agăţători pe prosoape.

La fel, copiii trebuie să-şi agaţe prosopelele la grădiniţă, iar prosoapele şi lavetele de bucătărie se usucă mai uşor când sunt agăţate. Pentru că aceste treburi mărunte nu ne plac de obicei, am făcut coaserea agăţătorilor puţin mai interesantă. Cel puţin, aşa sper :o) Variante sunt destule! M-am hotărât ca efortul depus să aibă ca rezultat decorarea prosopului cu un accesoriu care îl va înfrumuseţa.

Mai jos vă prezint aşadar 3 moduri de coasere a agăţătorilor, dar şi gama bogată de prosoape din care vă puteţi alege din magazinul nostru:

1  COASEREA AGĂŢĂTORII PESTE COLŢ

Pregătiţi-vă o foarfecă ascuţită şi acul sau instrumentul de cusut cu aţă de culoarea prosopului. Acest lucru este important, deoarece pentru acest mod de aplicare va trebui să descoaseţi o parte din tivul prosopului. Faceţi deschizăturile doar cât să introduceţi marginile panglicii din bumbac cu vârful foarfecei sub tivul prosopului. Lăsaţi panglica puţin mai lungă, nu se ştie niciodată, se poate strânge la spălat. Apoi coaseţi tivul prosopului înapoi cu aţa de aceeaşi culoare. Avantajul acestor agăţători este că nu ies în afara prosopului.

PONT: Dacă tot coaseţi agăţătoarea, este mai bine să coaseţi o panglică dublă. Îndoiţi banda şi coaseţi marginile, iar apoi o coaseţi pe prosop. Materialul dublu nu se va strânge la fel de repede.

2 APLICAREA AGĂŢĂTORII DECORATIVE PE MIJLOC

Veţi obţine agăţători foarte frumoase în forma literei V dintr-o bandă de calitate din material mixt. Prindeţi şi îndoiţi de două ori o bandă cu lăţimea de cel puţin 1,5 cm, astfel încât să obţineţi un vârf ascuţit la fel ca în imaginea de mai sus şi decideţi pe ce latură a prosopului doriţi să o coaseţi, în funcţie de modul în care obişnuiţi să agăţaţi prosoapele şi de cât spaţiu aveţi la dispoziţie pentru uscarea acestora. Personal, prefer centrul laturii mai lungi. Astfel, prosoapele de mâini şi de corp arată mai bine şi nu ocupă la fel de mult spaţiu. Dacă banda este din material sintetic, aceasta nu se va şifona, iar marginile tăiate se pot topi puţin la flacăra unei lumânări pentru a nu se destrăma. Apoi aplicaţi marginile cam 3 mm sub tivul prosopului şi coaseţi-le bine de prosop în locul unde se termină marginea tivită şi încep buclele.

3 APLICAREA AGĂŢĂTORII DECORATIVE PE COLŢ

Dacă doriţi neapărat agăţători decorative, atunci să ne apucăm de treabă. Utilizaţi satin sintetic tare, care nu se şifonează şi pregătiţi câte doi năsturei frumoşi pentru fiecare prosop. Coaseţi-i pe colţul prosopului împreună cu agăţătoarea, exact unul în dreptul celuilalt, ca şi nasturii întăriţi de pe sacouri. Agăţătorile arată nemaipomenit, mai ales atunci când sunt agăţate mai multe prosoape unul lângă altul pe cuier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *