Stilul inspirat din curentul romantic, care utilizează orice element decorativ, este mai ales pe gustul persoanelor cărora le face plăcere să privească spre trecut.
Curentul își are originile în anii `80 ai secolului al 20-lea, în Marea Britanie. De aici, s-a extins în aproape toată lumea. Designer-ul Rachel Ashwell este cea care i-a dat viață, în momentul în care a îmbinat mai multe stiluri istorice, adăugându-le flori, dantelă și nuanțe pudrate, printre care se evidențiază culoarea fildeșului.
Pentru stil este caracteristic mobilierul cu marginile zgâriate/julite oglinzile cu rame bogat decorate și aglomerările de obiecte decorative. Spațiul este completat de tapete cu modele florale, gresie bogată în ornamente, textile cu modele care imită goblenuri și desene cu flori în stil vechi. Toate acestea, pe fundalul unor tonuri gri și crem deschis. Interioarele au un efect feminin și delicat, ca un vis pufos, care contrastează complet cu perioada agitată și plină de griji din zilele noastre.
Cred că nu aș reuși să mă identific complet cu acest stil. Este genul de lucru pe care o persoană trebuie să-l aibă în suflet. Dar îmi voi însuși cu bucurie o părticică din el cu această coroniță pe care o voi pregăti pentru acest anotimp atât de frumos. În plus, mi se pare un cadou deosebit pentru aniversarea nunții. Oare îmi împărtășiți această părere?
MATERIALE NECESARE PENTRU CORONIȚA DIN DANTELĂ
Această piesă de creație are avantajul că poate purta o mare cantitate de amintiri. Majoritatea celor dintre noi cărora ne plac activitățile creative păstrează în tot felul de cutiuțe orice le poate fi de folos pentru lucrările lor. Și astfel, în decursul anilor, se adună bucățele de materiale textile, danteluțe și multe alte nimicuri frumoase care ocupă loc prin casă. Doar că aceste bucățele de textile sunt încărcate cu experiențe frumoase din viața noastră. De exemplu, un mileu de pe noptiera bunicii, rochia mamei cu gulerul brodat, o hăinuță de copil mic... Și așa am ajuns să încorporez în coroniță și o bucată din rochia mea de mireasă. Deja sunt niște ani buni de când tot fur câte o bucată din ea.
Pregătiți-vă următoarele pentru coroniță:
FIXAREA PE CORPUL CORONIȚEI
Procedeul este simplu. Este suficient să vă însușiți tehnica de care depinde totul. Cel mai important este să înfigeți bucățelele mici de dantelă destul de adânc în corpul coroniței. Pentru aceasta vă va fi de ajutor un obiect cu vârf, dat nu foarte ascuțit. Un vârf foarte ascuțit ar găuri materialul, care ar ieși ușor din polistiren. Ideal este să folosiți o pensulă mai veche cu coada din lemn. Cu aceasta se lucrează cel mai bine.
ASPECTE CĂRORA SĂ LE ACORDAȚI ATENȚIE
Cu cât sunt mai colorate materialele folosite, cu atât mai interesant va fi rezultatul final. Nu are nimic dacă marginile materialelor se destramă puțin sau nu sunt perfect nivelate. Aceasta este chiar una dintre trăsăturile stilului. Fiți atenți doar să nu străpungeți materialul și întotdeauna căutați un loc mai rezistent al acestuia, care să nu fie ușor de străpuns. În acest caz, materialul va ieși din coroniță. La final, fixați coronița cu panglică și, dacă mai doriți, completați decorul cu elementele dorite.