Doriți un tort pentru copilași pretențioși chiar astăzi? Încă îl puteți face. Aveți nevoie doar de o mică idee!
Anul acesta nu este deloc ușor nici pentru copiii noștri, care resimt grijile adulților. Dar vacanța a sosit, așa că îi puteți răsfăța puțin.
De ce veți avea nevoie? Dacă aveți de unde să cumpărați un blat de tort, adăugați o gelatină transparentă, treceți pe la raionul cu fructe și alegeți-le pe cele care le plac cel mai mult copiilor dvs. Mai departe urmați pașii din imagini. În mai puțin de o oră veți pune pe masă un fluture frumos colorat cu multe fructe, fără coacere. Și chiar dacă vă hotărâți să coaceți un blat de casă, tot va fi gata înainte ca fructele din compot să se scurgă bine...
Pregătire: decorarea blatului durează 30-45 de minute, în funcție de cât de detaliat doriți să fie modelul
Blat de tort
· cel mai bine alegeți unul gata copt, de la magazin
· dacă doriți, coaceți blatul preferat, însă aveți în vedere să îl coaceți într-o formă rotundă mai mare, ca să nu fie prea înalt
Mozaic de fructe
· o cutie compot de ananas rondele
· o cutie compot de mandarine
· 3 fructe kiwi coapte, dar tari
· un pumn de căpșuni coapte
· un pumn de zmeură proaspătă
· orice aveți la îndemână pentru antene (eu am folosit grisine și bezele tip marshmallow)
· un plic de gelatină praf transparentă pentru tort, cca. 10-12 g
· forme de tăiat prăjiturele
Pentru a forma fluturele procedați conform fotografiilor, iar pentru decorare lăsați imaginația și ingredientele alese să vă ghideze. Formele pentru prăjiturele vor fi un bun ajutor.
NOTĂ: Țineți cont de faptul că tortul va avea dimensiuni destul de mari și nu va încăpea pe un suport de tort de dimensiuni normale. Este nevoie de o tavă dreaptă, pentru ca fluturele să nu se deformeze. Vă recomand să îl decorați direct, pentru că aripile pline vor fi greu de mutat, mai ales dacă blatul este subțire.
1 Ca să obțineți forma de fluture, aveți nevoie de blat rotund tăiat în jumătate. Tăiați în două părți egale un blat de tort de casă bine răcit (acord prioritate blatului făcut în casă, pe care îl las să se întărească puțin în frigider), din care veți face cele 2 aripi.
2 Cele două jumătăți trebuie să facă schimb de locuri, apoi rotiți-le puțin în sus, păstrându-le lipite la mijloc. Dacă aveți pregătită o tavă pe care să-l serviți, vă recomand să așezați pe ea fluturele din această fază, ca să nu fie nevoie să-l mutați. Blatul făcut în casă este foarte fraged și după ce va fi îngreunat de fructe, veți avea nevoie de foarte multă atenție ca să-l mutați.
3 Decorarea este distractivă. Dacă tortul este deja pe tava pe care va fi servit, probabil că veți murdări tava, dar o puteți curăța mai târziu. Acum aveți două posibilități: dacă folosiți fructe foarte zemoase, este bine să întindeți un strat subțire de gem sau marmeladă pe blat (de căpșuni, piersici sau caise) înainte să puneți fructele - în acest caz, reduceți din dulceața stratului de gelatină de deasupra – sau să aranjați fructele și să îndulciți gelatina. Fructele de primăvară au nevoie să fie puțin îndulcite.
4 Aveți mână liberă la decorarea tortului. Folosiți forme de prăjiturele sau orice idee vă mai vine. Mozaicul nu trebuie să fie perfect simetric, păstrați câteva elemente în perechi pe care să le așezați simetric pentru a crea iluzia optică de aripi – de exemplu, elementele din ananas. Faceți și antenele, care pot fi și din codițe de verdeață. La final, poleiți totul cu un strat de gelatină transparentă pe care o preparați după instrucțiunile de pe pliculeț.
· Pentru acest tort aveți nevoie de 10-12 g de gelatină praf.
· De cele mai multe ori, gelatina praf se topește în cantitatea de apă rece indicată pe plic, cu puțin zahăr, însă puteți folosi și suc de la compot.
· Încălziți gelatina pe foc mic, amestecând încontinuu.
· La început, gelatina este complet lichidă, însă nu vă lăsați înșelați de acest lucru. Luați o lingură și acoperiți repede toate fructele. Primul strat se va întări înainte să începeți aplicarea următorului strat. Acum este momentul potrivit să turnați restul de gelatină și să lăsați tortul deoparte la răcit.
· Gelatina de pe tort se va întări și la temperatura camerei.
· Dacă gelatina preparată a început să se întărească în crăticioară, nu vă faceți griji și încălziți-o din nou până când se topește.
· Dacă doriți un strat mai gros pe un tort rotund – nu doar o poleială, dar un strat frumos și drept, atunci va trebui să închideți tortul pregătit într-o formă de blat și să turnați gelatina înăuntru. Înainte de aceasta, tapetați tava cu o bandă de hârtie de copt, iar după îndepărtarea acesteia tortul va avea margini frumoase și drepte.
· Pentru fructele roșii există și gelatină roșie.