Carnea de rață se coace mult și încet. Însă acest mod de preparare binevenit și cu un rezultat delicios vă dă foarte puțin de lucru!
Încă puțin și intrăm în Postul mare, așa că vă îmbii cu un preparat din carne înainte de această perioadă. Eu îl prepar de fiecare dată când vreau să servesc ceva bun, dar am nevoie de timp pentru alte treburi. Rața se prepară aproape singură!
Felul meu preferat de a prepara carnea presupune acest sos delicios din vin roșu, miere și anason. Am folosit o tavă grea din porțelan negru, cu pereții groși și care conduce perfect căldura, așadar rața rămâne caldă pentru mult timp și după ce o scoateți din cuptor. Rața coaptă va trebui scoasă din cuptor și porționată, iar sosul trebuie redus, apoi totul trebuie pus înapoi în cuptor, ca să stea la căldură. Dar veți vedea imediat care este tot procesul.
Pentru a vedea oferta de vase de copt, intrați în e-shop și alegeți-vă tot ce vă place; găsiți câteva ponturi și în galeria de sub articol.
Pregătire: 30 de minute + 2,5 ore de coacere * Cantitate: 6 porții
Pentru prepararea acestui deliciu aveți nevoie doar de 5 ingrediente! Subliniez că toate cantitățile trebuie respectate – asigurați-vă mai ales că ați măsurat bine cantitatea de miere, ca să nu fie prea puțină. Ca să nu mai rămână miere pe pereții vasului de măsurat, după ce se golește aproape complet, ștergeți-l cu puțin ulei, pentru ca mierea să nu se lipească de pereți. Regula principală atunci când gătiți cu vin este că trebuie să folosiți vin bun și calitativ, apoi să serviți la masă aceeași marcă sau una asemănătoare.
Este clar că sosul de soia și vinul formează o combinație care colorează rața în negru. Rața poate fi și mai neagră, depinde în final de câte ori o întoarceți și o umeziți cu sos după îndepărtarea foliei. Important este ca pielița să se coacă bine și să fie deasupra sosului.
Vă doresc poftă bună! Înmuiați carnea în sosul ușor picant și savurați o masă delicioasă împreună cu familia!