Cu ce înlocuim zahărul din alimentație

Cană în dar
3.3.2021
Lumânare pe apă cu primăvară în pahar
11.3.2021

Dacă vă bucurați de o sănătate de fier, vă puteți permite să consumați o prăjitură din când în când. Dar nu permiteți corpului să devină dependent de dulciuri.

 

Este foarte adevărat, nici persoanele foarte slabe nu pot consuma cât zahăr vor. Zahărul alb creează dependență, iar consumul excesiv al acestuia duce la obezitate, la apariția cariilor și chiar la boli serioase din cauza nivelului crescut de insulină și glucoză din sânge. Iubitele dulciuri pot ajunge să reprezinte un refugiu în viața noastră, o răsplată gustoasă sau o detensionare psihică, să nu mai menționăm de plăcerea de a le coace și de a le prepara pentru bucuria celor dragi. Este foarte greu să ne trecem mintea într-un regim de relaxare și din această cauză apelăm la diferite mijloace, printre care și zahărul. Dar putem reuși și fără ajutorul acestuia, dacă o luăm încet, cu pași mici.

Începeți încetul cu încetul. Nu este nevoie să goliți imediat borcanele de zahăr sau să le marcați cu un X mare. În primul rând, pentru că această abordare nu are șanse de reușită, iar în al doilea rând, pentru că avem nevoie de glucide în corp, deși într-o mică măsură. Totuși, putem elimina anumite alimente din viața noastră destul de repede. Încercați să nu mai cumpărați sucuri din comerț, dulciuri ieftine, ciocolată necalitativă, bomboane și prăjituri. Vă puteți face prăjiturile singuri acasă și dețineți controlul complet asupra ingredientelor pe care le folosiți. Chiar și faptul că nu faceți prăjituri în fiecare zi (în timp ce vă puteți cumpăra oricând o gogoașă dulce) va reduce cantitatea de zahăr consumată la un nivel suportabil. Iar atunci când intrați în bucătărie pentru gătit și copt, încercați să reduceți cantitățile de zahăr recomandate în rețete la jumătate. Veți vedea că, treptat, toți membrii familiei se vor obișnui cu gustul mai puțin dulce, iar zaharnița elegantă de pe masă va rămâne acolo doar pentru musafiri.

Zahăr 2

Înlocuiți băuturile nealcoolice îndulcite cu ceai de fructe

ceaiurile calitative de fructe nu trebuie îndulcite, deci păstrați-le la îndemână pe tot parcursul zilei

Persoanele care consumă permanent litri întregi de sucuri din comerț au un aport foarte ridicat de zahăr în corp. Este primul lucru care trebuie tăiat de pe lista de cumpărături. Procurați-vă un ceainic, ideal cu sită încorporată și completați ceaiul pe tot parcursul zilei. Cumpărați ceaiuri calitative și gustoase, deoarece trecerea de la sucurile dulci la un ceai fără gust nu este o opțiune bună pentru nimeni. Așezați ceainicul plin cu ceai (pentru familii mari, luați două) într-un loc vizibil din bucătărie, de unde fiecare se poate servi oricând cu un ceai călduț. Vara puneți și felii de fructe proaspete în sită și turnați apă proaspătă de izvor peste ele. Cu puțină roiniță sau mentă, băutura răcoritoare va avea un gust bun și fără zahăr adăugat: CEAINIC DIN CERAMICĂ cu capac din inox și sită Bonnet culoare verde BANQUET, 1,2 L.

10041_1

Ponturi pentru îndulcirea prăjiturilor

înlocuiți zahărul cu alternative mai sănătoase, există destul de multe

Dacă vă place să faceți prăjituri, faceți compoturi și mâncăruri calde dulci, atunci va trebui să folosiți înlocuitori pentru zahăr. Dulciurile nu vor fi dulciuri dacă nu v-ar aduce plăcere atunci când se topesc pe limbă. Dacă vă întrebați cum să procedați ca să vă placă, ajunge să aruncați o privire în trecut. Zahărul era destul de valoros și rar într-o gospodărie, așa că gospodina trebuia să se descurce cu ce avea în cămară:

·        Până în ziua de astăzi, mierea se află în topul celor mai buni și mai recomandați îndulcitori. Pe lângă toate substanțele benefice pentru sănătate pe care le apreciem mai ales atunci când intervine o răceală, mierea îndulcește cu succes și aluatul, deci o puteți folosi la checuri, torturi și biscuiți. Proporția corectă este de o jumătate de cană de miere în locul unei căni de zahăr.

·        Fructele coapte au fost dintotdeauna un îndulcitor de încredere. Este cunoscut faptul că, în fructele uscate, zahărul devine mai concentrat. Dar veți avea nevoie de un aparat pentru a dezhidrata fructele acasă, care permite uscarea fructelor fără tratamente chimice. Înainte de utilizare, tăiați fructele uscate în cubulețe mici și folosiți-le pentru a îndulci aluatul.

·        Fructele proaspete pe care le puneți deasupra prăjiturii sau în ștrudele – în acest caz, adăugați mai multe stafide pentru un gust mai dulce și mai multă scorțișoară. Această combinație asigură îndulcirea suficientă a unei cantități mai mici de aluat.

·        Iaurtul, compotul, clătitele și cerealele müsli de la micul dejun pot fi îndulcite foarte ușor cu siropuri sănătoase – siropurile de arțar, curmale, agave sau cicoare sunt foarte populare în bucătăria modernă. Siropul de arțar poate fi folosit și pentru îndulcirea aluaturilor. Înlocuiți fiecare cană de zahăr cu una de sirop de arțar.

·        Cel mai folosit îndulcitor este obținut din ștevia dulce – o plantă originară din America Centrală și de Sud. Spre deosebire de zahăr, ștevia are foarte puține calorii, fiind recomandată și diabeticilor. Iar meritele sale curative sunt recunoscute și după sute de ani de utilizare în America și Japonia. Ștevia este disponibilă în comerț atât în formă lichidă, cât și sub formă de praf. Într-un chec este suficient să puneți o linguriță rasă.

Formă din silicon pentru chec BANQUET, diametru 24 cm.

Zahăr 3

Cafeaua poate fi îndulcită cu melasă

încercați siropurile din trestie sau sfeclă de zahăr prea puțin folosite

Multe persoane obișnuiesc să pună zahăr în cafea. Și bem destul de multă, deoarece o consumăm în fiecare zi. Și astfel, iată încă ocazie pentru o porție regulată de zahăr pe care nici nu o mai luăm în considerare. Într-un an adunăm o doză serioasă de calorii numai din consumul cafelei îndulcite, dar aceasta reprezintă în primul rând o greutate zilnică pentru organismul nostru. Și în acest caz putem apela la o alternativă sănătoasă, de exemplu, la melasă. Aceasta este un produs ce rămâne din producția zahărului din trestia de zahăr, care poartă și numele de „miracolul negru”. Acest îndulcitor natural este un superaliment pentru beneficiile sale excepționale asupra organismului uman. Melasa din trestie de zahăr este un lichid de culoare închisă cu un gust dulce, specific zahărului caramelizat, putând fi comparat cu mierea sălbatică. Siropul de melasă cu parfum plăcut poate fi folosit atât în prăjituri, cât și pentru îndulcirea băuturilor.
CĂNI PORȚELAN CU FARFURIUȚE BAMBUS ȘI LINGURIȚE, set cadou - 2 buc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *