Aranjamente pentru perioada Crăciunului

Chec cu aromă de whiskey
10.11.2021
Garnitură din cartofi copți cu roșii
18.11.2021

În curând intrăm în postul Crăciunului, iar la finalul acestei luni începe Adventul. Ne așteaptă o perioadă plină de agitație și pregătiri de Crăciun. Iar printre cele mai frumoase activități se numără împodobirea casei.

Este adevărat că anul s-a scurs la fel de repede ca apa unui pârâu de munte și, la finalul acestei luni vom aprinde prima lumânare de Advent. Perioada aceasta este marcată în continuare de post și fapte bune, menite să ne curețe sufletele. Însă în ziua de astăzi, dăm și startul curățeniei caselor noastre și căutarea cadourilor pentru cei dragi. Împărțiți-vă sarcinile între membrii familiei și păstrați-vă suficient timp liber pentru cea mai frumoasă parte a pregătirilor. În aceasta intră coacerea prăjiturelelor de Crăciun, întâlnirile cu cei dragi, plimbările în aer liber și decorațiunile de sărbători.

Dacă veți dori, puteți să trăiți în această perioadă momente de care nu puteți avea parte în restul anului. De exemplu, faceți schimbări în meniu, includeți în el feluri de mâncare care se prepară mai rapid – cum ar fi supele cremă, scoateți de la naftalină rețetele vechi de familie și coaceți cea mai bună turtă dulce, împletiți o coroniță pentru ușă, ca să se vadă că pregătirile de sărbători sunt în plină desfășurare și dăruiți vâsc tuturor persoanelor dragi. Când vă așezați să pregătiți o coroniță de Advent și vă concentrați asupra detaliilor acesteia, vă veți da seama că agitația nu este deloc necesară.

Vă ajutăm cu drag cu alegerea cadourilor și a decorațiunilor. Vizitați e-shopul nostru de Crăciun și alegeți ce vă place din confortul propriei case.

Aranjamente 2

În 28. 11. începe Adventul

și cu acesta, tradiția aprinderii lumânărilor

Prima duminică de Advent cade în acest an chiar la finalul lunii noiembrie. Aceasta înseamnă că puteți începe să vă gândiți la o coroniță de Advent, al cărei simbol sunt cele 4 lumânări și orice alte materiale naturale doriți să alegeți. În ziua de azi putem crea aranjamente care nu trebuie să se supună unor reguli stricte, ci așa cum ne place nouă, dar în toate cazurile este valabil că poate contribui toată familia – astfel creem și ocazii de petrecere a timpului împreună într-un mod plăcut. Lumânările de Advent vor începe să măsoare scurgerea timpului până la Crăciun, așa că asigurați-vă că vă împărțiți bine timpul în săptămânile următoare. De asemenea, copiii primesc calendare de Advent (vezi galeria de sub articol), ca să poată adormi liniștiți seara cu gândul că s-a mai scurs o zi și Crăciunul este tot mai aproape.

Aranjamente 3

Coronița simbolizează pregătirea pentru Crăciun

în vremurile de demult, aceasta se agăța cu o panglică de tavanul camerei

Coronița destinată decorării ușii în perioada Crăciunului era agățată de tavan deasupra mesei la care se aduna toată familia în fiecare zi. În alte perioade, era pusă în centrul mesei și avea forma unui cerc din lemn, care simboliza soarele și nemurirea sa. Coronița era decorată cu crenguțe de brad, buxus, conuri de brad, mere mici, panglici și decorațiuni mărunte, mai târziu și cu prăjiturele.

  • Abia de curând, coronițele au început să fie prinse pe ușile de intrare, pentru primirea călduroasă a oaspeților. Ușa decorată dă de înțeles că după ea este o casă curată și confortabilă.
  • În urmă cu aproximativ 150 de ani, coronițele plasate pe masă au început să fie decorate cu câte 4 lumânări care se aprind treptat pe parcursul celor 4 duminici dinaintea Crăciunului. În mod corect, una ar trebui să aibă culoarea roz și celelalte trei, culoarea mov. După prima duminică de advent, urmează duminica de bronz, cea de argint și cea de aur. Anul acesta, duminica de aur cade în 19 decembrie și apoi putem aștepta cu nerăbdare nașterea Domnului.
  • Atunci când faceți o coroniță de Advent, nu trebuie să respectați doar culorile tradiționale ale crenguțelor de brad și a decorațiunilor roșii. Materialele folosite sunt atât de diferite, încât puteți folosi orice vă place – de exemplu, fire de bumbac, blăniță, diferite decorațiuni mici de Crăciun, ș.a. În același timp, asigurați-vă că adaptați decorul interiorului camerei în care îl veți folosi, pentru ca totul să se potrivească frumos. Coronițele care vor fi expuse intemperiilor pot fi din materiale sintetice, inclusiv decorațiunile lor (vezi galeria de sub articol).

