Aranjament de iarnă sub capac

5 idei care vă mențin sănătatea și starea de bine
2.2.2023
Gulaș chilli la oală sub presiune
27.2.2023

PROIECTE DIN MATERIALE NATURALE I

Nu aveți nevoie de multe elemente pentru a crea ceva frumos. Magazinele cu obiecte creative ne oferă o mulțime de accesorii și materiale variate care pot fi combinate în creații deosebite, dar, de cele mai multe ori, ne sunt suficiente materialele pe care ni le pune la dispoziție natura.

Atunci când creez o nouă decorațiune pentru casă, îmi place că natura își poate aduce contribuția cu formele, structurile și culorile sale speciale. Mă ajută printre altele să economisesc și, când înșir pe masă toate comorile adunate după o plimbare prin păduricea din apropiere, simt cum fantezia mea este stimulată.  

Când plănuiți un aranjament de iarnă, poate vi se va părea că natura nu vă pune la dispoziție prea multe materiale. Dar aruncați o privire prin casă – dacă vă place să vă creați propriile aranjamente, sigur găsiți prin vreun colțișor ceva ce se potrivește perfect cu ideile dumneavoastră. Resturi de plante uscate, elemente din decorațiuni de Crăciun sau candele... Sau puteți cumpăra ceva mic de la papetărie sau magazinele din apropiere. Combinația poate conține orice se potrivește, fie natural ori sintetic, iar culoarea albă va fi elementul care va lega totul la un loc. Când pe piesa dumneavoastră decorativă se va răspândi un praf de zăpadă decorativă, toate detaliile se vor armoniza ca prin minune! 

Nu trebuie să fiți specialiști recunoscuți în aranjamente florale, însă nu vă temeți să expuneți piesa decorativă obținută într-un loc în care poate fi admirată de toți membrii familiei. Acoperiți totul cu un capac romantic din sticlă, care va proteja decorațiunea de praf, dar o va și transforma într-o piesă deosebită. Dacă nu aveți acasă un astfel de capac, vă puteți descurca ușor cu un bol mai robust din sticlă și o farfurie din sticlă sau porțelan. Când simțiți că aveți nevoie de o schimbare, eliminați aranjamentul și returnați vasele folosite în bucătărie.

MATERIALE NECESARE

CAPACUL DIN STICLĂ

La început, estimați mărimea acestuia în funcție de dimensiunile bilei de polistiren. Țineți cont de faptul că trebuie să vă rămână cel puțin o treime liberă din spațiul disponibil. Puteți porni de la dimensiunile pe care le-am aplicat eu mai jos. Pregătiți-vă următoarele:

  • un bol de sticlă cu diametrul de 22 cm și înălțimea de 14 cm
  • o farfurie din ceramică sau sticlă cu diametrul de 28 cm
  • figurină pasăre
  • panglică elegantă
  • cauciuc aranjamente

PENTRU ARANJAMENTUL FLORAL

  • o bilă de polistiren cu diametrul de 10 cm
  • un cuțit cu zimți și un tocător
  • o țepușă ascuțită 
  • materiale naturale în funcție de preferințe
  • foarfecă de grădină
  • sârmă subțire pentru fixarea conurilor
  • spray cu zăpadă decorativă
BAZA DIN BILA DE POLISTIREN

1 Bila din polistiren reprezintă inima întregului aranjament. Aceasta trebuie tăiată, astfel încât să obținem o bază dreaptă. Așezați-o pe tocător și, cu ajutorul cuțitului cu zimți, desfaceți-o cu atenție în două părți. Partea care a rămas avea cam o treime, deci nu am împărțit bila în jumătăți, ci am tăiat-o la circa 2,5 cm sub jumătate. Partea rămasă nu trebuie decorată, am desfăcut-o doar ca să am destul loc și pentru a oferi o bază stabilă aranjamentului.

2 Apoi creați scheletul din plante mai mari și mai rezistente, printre care să încorporați detaliile mici către final. Eu am ales o crenguță cu pompoane albe, tăiată în bucăți mai mici. Aceasta va oferi susținerea perfectă.

3 Apoi nu mai trebuie decât să completați spațiile goale cu plante mai mărunte. Pentru că au tulpinile mai subțiri, faceți mai întâi găuri adânci cu scobitoarea în bila de polistiren, apoi introduceți în ele plantele mai mici.

4 Conurile trebuie legate cu sârmă înainte de a fi încorporate în aranjament.

5 Imediat ce ați umplut bila cu plante, aplicați zăpada artificială, păstrând distanța recomandată de folosire a spray-ului, de circa 30 cm. Decorul se va armoniza și va căpăta nuanțe plăcute, estompate de albul zăpezii.

FOLOSIȚI ȘI BAZA DREAPTĂ A BOLULUI

Dacă nu aveți un capac special din sticlă cu mâner în vârf și ați optat pentru bolul din sticlă ca să acoperiți aranjamentul, folosiți-vă și de acest aspect. Adăugați un detaliu frumos la final, care să completeze aranjamentul. De exemplu, eu am considerat că această figurină mică de pasăre, completată cu o fundiță, se potrivește foarte bine la peisajul nins de sub bol. Fixați-le pe amândouă folosind puțin cauciuc pentru decorațiuni.

Nu uitați să încorporați și câteva luminițe în noua dumneavoastră decorațiune. Serile sunt încă lungi, așa că le puteți înveseli cu instalații frumoase cu luminițe. Le găsiți și în e-shopul nostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *