Și voi visați deja cu ochii deschiși la prăjiturile de Crăciun? Orice prăjituri alegeți, sigur vă mai rămân albușe nefolosite. Așa că încercați o rețetă la care le folosiți pe toate și, în plus, este rapidă!
Poate să vă prindă bine acest pont de chec cu nucă pentru masa de sărbători. Are un aspect festiv, mai ales dacă alegeți să-l coaceți într-o formă frumoasă, care va da aluatului un model interesant. Eu am ales forma de copt din aluminiu MAJESTIC, potrivită pentru orice fel de aluat. Datorită tehnologiei de primă clasă folosite în producția suprafeței antiaderente, forma nu mai trebuie unsă, nici tapetată cu făină. La prima folosire, am aplicat pe suprafață foarte puțin ulei vegetal (ideal folosiți un spray cu ulei). Forma este potrivită pentru cuptoarele electrice, cu gaz și cu aer circulant. Și mai împărtășesc cu voi o bucurie – după scoaterea spatelui de căprioară, forma va rămâne complet curată, fără nicio firimitură. Nici nu mai vorbesc de spălare - e gata în câteva secunde!
Vă dorim să vă bucurați de timpul dedicat prăjiturilor și, dacă vă îndrăgostiți de această formă, așa cum am făcut-o eu, aruncați o privire în magazin și la celelalte forme de cozonac, cu forme de efect.
Pregătire: 45 minute * Cantitate: aluat pentru o formă de 30 - 34 cm lungime
Aluat
Glazură
Aluatul bătut se întărește perfect în formă și umple fiecare detaliu al acesteia. Aluaturile din albușuri sunt foarte pufoase după coacere, iar nucile îi vor da acestuia un gust deosebit. Puteți folosi toate resturile de nuci care vă rămân după coacerea altor prăjituri. Nucile vor face aluatul mai gras, așa că dacă le aveți la îndemână, folosiți-le. În orice caz, poleiți spatele de căprioară cu glazura de ciocolată. Aceste gusturi se potrivesc de minune.
Pentru că aluatul conține puțină grăsime, se usucă mai repede. Dar ciocolata îi face bine. Aveți două posibilități – să folosiți ciocolată îndoită cu puțin unt sau rețeta clasică de glazură a cofetarilor pe care o descriu în rețetă. Spatele de căprioară de această formă nu este cel mai ușor de acoperit cu ciocolată. Aceasta are tendința să se scurgă de pe formele rotunjite ale checului :o) Dar vă puteți ajuta de o pensulă din silicon și, cel mai bine, turnați încă un strat de ciocolată după uscarea primului.
Cu cât sunt mai mari bucățile de ciocolată pe care le adăugați în aluat, cu atât mai bine. Le veți simți în aluat, ceea ce îl va face cu atât mai apreciat. În plus, nu colorează atât de mult aluatul, care va avea un aspect îmbietor.
Vă urăm petrecere frumoasă în familie în jurul mesei pline! Iar dacă mai aveți loc și pentru acest chec simplu pe masă, serviți-l cu câte o cupă de frișcă pe fiecare felie.