CÂTEVA IDEI DE CORONIȚE DE ADVENT GĂSIȚI AICI.

Aranjamente 4

Superbele Crăciunițe sunt unul dintre simbolurile Crăciunului

acestea pot fi de culoare roz, galbenă sau albă

Această plantă nici nu a trebuit să lupte ca să-și câștige locul printre preferatele Crăciunului. Este iubită de oamenii din toată lumea și, dacă nu doriți neapărat o combinație de roșu cu verde pentru casa Dvs., o găsiți și în variante melanj sau cu frunze verzi. Această plantă frumoasă poate însoți orice culoare este în trend fie cu delicatețe, fie cu multă pompă. Planta delicată începe să capete culoare în perioada în care lumina soarelui este prezentă pentru mai puțin de doisprezece ore. Ajunge să fie cea mai frumoasă în preajma Crăciunului și astfel a devenit un vestitor al acestei sărbători și în țara noastră, chiar dacă își are originea în țări îndepărtate – din America Centrală și Mexic, unde crește până la înălțimi de câțiva metri.

CUM SĂ ÎNGRIJIȚI CRĂCIUNIȚA

  • Steaua Crăciunului este foarte sensibilă la frig. Va trebui să vă asigurați că este bine ambalată și protejată atunci când o transportați acasă de la magazin.
  • Acasă, lăsați-o să se aclimatizeze liber și abia apoi aduceți-o la temperatura camerei, ideal la temperatura maximă de 21 °C.
  • Udați-o cu apă la temperatura camerei abia în momentul în care pământul s-a uscat. Planta nu suportă prea multă umezeală.
  • Protejați planta de curent și de lumina directă a soarelui.

Acestei plante minunate de iarnă i se va potrivi orice combinație decorativă. În aranjamente, adăugați-i materiale lucioase sau naturale, dar va fi superbă și singură, ca decorațiune specifică de Crăciun.

Aranjamente 5

Vâsc cu dragoste, pentru noroc

sub buchețelul de vâsc vă așteaptă un sărut

Vâscului i se atribuie puteri supranaturale. Tradiția sa merge până departe, în perioada păgânismului. Pe atunci, buchețelele de vâsc se agățau deasupra intrării în locuințe, ca să alunge duhurile rele. Printre cele mai stranii legende legate de acesta este cea despre leagănului lui Iisus. Legenda spune că, pe atunci, vâscul creștea sub formă de copac impozant, din lemnul căruia Sf. Iosif ar fi cioplit leagănul pruncului. Iar dupa 33 de ani, romanii ar fi tăiat același tip de copac pentru a face crucea pe care a fost răstignit Iisus.. 

ASTĂZI, VÂSCUL ADUCE BUCURIE

  • În ziua de astăzi se spune că, cu cât mai multe bobițe albe are vâscul, cu atât mai mult noroc vom avea.
  • Însă vâscul trebuie să vă fie dăruit de cineva, doar așa vă va aduce noroc. Din acest motiv îl dăruiesc cu drag tuturor persoanelor la care țin.
  • Obiceiul după care un bărbat poate săruta o femeie sub un buchețel de vâsc își are originea în Anglia. Pentru fiecare sărut, din buchețel se rupe o bobiță, până la ultima. Aceasta din urmă se lăsa pe planta uscată până în următorul an, pentru ca dragostea să nu părăsească acel cămin.

Acum vă puteți cumpăra și vâsc vopsit în diferite nuanțe. În continuare, cele mai iubite nuanțe sunt cea aurie și cea argintie. Crenguțele strălucitoare pot fi transformate în aranjamente elegante, dar va trebui să lucrați cu vâsc proaspăt, care este mai elastic. Planta se usucă foarte repede, apoi devine foarte fragilă și se rupe ușor. Dacă păstrați aranjamentul într-un loc ferit, va rămâne frumos pentru mult timp. 

INSTRUCȚIUNI PENTRU ARANJAMENTUL CU VÂSC AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *