Carnețele pentru prietene

Aranjament de pajiște înflorită / reciclare
18.8.2022
Fluturași din aluat de foietaj
31.8.2022

Chiar dacă îmi notez des tot felul de lucruri în mobil și utilizez tot felul de ajutoare tehnice, nu renunț la cartea care însoțește cafeaua de dimineață, la carnetul clasic de rețete și la agenda în care îmi stabilesc programul pentru fiecare zi.

Prietenele mele sunt la fel. Nici ele nu se dau în lături de la agenda cu aspect tineresc pentru tot felul de notițe sau de la blocul notes cu foi detașabile pentru rețete noi. Așa că am hotărât să le pregătesc niște cadouri mai speciale. Am decorat agendele cu dantelă de hârtie. Sigur ați întâlnit-o pe la librăria din cartier. Micile mileuri sunt utile atunci când doriți să decorați o masă festivă, ba chiar și sub tort. Sigur le găsiți și în magazine sau pe site-urile specializate pe scrapbooking.

Cel mai important lucru de care aveți nevoie este un lipici de calitate. Pentru că hârtia este subțirică, un lipici prea lichid o va ondula. Așadar, încercați să folosiți un lipici stick bun.

MATERIALE NECESARE

În acest fel, puteți înfrumuseța chiar și caietele și agendele normale. Ambele sunt lucruri utile, destinate notițelor importante de zi cu zi, deci nu trebuie să fie foarte scumpe. Important este să le acordați câteva momente din timpul dumneavoastră și puțină fantezie. Pregătiți-vă următoarele:

  • un caiet sau o agendă
  • pentru învelit: hârtie naturală cerată, o coală de hârtie, carton cu modele
  • dantelă din hârtie, diferite forme: rotundă, dreptunghiulară, ovală, etc.
  • foarfecă, o pensulă dreaptă (dacă folosiți un lipici mai lichid)
  • lipici de calitate
  • panglici decorative, sfoară, șnururi
  • nasturi din lemn și alte decorațiuni mărunte, după preferințe

Înveliți caietul sau agenda cu hârtia aleasă (hârtia cerată trebuie presată puțin în timpul procesului) și apoi dezveliți-l. Aplicați lipici cu o pensulă sau direct cu batonul pe toată coperta. Funcționează foarte bine, chiar dacă lipiciul este mai tare. Nu încercați să aplicați lipici pe hârtia subțire sau pe dantela din hârtie, pentru că s-ar rupe. Apoi presați ușor hârtia pe coperțile agendei, ca să se lipească bine pe ele. Apoi urmează partea distractivă – continuați cu decorul! Încercați să fixați cât mai bine și marginile dantelei, ca să nu se rupă ulterior. Legați fiecare agendă cu panglici și funde sau pur și simplu înfășurați în jurul lor sfoară, pe care o fixați la final cu un nasture sau cu un ac cu siguranță, etc.

Acest tip de decor este pe placul sufletelor romantice. Modelele mele sunt doar pentru inspirație, dumneavoastră puteți aborda modele mai sofisticate, care conțin colaje (cu decupaje din reviste, chiar și cu poze) sau elemente grafice (folosiți bucăți de tapet, bucăți de hârtie cu litere, dungi și buline, suprafețe texturate). Nu uitați să adăugați o urare sau un citat inspirațional în interiorul agendei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *