Coroniţă cu lavandă

Ceai copt de vară
24.7.2019
Covorase pentru trepte
30.7.2019

Nu aveţi cum să rezistaţi lavandei înflorite! Această plantă nu doar că vă va înmiresma întreaga casă, dar va păstra o atmosferă de vară însorită pentru mult timp în casa dvs. Şi dacă se usucă, tot îşi va păstra frumuseţea.

Cultivăm lavanda pe lângă casă pentru că ne dorim să o avem aproape an de an. Dacă şi dumneavoastră o cultivaţi, să ştiţi că ajutaţi şi albinele, care sunt încântate de florile acesteia.  

Veţi aduce o atmosferă plăcută cu motive de lavandă în casa dumneavoastră şi cu ajutorul decoraţiunilor, a obiectelor practice şi a textilelor. 

 

Nu ne vom ocupa acum chiar de împletirea unei coroniţe. Vom folosi o coroniţă din nuiele de mesteacăn vopsită în alb ca suport pentru uscarea floricelelor de lavandă. Coroniţa va arăta deosebit şi astfel vă puteţi usca mai multe tipuri de plante. Pregătiţi-vă următoarele:

• coroniţă cu diametrul de cca. 20 cm, vopsită cu vopsea acrilică albă

• un bucheţel de lavandă proaspătă

• câteva plante aromatice pentru decorare, eu am folosit cimbru

• sfoară de rafie

• foarfecă

Împărţiţi bucheţelul de lavandă în două părţi egale. Adunaţi firele şi aranjaţi-le, scurtaţi cozile şi legaţi florile delicat, pentru ca firele să stea împreună. Pregătiţi-vă 4 bucăţi egale de sfoară.

Apoi modelaţi fiecare bucheţel astfel încât să urmeze forma coroniţei. Legaţi fiecare bucheţel de lavandă de coroniţă cu câte două bucăţi de sfoară, pe care le legaţi la final cu fundă. Scurtaţi cu foarfeca tijele plantelor astfel încât să urmeze marginea coroniţei. După ce aţi fixat primul bucheţel în partea de sus a coroniţei, continuaţi cu al doilea în partea de jos, însă întoarceţi-l cu florile în direcţia opusă. După ce aţi fixat bucheţelele, tăiaţi sfoara care ţinea bucheţelele legate. Puteţi adăuga câteva rămurele de cimbru pe lucrătura coroniţei, ca să fluidizeze contururile.

La aer cald, lavanda se usucă foarte repede. Dar nu are nimic, coroniţa va fi frumoasă şi astfel. Dacă doriţi să păstraţi lavanda uscată, daţi-o jos de pe coroniţă după câteva zile şi puneţi florile într-un săculeţ din pânză. În timpul uscării, nu expuneţi planta la razele directe ale soarelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *