Huse bielastice căpșună

“Pilotă” cu mere
13.11.2018
Huse bielastice tutunului
19.11.2018

Culoarea căpşunei se încadrează în paleta bogată a nuanţelor ce aparţin culorii roşii. Culoarea roşie ca atare este o culoare puternică, ce reprezintă surescitarea şi energia – poate avea efect dramatic şi atrăgător, iar în varianta roz chiar dimpotrivă – romantic şi inocent. Aşadar aveţi ocazia să vă adaptaţi nuanţa personalităţii dvs. 

Dacă vă hotărâţi să rămâneţi undeva pe la jumătatea paletei, veţi descoperi culoarea căpşunei. Aceasta conţine o cantitate mică de alb, fiind astfel mai blândă, mai liniştită şi mai atrăgătoare. Este culoarea trandafirilor roşii şi a fructelor coapte. Pentru combinaţii de bază, alegeţi nuanţe calde de crem, care i se potrivesc foarte bine. Drept culori complementare pot servi culoarea portocalei, tonurile de purpuriu închis şi maroul ciocolatei. Întregul spaţiu va emana o energie veselă şi optimistă.

bukle-jahodova

CULOAREA ROŞIE COMBINATĂ CU ALB POATE FI ÎNSOŢITĂ DE NUANŢE CONTRASTANTE

ROŞU + CULORI NEUTRE

În această variantă, se recomandă evitarea combinaţiei de ton în ton, iar pentru alegerea culorilor de bază pe care le veţi folosi pentru spaţiul renovat este mai bine să vă orientaţi spre crem, de exemplu pentru pereţi. Şi aşa veţi aduce mirosul dulceag al unui pahar de frişcă proaspătă în cameră. Rezistaţi tentaţiei de a adăuga verde şi combinaţi tipuri de lemn închis şi deschis la culoare cu alte nuanţe de bej. Este loc destul pentru verde pe structurile brute ale covoarelor, pernelor şi ale altor accesorii textile.

ROŞU + ALBASTRU - CONTRAST DIN PARTEA OPUSĂ A SPECTRULUI

Dacă sunteţi în căutarea unei culori complementare pentru combinaţia precedentă, priviţi la cercul cromatic. O culoare mereu potrivită, care însă trebuie folosită în doze mici, este aşezată în partea opusă a culorii roşii. Albastrul tare, dar şi lavanda şi turcoazul vor arăta excelent cu nuanţa noastră de roşu. Combinaţi mereu albastrul cu acele tonuri ale culorii roşii care conţin puţin albastru, ca de exemplu, culoarea zmeurei sau fuchsia.

ROŞU + TONURI DE PORTOCALIU SAU PURPURĂ – CULORI VECINE PUTERNICE

Interiorul în care veţi echilibra culoarea roşie cu galben-auriu poate fi iluminat uşor cu ajutorul culorii maro şi crem, însă tot acestea vor şi micşora camera. Sunt culori din partea caldă a spectrului, care sunt atât de puternice, încât se pot întoarce împotriva dvs. Cu excepţia cazului în care le alegeţi pentru textile decorative cu motive optice. Folosiţi-le cu atenţie, însă nu vă temeţi de ele. Acestea pot crea un fundal perfect pentru o mobilă mai închisă la culoare şi pentru camere insuficient iluminate peste zi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *