Limonadă de fructe cu grepfruit și ghimbir

Aranjament floral de iunie – coroniță cu amintiri în stil ”shabby chic”
17.6.2022
Fructe cu rom în bol din pepene
4.7.2022

Soarele puternic de vară ne ia cu asalt de fiecare dată când ieșim afară și deseori ne întoarcem acasă foarte însetați. Însă putem alterna apa de la frigider și cu altceva!

Este foarte sănătos să vă îmbogățiți regimul de hidratare cu vitamine, minerale sau fibre, mai ales atunci când vă pregătiți acasă o băutură proaspătă fără zahăr sau cel puțin cu minim de zaharuri adăugate. Studiile actuale au scos în evidență faptul că, majoritatea dintre noi, nu consumăm porțiile zilnice de fructe și legume. Ar trebui să consumăm zilnic cel puțin echivalentul a 3 căni de legume și a 2 căni de fructe. În ce privește substanțele nutritive, avem parte de prea puține și, din această cauză, deficitul acestora este într-o continuă creștere. Poate că nici nu reușiți să vă închipuiți că ați putea să mâncați o cantitate atât de mare de fructe și legume în fiecare zi.

Însă ar fi o cale spre aceasta. Ca să consumăm mai multe fructe (avem parte de niște zile foarte calde, deci să ne limităm la acestea), includeți în meniul Dvs. cel puțin din când în când suc stors sau mixat de fructe. Nu vă ia mult timp, iar băuturile nu doar că vă răcoresc, dar dacă știți să alegeți combinațiile potrivite de fructe și legume, puteți contribui la ameliorarea anumitor boli cronice, în cazul în care suferiți de ele. 

Storcătoarele de fructe și mixerele verticale au prețuri accesibile și sunt concepute astfel încât să fie ușor de întreținut. Majoritatea componentelor acestora pot fi încredințate mașinii de spălat vase pentru o curățare corectă. Storcătoarele electrice de citrice au ajuns să facă parte din echipamentul de bază a oricărei bucătării. Este bine să-l aveți mereu la îndemână atât la gătit, cât și pentru prepararea unor sucuri gustoase care vă îmbunătățesc starea de sănătate, cum ar fi limonadele, cu diferite adaosuri:

  • ROINIȚĂ – benefică pentru digestie, cu efect contra migrenelor 
  • GHIMBIR – are efecte antibacteriene și antiinflamatoare, contribuie la eliminarea grețurilor, vindecă gripele și răcelile, ajută la scăderea greutății
  • ANANAS – are efect diuretic, scade umflăturile, are un efect binefăcător pentru intestine în caz de diaree
  • GRAPEFRUIT – contribuie la creșterea imunității organismului, îmbunătățește circulația sanguină și scade colesterolul

Pregătire: 20 de minute * Cantitate: 750 ml de limonadă

  • sucul de la 2 fructe mari de grepfruit roz – aprox. 250 ml
  • 1 cană bucăți de ananas
  • 1 cană suc de ananas
  • 1 - 1½ lingurițe de ghimbir proaspăt, ras

Pentru finisare

  • frunzulițe de roiniță
  • apă minerală pentru completare 
  • cuburi de gheață
  1. Spălați fructele de grepfruit, tăiați-le în jumătăți și stoarceți-le bine de suc. Îndepărtați semințele din suc și turnați-l în mixerul vertical.
  2. Adăugați bucățile tăiate de ananas, sucul de ananas și mixați bine. Dacă adăugați și frunzele de roiniță în această fază, sucul va căpăta o nuanță kaki. Dacă alegeți să puneți frunzele întregi în carafă, culoarea băuturii va rămâne un portocaliu frumos.
  3. Între timp, radeți ghimbirul pe răzătoarea mică și adăugați-l în băutură în faza finală de mixare. Este suficientă o linguriță, dar puteți adăuga mai mult, în funcție de gust.
  4. Turnați băutura într-o carafă și completați cu apă minerală până la 750 ml sau după gust. Adăugați frunzulițele proaspete și serviți imediat.

Fructul de grepfruit și ghimbirul se completează perfect la gust. De la ananas și mai ales de la sucul acestuia vine dulceața băuturii, care este suficientă. Adăugați ghimbir proaspăt în cantitatea potrivită pentru dumneavoastră. Dacă nu aveți experiență cu el, adăugați mai puțin, pentru ca gustul și efectele să nu vă ia prin surprindere. Luați în calcul și faptul că băuturile proaspete din fructe sunt destinate consumului imediat.

Atenție la roiniță – dacă o adăugați în mixer, băutura va căpăta o nuanță de kaki. Personal, prepar limonada cu frunzele mixate în ea, dar de această dată am făcut o excepție, ca să arate bine în carafă. Am ținut neapărat să vă prezint noile produse din e-shopul nostru – paharele și carafa italienești cu un decor frumos de lavandă. Carafa are și capac, care va proteja băutura dumneavoastră de insecte. Atenție doar să nu închideți carafa cu apă minerală în interior – pentru aceasta aveți nevoie de un tip special de sticlă. Atâta timp cât nu închideți carafa, apa minerală nu prezintă niciun pericol.

Fructele de grepfruit roz coapte sunt dulci și foarte zemoase. Îmi aduc aminte cu drag că în copilărie nu știam cum se mănâncă acest fruct, dar îmi plăcea foarte mult. În ziua de azi, storcătorul de fructe este de mare ajutor – copiii noștri au parte de suc proaspăt!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *