Aranjament de iarnă cu miros de pot-pourri

Oalele emailate sunt potrivite și pe inducție
12.1.2023
Plăcinta ciobănașului
27.1.2023

Atunci când zăpada lipsește în luna ianuarie, se creează o impresie generală de „iarnă gri”. Totuși, decorațiunile casei pot fi pline de romantism și de arome plăcute!

Brazii de Crăciun și decorațiunile specifice sărbătorilor parcă nu ne mai atrag și simțim nevoia de culori noi odată cu începutul noului an. Atunci când pun deoparte ultimele piese din decorul lunii decembrie, începe să mi se facă dor de niște decorațiuni creative. Va mai dura puțin până să avem parte de flori proaspăt culese în vază. Așa că e timpul să dăm frâu liber fanteziei folosind ce are natura de oferit!

Și dacă tot vorbeam de plante, dacă vă plac aromele naturale, puteți lăsa un mic pot-pourri într-o zonă din cameră cu o circulație a aerului mai intensă. Și vi-l puteți face chiar acasă (instrucțiunile pentru pot-pourri vă stau la dispoziție AICI). Aveam de gând să fac ceva asemănător dar, până la urmă, am folosit un săculeț pot-pourri cu arome exotice în nuanțe de roz, care se potrivesc mai bine la coloritul bordo al acestor crenguțe de salcie pe care le-am cules din grădină. Întreg aranjamentul este îmblânzit de un suport alb pe care l-am cumpărat de la florărie cu doar câțiva lei. Sigur vă vor mai veni și alte idei de aranjamente în nuanțele potrivite interiorului locuințelor dumneavoastră!

MATERIALE NECESARE PENTRU ARANJAMENTUL DE IARNĂ

Cel mai important este să alegeți un bol mai mare sau un ghiveci pe care să-l decorați. Eu am folosit o formă mare de gips, în care încap în mod normal două ghivece unul lângă altul. Aranjamentul va fi la fel de atractiv într-un înveliș metalic pentru ghivece în stil Shabby chic, dar și într-un coș din nuiele sau într-un bol de porțelan. O formă ovală va arăta mai bine, pentru că aranjamentul crenguțelor este în linie dreaptă. Totuși, le puteți distribui după cum vă place și într-o formă circulară. Pregătiți-vă următoarele:

  • un înveliș oval sau rotund pentru ghivece, eventual un bol
  • o cantitate mai mare de plante uscate și colorate de pot-pourri, în nuanțele dorite
  • bețișoare tăiate din salcie sau din alt arbust
  • câteva bețe de plante decorative albe
  • foarfecă de grădină
  • spumă pentru aranjamente florale (eu am folosit Florex)
  • hârtie pentru umplerea ghiveciului

FIXAȚI BEȚELE CU AJUTORUL BURETELUI PENTRU ARANJAMENTE FLORALE

Ghiveciul (învelișul pentru ghivece, bolul, etc.) nu trebuie să fie atât de adânc ca și vasul pe care l-am folosit eu. Este suficientă o adâncime de 10 cm, ca să puteți scufunda bine spuma ce are ca scop susținerea bețelor. Acestea sunt atât de ușoare, încât nu veți avea probleme să le fixați chiar și într-un bol mai puțin adânc. Important este să păstrați suficient spațiu deasupra pentru stratul de pot-pourri.

La început, am tăiat spuma în mai multe cubulețe, pe care le-am aranjat pe mijlocul ovalului. Am umplut suprafața din jur cu prosoape din hârtie. Tăiați bețele astfel încât la capetele lor să rămână, pe ici, pe colo câte o crenguță mai mică. Apoi înfigeți-le în mijlocul buretelui pregătit. Adaptați înălțimea bețișoarelor întregii compoziții, astfel încât decorațiunea să aibă un aspect echilibrat și plăcut. În acest scop, este bine ca bețele să aibă aproximativ aceeași înălțime. Eu le-am nivelat abia la finalul procesului de creație.

Mai este nevoie să acoperiți buretele cu hârtie pe deasupra, pentru ca plantele din pot-pourri să nu vină în contact cu el. Înainte să acoperiți toată suprafața cu pot-pourri-ul, puneți deoparte câteva floricele mai interesante, pe care să le folosiți pentru decorarea bețelor.

ÎMBLÂNZIȚI ARANJAMENTELE AUSTERE CU ALB CALD

Bețele goale au un aspect simplu, auster; dacă doriți, includeți în aranjament și câteva buchețele dintr-o plantă decorativă albă. Aceasta va înviora imediat întregul aranjament, evocând totodată iarna care bate în geam. În ramurile de pe bețe puteți introduce câteva floricele uscate din amestecul de pot-pourri.

Faceți-vă mici bucurii în fiecare zi și bucurați-vă de liniștea sezonului rece. Luați micul dejun împreună cu familia și beți cafeaua sau ceaiul dintr-o cană frumoasă. Avem și farfurii, pahare și accesorii de bucătărie colorate, care să vă asigure buna dispoziție în fiecare zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *