Vara continuă cu temperaturi ridicate și orice vine din frigider sau congelator este binevenit. Bucurați-vă de un desert rece.
În primul rând, am de făcut o precizare referitor la desertul pregătit într-o tavă încăpătoare (de dimensiuni potrivite și pentru frigider), și anume că denumirea sa ne poate duce cu gândul la un fel de mâncare caldă, potrivită pentru iarnă. Stracciatella este și numele unei supe tradiționale și sățioase care se pregătea încă din vremea vechii Rome. Aceasta conține ouă, parmezan ras și nucșoară. Dar să lăsăm supele calde! Totuși, majoritatea dintre noi ne gândim la înghețata delicioasă cu smântână cu aromă de vanilie și adaos de fulgi de ciocolată care o completează cu o textură crocantă.
Și așa am ajuns la ciocolata mult așteptată pe care am turnat-o în blatul din firimituri și am adăugat-o în baza cremoasă de tip Cheesecake. Rezultatul este un deliciu cu gust de smântână, ușor și fin, cu bucățele de ciocolată rece. Iar pentru ca blatul necopt să fie mai ușor, am înlocuit baza clasică din biscuiți cu turtițe integrale din porumb expandat. Este o schimbare binevenită, cu un gust surprinzător de bun.
Pregătire: 35 de minute * Cantitate: o tavă de dimensiunile 36 × 27 cm
Blat
Cremă
Decorați feliile cu zmeură proaspătă și bucățele de ciocolată rasă.
Baza din ciocolată și orez expandat este ușoară, gustoasă și mai puțin calorică decât clasicii biscuiți. Va trebui să luați în considerare că se va fărâmița mai ușor la tăiere, dar asta nu ne deranjează. Adăugați firimiturile căzute pe lângă porții, alături de fructe proaspete - se vor asemăna puțin la gust cu alunele. Dacă preferați gustul tradițional de cheesecake, faceți blatul din biscuiți normali și unt.
Crema se va lega frumos chiar sub ochii voștri. Dacă alegeți o tavă mai mică decât a mea, tortulețele vor ieși mai înalte. După ce s-a răcit bine, prăjitura va fi ușor de feliat. Adăugați câteva fructe proaspete de zmeură și bucurați-vă de vară!
Încă o variație excelentă – dacă vreau să impresionez, folosesc o cantitate dublă de ciocolată amăruie cu gust de zmeură pentru cremă :o) Dacă aștept un număr mai mare de musafiri, pregătesc prăjitura într-o tavă mai adâncă. Este cel mai rapid mod de a obține un număr mai mare de porții. De asemenea, feliile seamănă mai bine cu niște tortulețe și fiecare musafir are sentimentul că primește propriul tortuleț pregătit special pentru el.