Decorațiuni naturale de toamnă – aranjament cu iarbă neagră

Cadouri în funcție de zodie – Balanță
7.10.2022
Chec twist cu dovleac plăcintar
20.10.2022

Începem să întâlnim tot mai des culorile frumoase ale ierbii negre prin grădini, balcoane și florării. Acestea vor face parte din peisaj până când va da primul îngheț și, în plus, aveți la dispoziție o mulțime de culori dintre care să alegeți!

Dacă aveți ocazia să întâlniți această plantă în natură, veți fi complet uimiți. De obicei, poate fi întâlnită în poienile însorite, pe suprafețe întinse și este superbă! Este vorba despre rămurele de iarbă neagră cu frunzulițe dese și floricele mov. Nu este de mirare că un asemenea loc vă va aduce o stare nostalgică și, dacă alegeți să culegeți câteva rămurele pentru cineva, în limba florilor le comunicați: „Când sunt singur/ă, îmi amintesc de tine”.

În grădini sau parcuri puteți întâlni covoare mai pestrițe de iarbă neagră. Apare în combinație cu o mică plantă, foarte asemănătoare, Erica, ce crește împreună cu ea. Cele două plante sunt confundate adesea, însă au un mod asemănător de îngrijire. Ca substrat, preferă turba și diferența esențială constă în anotimpul în care înfloresc. Iarba neagră (Calluna) înflorește de la finalul verii până în ultimele zile ale toamnei, pe când Erica (Erica) înflorește din toamnă până în primăvară. Dacă vă plac, înseamnă că straturile grădinii dumneavoastră sunt înflorite tot anul.

Erica are floricele mai mari, care arată ca niște ligheane mici cu marginile vălurite. Tocmai un astfel de arbust mi-am ales pentru aranjamentul floral de toamnă din locuința mea. Iarba neagră nu este tocmai potrivită pentru buchete, dar chiar și așa, vă puteți crea un buchet mare care să decoreze frumos o masă festivă. Eu am apelat la o șmecherie simplă – am completat decorul cu Erica chiar într-un ghiveci, cu plante care nu se ofilesc.

Dacă aveți o ocazie de familie în această toamnă, alegeți un serviciu de masă nou și un aranjament floral frumos. Puteți alege un serviciu de masă din e-shopul nostru.

MATERIALE NECESARE PENTRU ARANJAMENTUL FLORAL

În primul rând, alegeți un buchet bogat de Erica din grădină, cu tot cu substrat. Spălați ghiveciul și puneți-l într-un suport, ca să puteți uda ușor planta din interior. Cu cât mai puțin conic este ghiveciul, cu atât mai bine. Poate fi și curbat. Materialul cu care se învelește nu va aluneca de pe el. Pregătiți-vă următoarele pentru aranjament:

  • ghiveci cu plantă
  • suport/învelitoare pentru ghiveci
  • un pătrat de material de aprox. 50 × 50 cm 
  • un elastic și sfoară pentru legat
  • diferite materiale naturale pentru completarea aranjamentului - ciulini / măceșe / scorușe / buxus / conifere / conuri mici ș.a.
  • sârmă
  • foarfecă și clește

În primul rând, tăiați cele mai lungi rămurele din buchețelul de erica. Le veți folosi ulterior pentru decorarea șervetelor, 2 ramuri pentru fiecare șervet.

Apoi puneți pe sârmă conurile, scorușele sau crenguțele mici cu măceșe astfel încât să le puteți înfige adânc în substratul din ghiveci. Dacă nu reușiți să le fixați cu sârmă, puteți folosi și un pistol de lipit.

Completați coroana micului arbust cu celelalte materiale pregătite, veți vedea cât de frumos se potrivesc. Înfigeți sârmele în substratul ghiveciului și continuați cu restul plantelor care nu au nevoie să fie întărite cu sârmă. Învârtiți ghiveciul în timp ce lucrați, ca să obțineți un decor frumos din toate unghiurile.

ASCUNDEȚI ÎNVELITOAREA GHIVECIULUI SUB MATERIALUL TEXTIL

La final, așezați buchetul în mijlocul pătratului de material pregătit. Marginile drepte ale pătratului ar trebui să depășească marginea ghiveciului cu 10 - 12 cm. Apoi ridicați toate cele 4 colțuri în sus, strângeți materialul din jurul ghiveciului și fixați-l cu un elastic. Suciți marginile materialului în jurul ghiveciului și fixați-le cu un ac cu siguranță sau cu lipici din pistol. Apoi legați totul cu sfoară decorativă și scoateți elasticul.

Avantajul principal al ghiveciului decorat este că puteți uda oricând planta din interior. Plantele care completează aspectul ar trebui să fie unele care arată bine și după ce s-au uscat, ca să nu afecteze aspectul buchetului.

CE FACEM CU CRENGUȚELE PUSE DEOPARTE

Dacă aveți în plan o masă festivă, pregătiți pentru fiecare musafir un șervet cu coroniță, folosind ramurile rămase din buchețel. Așezați câte 2 crenguțe una lângă alta și suciți-le una în jurul celeilalte. Datorită inflorescențelor, se fixează bine una de cealaltă. Înconjurați șervetul cu ele, puneți capetele unul peste altul și legați-le cu o bucățică de sfoară. Cereți ajutorul cuiva, pentru această operațiune aveți nevoie de patru mâini. 

ARANJAȚI MASA CU UN SET DE FARFURII NOI...

Seturile de porțelan se numără printre cele mai iubite produse din magazinul nostru. Se vând repede, dar ne străduim să refacem repede stocurile. Nu este de mirare, pentru că majoritatea sunt potrivite atât pentru mesele de zi cu zi, cât și pentru cele de sărbătoare. Dacă le completați cu un aranjament floral, masa dumneavoastră va fi un loc și mai plăcut, chiar dacă serviți doar aperitive și fructe coapte de soarele plăcut al toamnei. Pe seară, aprindeți câteva lumânări și nu vă grăbiți să încheiați ziua. După agitația de peste zi, meritați din plin aceste momente de liniște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *