Huse bielastice tutunului

Huse bielastice căpșună
19.11.2018
Calendar de Advent
27.11.2018

Sigur aţi observat că tonurile de maro sunt plasate la mijlocul cercului cromatic. Dacă aţi încercat vreodată să amestecaţi culorile, sigur ştiţi că nu este un lucru uşor să o obţineţi. Este o culoare ce reflectă puţină lumină şi reprezintă tonurile pământului şi toate nuanţele lemnului.

 

Ne aduce un sentiment de linişte şi din această cauză o alegem deseori pentru locuinţele noastre. Numărul mare de nuanţe poate fi împărţit în două categorii – tonuri reci şi tonuri calde. Nuanţa tabacului se încadrează între cele reci, putând fi echilibrată uşor cu lucirile calde ale lemnului. Dacă vă veţi alege maro pentru locuinţă, sigur nu veţi avea probleme cu accesorizarea coloristică. Îi puteţi potrivi aproape orice culoare vă place.

bukle-tabakova

NUANŢELE DE TABAC VOR FI ÎNCĂLZITE DE CULOAREA NATURALĂ A LEMNULUI

TABAC + COMBINAŢIE DE TON ÎN TON

Atunci când alegeţi culori mai închise, la crearea întregii compoziţii este nevoie să ţineţi cont de orientarea camerei faţă de sursa luminii şi de câtă lumină naturală beneficiază aceasta. O canapea închisă la culoare este practică, însă pentru a crea o atmostferă primitoare, este necesar să alegeţi tonuri deschise pentru pereţi. Nu veţi greşi dacă veţi folosi maro sau bej, dar contaţi pe culorile complementare pentru însufleţirea camerei. Puteţi rămâne la tonuri de maro, însă în acest caz este nevoie să echilibraţi camera cu nuanţe de lemn natur, să adăugaţi sticlă robustă şi să o aduceţi la viaţă cu ajutorul plantelor verzi. Altfel aţi putea să vă plictisiţi uşor de compoziţia monocromatică.

TABAC + TONURI NEUTRE DE GRI

Culoarea maro apare peste tot în natură, oferindu-ne un sentiment de stabilitate. Acesta este motivul pentru care majoritatea persoanelor o aleg ca bază pentru locuinţele lor. Maroul este totuşi o culoare modestă, astfel deseori rezultatul poate părea neutru şi lipsit de viaţă. Toate tonurile naturale pot fi însă completate uşor de orice altă culoare din spectru. Dacă totuşi vă doriţi un interior calm, plin de energie latentă, combinaţi nuanţele de maro cu paleta largă de nuanţe de gri, în special cu cele deschise. Şi textilele decorative vor aduce o atingere blândă. De exemplu, imaginaţi-vă trandafiri de un alb cald pe un fond gri deschis sau pe o podea din scânduri de culoare deschisă. Astfel veţi crea un întreg elegant şi plin de armonie.

TABAC + CONTRAST PASTELAT LA ALEGERE

Există un număr mare de culori potrivite tonurilor medii de maro. Din nuanţele contrastante puteţi alege roşul sau oranjul pentru o încăpere tinerească aerisită sau combinaţii lejere de nuanţe pastelate ca albastru-gri sau roz-pudră pentru un interior cu o atmosferă luxoasă. Dacă veţi utiliza nuanţe de maro, nu vă feriţi să le iluminaţi cu ajutorul paletei nuanţelor de alb şi este foarte recomandat să adăugaţi multe modele şi structuri cât mai colorate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *