Cum împăturim frumos un cearşaf cu elastic

Culoarea anului 2019 – coraille
20.2.2019
Huse elastice buklé în culorile celor patru anotimpuri
21.2.2019

Sigur vă sună cunoscut – cearşafurile cu elastic arată bine împăturite doar când acest lucru este făcut în mod profesional – aşadar atunci când le cumpăraţi. Apoi devine o grămadă ciufulită haotic, care ocupă mult spaţiu în dulap.

Aşa că am început să mă documentez. Am studiat ambalajul original de la producător, filmuleţe cu instrucţiuni pe internet şi sfaturi de la gospodine iubitoare de ordine… Rezultatul studiului meu mi-a arătat că cearşafurile vor fi mereu presate şi pline de îndoituri şi că lucrul cel mai important este să le cumpărăm pe cele de calitate, care rezistă mult în timp..

M-am împăcat cu acest lucru; dar, chiar şi aşa, îmi este clar că cearşafurile cu elastic pot fi un pont perfect de cadou; aşa am creat un procedeu pentru o ambalare ultra uşoară de cadou care arată ca o servietă elegantă, şi, în plus, un pont pentru posibilitatea de păstrare a cearşafurilor în dulap cu ajutorul unor benzi elastice textile.

Pentru primul fel de ambalare veţi avea nevoie doar de două foi de carton imprimat, de nasturi sidefaţi şi puţin lipici (nu e deloc migălos), iar pentru al doilea am fost inspirată de banderolele comune din bumbac pentru păr, pe care le găsiţi în drogherii sau supermarketuri la secţiunea frumuseţe. Eu mi-am făcut singură benzile necesare din mici resturi de bumbac, mai exact dintr-un tricou nefolosit. Deci să începem…

  1. CEARŞAF CADOU SAU CUM CONFECŢIONĂM UN AMBALAJ DIN HÂRTIE

În fotografia principală puteţi vedea un frumos cearşaf elastic din bumbac, de culoare verde. Dacă vi-l veţi comanda de la noi, îl veţi primi ambalat astfel, într-un dreptunghi ordonat. Este clar că vă puteţi alege din multe variante de materiale şi culori. Pentru ambalajul de cadou, pregătiţi următoarele:

  • 2 foi de hârtie cu motive romantice, care să se potrivească între ele – cu motiv floral 27,5 cm (lăţime) × 48 cm + o bandă pentru mâner cu dimensiunile de 21 × 3 cm şi cu motiv cu puncte 22,5 cm (lăţime) × 20 cm
  • 2 nasturi sidefaţi
  • lipici alb

Voi folosi hârtia cu flori pentru partea inferioară a ambalajului. Măsuraţi 22 cm din lungime, îndoiţi hârtia, măsuraţi 4 cm pentru partea de jos a servietei, apoi îndoiţi din nou hârtia şi vor rămâne 22 cm. Îndoiţi în acelaşi mod şi hârtia cu puncte. Măsuraţi 8 cm din lungime şi îndoiţi, apoi 4 cm pentru partea de sus a servietei şi din nou 8 cm. Îndepărtaţi folia de plastic de pe cearşaf şi aplicaţi hârtiile pe acesta în aşa fel încât hârtia cu puncte să acopere hârtia cu flori atât pe faţă, cât şi pe dos. Lipiţi apoi hârtiile cu lipici. Decoraţi partea din faţă cu cei doi nasturi şi lipiţi mânerul pe partea superioară a servietei. Lipiţi câte 3 cm de bandă pe fiecare parte. Dacă doriţi, puteţi face şi o etichetă sau o felicitare şi legaţi-o cu un şnur de mâner.

  1. CUM SĂ ÎMPĂTURIM CEARŞAFUL PENTRU PĂSTRARE

Din benzile de material formaţi cercuri cu lăţimea de 4 cm cu diametrul de 15-18 cm. O bandă dublă este rezistentă, dar suficient de elastică, aşa că nu este nevoie să folosiţi şi elastic, care ar strânge mai tare cearşaful. Cu ajutorul benzilor, cearşaful va rămâne rulat în cilindri înguşti şi aspectuoşi. Nu vor arăta deloc rău în dulap şi veţi economisi spaţiu.

Tipurile de cearşafuri pe care le găsiţi în oferta noastră sunt din frotir, jersey, pânză şi micropluş. Alegeţi conform dorinţei dvs dintr-o gamă largă de combinaţii de culori şi asortaţi-le modelului lenjeriei. Se aplică regula nescrisă care spune că cearşaful trebuie să fie într-una din nuanţele lenjeriei de pat. Totuşi, intensitatea culorii ar trebui să fie cu câteva grade mai slabă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *