De fiecare dată când mă aflu în fața unui buchet de flori, am senzația că sunt martora unui miracol. Îmi place să admir modul în care lumina se strecoară printre petalele gingașe, cum înfloresc florile, mirosul acestora... Iar când mă plimb pe o pajiște înflorită, totul mi se pare de-a dreptul incredibil. Atât de multă frumusețe, din care puteți împrumuta pentru scurt timp și pentru acasă...
Cu siguranță cunoașteți locuri de unde puteți culege niște flori sălbatice (o fâneață sau chiar un loc din oraș cu iarba netunsă). Printre florile mele preferate se numără margaretele și, în afară de cele din grădină, nu ratez nicio ocazie de a le culege pe cele mai mici, care cresc în natură. Rezistă mult timp în vază și le puteți folosi la niște aranjamente cu adevărat speciale. De această dată, voi folosi o formă veche de guguluf, căreia îi voi reda puțin din strălucirea de altă dată și care îmi amintește de bucătăria bunicii. Forma clasică de chec cu orificiu pe mijloc vă va ajuta să distribuiți ușor florile și să creeați un aranjament inedit.
Și, pentru că se apropie weekendul, adaug și o rețetă de chec mai specială, cu whiskey. În ziua de azi, preferințele se îndreaptă spre formele din silicon, iar dacă nu le-ați încercat încă, găsiți câteva idei în galeria de la finalul articolului.
MATERIALE NECESARE
Am folosit 3 tipuri de flori, pe care bineînțeles că le puteți înlocui după preferințe. Mai importantă este forma veche de chec, care va fi de mare efect. Aceasta poate fi din tablă, ceramică sau fontă. Orice ați folosi, garantez că toți participanții la masa de duminică – poate doar cu excepția persoanelor alergice – vor fi absolut încântați. Pregătiți-vă următoarele:
DISTRIBUIREA FLORILOR DE LA BAZĂ
Umpleți 2/3 din formă cu apă rece. Puneți deoparte 10 margarete și folosiți-le pe celelalte ca să decorați marginea formei. Înainte de aceasta, scurtați codițele acestora la lungimea necesară. Introduceți 2-3 flori de hortensie cățărătoare în eprubeta pentru flori umplută cu apă și introduceți-o în orificiul din mijlocul formei de chec. Acestea vor forma vârful aranjamentului, care își va păstra astfel forma. Chiar dacă hortensia nu este înflorită, va arăta frumos și va da buchetului un plus de prospețime. Forma frumoasă a acesteia vă ajută să dați formă buchetului. Restul de margarete merg intercalate bine printre florile mici de hortensie. Puteți folosi în același fel flori de soc primăvara. Acestea nu rezistă la fel de mult în vază, dar pe de altă parte, pot fi înlocuite ușor.
UMPLEȚI SPAȚIILE GOALE CU FLORI DE NU MĂ UITA
Acum intercalați firele de flori de nu mă uita în mijlocul aranjamentului, deasupra margaretelor. Pe laterale fixați restul firelor de hortensie, dacă aveți mai multe. Păstrați codițele mai lungi la margaretele pe care le-ați pus deoparte la început și strecurați-le printre florile de hortensie din vârf. Buchetul de vară este gata!
FRUMUSEȚE NATURALĂ
Așa arată forma de chec cu margarete și flori de nu mă uita. Florile se așază frumos în forma rotundă, se pot sprijini de orificiul din mijloc și astfel se fixează mai bine în aranjament. Buchetul arată foarte bine – este natural și delicat, la fel ca florile de luncă.
…PENTRU FINAL
De aici mi-am cules eu florile. Pe pajiște adia vântul și aerul era parfumat. Margaretele sunt iubite în toată lumea. În Anglia, li se spune Daisy, în Franța Marguerite, în Germania Margerita, iar în Cehia, Kopretiny. Dacă ieșiți la munte în weekend, sigur le veți întâlni!