Mă gândeam ce idee să le ofer părinţilor care nu au un calendar de Advent de anul trecut prin dulap. Şi spun „părinţi” pentru că acest calendar poate fi făcut şi de taţi. Şi poate chiar le va plăcea să-l facă...
Am făcut un calendar de Avent din cutii de chibrituri. Şi dacă nu vi se par chiar atractive, vă asigur ca nu se vor mai vedea în produsul final. Îl puteţi face într-o seară liberă şi în loc de instrucţiuni ajunge să aruncaţi o privire la imagini. Este chiar atât de uşor!
DE CE AVEŢI NEVOIE
Mi-am dat seama că nu-mi va fi deloc uşor să adun atâtea cutii de chibrituri. Aşa că le-am cumpărat, cu gândul că voi rămâne cu o rezervă pentru tot anul. Pur şi simplu am golit toate cutiuţele într-una mai mare şi, din când în când, îmi umplu din aceasta o cutiuţă mică. Sigur le veţi folosi. Pregătiţi-vă, aşadar, următoarele:
Construiţi înainte cutiuţa după imagine fără a o lipi, ca să ştiţi cum să lipiţi cutiuţele între ele. Formaţi cutia din grupuleţe de câte 3 cutiuţe una peste alta.
PERSPECTIVĂ DE APROAPE
Desfaceţi cutia făcută de probă; veţi avea 8 grupuleţe de câte 3 cutiuţe. Deocamdată lăsaţi chibriturile în ele, cutiuţele vor fi mai rezistente la lipire. Lipiţi între ele toate cutiuţele din fiecare grup şi lăsaţi-le să se usuce. Pregătiţi două pătrate colorate de dimensiunile 10,5 × 10,5 cm din colile de carton. Pe pătratul inferior aşezaţi 4 grupuleţe de cutiuţe (exact pe mijloc) şi lipiţi-le bine de bază. Atenţie – nu lipiţi grupuleţele între ele, pentru că astfel nu se vor putea deschide sertăraşele. Apoi lipiţi deasupra etajul superior de grupuleţe. Puneţi lipici din abundenţă pe partea superioară şi apoi presaţi bine cartonul superior. Presaţi uşor tot ansamblul şi lăsaţi câteva momente cutia formată la uscat. Acum puteţi scoate şi chibriturile din cutiuţe. Pe lateralele vizibile ale cutiuţelor lipiţi dreptunghiuri de carton de dimensiunile 5,5 × 4,5 cm. Rezultatul va fi unul superb. Lipiţi mici decoraţiuni estetice pe fiecare sertăraş, ca să poată fi deschis. Pentru ca deschizătoarea să fie puţin ieşită în exterior, folosiţi pătrăţele dublu adezive. La final decoraţi suprafaţa superioară a cutiei obţinute. Pentru ca decoraţiunile să fie uşor ieşite în relief, fixaţi-le cu pătrăţele autoadezive. Decoraţi restul suprafeţei după preferinţe. Decembrie este deja aproape şi acum aveţi calendarul pregătit.
Şi să nu uit: pe sertăraşe ar trebui lipite sau desenate numerele de la 1 la 24, pe sărite - copiii mai mari nu au nevoie neapărat de ele. Avantajul cutiuţelor mici este că în ele nu încap multe dulciuri, deci calendarul astfel obţiut va fi ideal.