Aranjament floral de iunie – coroniță cu amintiri în stil ”shabby chic”

Picioare frumoase în încălțăminte de vară
10.6.2022
Limonadă de fructe cu grepfruit și ghimbir
30.6.2022

Stilul inspirat din curentul romantic, care utilizează orice element decorativ, este mai ales pe gustul persoanelor cărora le face plăcere să privească spre trecut.

Curentul își are originile în anii `80 ai secolului al 20-lea, în Marea Britanie. De aici, s-a extins în aproape toată lumea. Designer-ul Rachel Ashwell este cea care i-a dat viață, în momentul în care a îmbinat mai multe stiluri istorice, adăugându-le flori, dantelă și nuanțe pudrate, printre care se evidențiază culoarea fildeșului. 

Pentru stil este caracteristic mobilierul cu marginile zgâriate/julite oglinzile cu rame bogat decorate și aglomerările de obiecte decorative. Spațiul este completat de tapete cu modele florale, gresie bogată în ornamente, textile cu modele care imită goblenuri și desene cu flori în stil vechi. Toate acestea, pe fundalul unor tonuri gri și crem deschis. Interioarele au un efect feminin și delicat, ca un vis pufos, care contrastează complet cu perioada agitată și plină de griji din zilele noastre. 

Cred că nu aș reuși să mă identific complet cu acest stil. Este genul de lucru pe care o persoană trebuie să-l aibă în suflet. Dar îmi voi însuși cu bucurie o părticică din el cu această coroniță pe care o voi pregăti pentru acest anotimp atât de frumos. În plus, mi se pare un cadou deosebit pentru aniversarea nunții. Oare îmi împărtășiți această părere?

Venec 2

ANIVERSĂRILE NUNȚII DUPĂ NUMĂRUL DE ANI

1. nunta de bumbac 2. nunta de hârtie 3. nunta de piele 4. nunta de flori 5. nunta de lemn 6. nunta de fier 7. nunta de lână 8. nunta de bronz 9. nunta de cupru 10. nunta de cositor 11. nunta de oțel 12. nunta de mătase 13. nunta de dantelă 14. nunta de fildeș 15. nunta de cristal 20. nunta de porțelan 25. nunta de argint 30. nunta de perlă 35. nunta de coral 40. nunta de rubin 45. nunta de safir 50. nunta de aur 55. nunta de smarald 60. nunta de diamant

MATERIALE NECESARE PENTRU CORONIȚA DIN DANTELĂ

Această piesă de creație are avantajul că poate purta o mare cantitate de amintiri. Majoritatea celor dintre noi cărora ne plac activitățile creative păstrează în tot felul de cutiuțe orice le poate fi de folos pentru lucrările lor. Și astfel, în decursul anilor, se adună bucățele de materiale textile, danteluțe și multe alte nimicuri frumoase care ocupă loc prin casă. Doar că aceste bucățele de textile sunt încărcate cu experiențe frumoase din viața noastră. De exemplu, un mileu de pe noptiera bunicii, rochia mamei cu gulerul brodat, o hăinuță de copil mic... Și așa am ajuns să încorporez în coroniță și o bucată din rochia mea de mireasă. Deja sunt niște ani buni de când tot fur câte o bucată din ea.

Pregătiți-vă următoarele pentru coroniță:

  • diferite resturi de materiale dantelate, șifon simplu, etc.
  • o pensulă veche cu coada mai groasă și ascuțită
  • un corp de coroniță din polistiren, de mărimea dorită
  • foarfecă
  • pentru finisare – o panglică de agățat, trandafiri textili, perluțe, nasturi, orice vă place și se potrivește

FIXAREA PE CORPUL CORONIȚEI

Procedeul este simplu. Este suficient să vă însușiți tehnica de care depinde totul. Cel mai important este să înfigeți bucățelele mici de dantelă destul de adânc în corpul coroniței. Pentru aceasta vă va fi de ajutor un obiect cu vârf, dat nu foarte ascuțit. Un vârf foarte ascuțit ar găuri materialul, care ar ieși ușor din polistiren. Ideal este să folosiți o pensulă mai veche cu coada din lemn. Cu aceasta se lucrează cel mai bine.

  1. Înainte de toate, tăiați bucățele mai mici din dantelă. Pot avea orice formă, în funcție de modelul materialului. Este important ca dantela să nu fie prea groasă (ca de exemplu materialele vechi din bumbac), pentru că pe cerculețul sau ovalul din polistiren va trebui să limitați mărimea. Danteluțele delicate sunt foarte bune, doar că nu trebuie să se rupă sau să se destrame și țineți cont și de faptul că acestea acoperă doar o suprafață mică din bază. Bucățile ar trebui să aibă dimensiunile de cca 6 - 7 × 6 - 7 cm și contează mult și forma lor.
  2. Așezați corpul pe o suprafață fixă și luați o bucățică de danteluță. Suciți-o într-o formă de pâlnie (ca atunci când decorați sandvișurile cu trandafirași din șuncă :o)) și, cu ajutorul cozii pensulei, înfigeți dantela în locul dorit cât de adânc este nevoie ca să simțiți că materialul rămâne fixat înăuntru. După doar câteva încercări, veți deprinde tehnica și totul va merge ca pe roate. Imediat ce scoateți bățul, polistirenul elastic se fixează în jurul materialului, care va rămâne fixat bine. Veți vedea cât de bine rezistă!
  3. Continuați în același fel, alternați tipuri diferite de materiale, pe care să le adunați laolaltă. După ce terminați de decorat mijlocul coroniței, finisați marginea interioară, apoi pe cea exterioară. Coronița este gata în momentul în care nu se mai vede baza din polistiren. Lăsați partea din spate liberă, astfel coronița va sta așezată sau va atârna drept.

ASPECTE CĂRORA SĂ LE ACORDAȚI ATENȚIE

Cu cât sunt mai colorate materialele folosite, cu atât mai interesant va fi rezultatul final. Nu are nimic dacă marginile materialelor se destramă puțin sau nu sunt perfect nivelate. Aceasta este chiar una dintre trăsăturile stilului. Fiți atenți doar să nu străpungeți materialul și întotdeauna căutați un loc mai rezistent al acestuia, care să nu fie ușor de străpuns. În acest caz, materialul va ieși din coroniță. La final, fixați coronița cu panglică și, dacă mai doriți, completați decorul cu elementele dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *