Preparați-vă o mâncare delicioasă din caietul bunicii, potrivită pentru zilele de iarnă! Chiar bunicile sunt cele care se pricep cel mai bine la ea.
Puiul cu boia face parte din categoria mâncărurilor sățioase mai ales datorită sosului consistent cu aspect mătăsos. În familia noastră, această rețetă se bucură de o mare popularitate. Ingredientele se leagă frumos cu smântână dulce, garantând un gust plăcut și bogat. Și, deși s-au adunat deja destule calorii, mai plusăm și cu niște smântână fermentată. Avantajul este că sosul completează perfect atât o garnitură din cartofi, cât și una din paste, așa că puteți lăsa deoparte tradiționala pâine și să vă limitați la câteva linguri de sos – aceasta, dacă aveți suficientă voință...
Pregătesc puiul la cuptor, ca să mai economisesc timp, ceea ce vă recomand și vouă. De această dată am testat caserolele practice pentru transportarea mâncării - pe care le puteți lua la muncă sau să le folosiți pentru a împărți mâncarea cu părinții, copiii mai mari sau cu niște prieteni apropiați. Am ales aceste caserole stivuibile roșii din plastic, care ocupă minim de spațiu în cămară. Au clipsuri pe laterale și, chiar dacă par mici la prima vedere, veți vedea că pot adăposti o porție sănătoasă de fel principal. În oferta noastră găsiți produse din plastic și aluminiu, chiar și caserole dintr-o combinație de materiale termoizolante, pentru menținerea temperaturii constante a mâncării. Pentru petreceri și ocazii cu mai mulți participanți, comandați o caserolă supraetajată cu două sau trei etaje.
Preparare: 40 de minute + o oră pentru coacere * Cantitate: 5 porții
Pui la cuptor
Pentru sos
Garnitură – tăiței lați italienești sau niște găluște pufoase din făină.
Prepararea cărnii în cuptor este extrem de convenabilă. Carnea se gătește bine, până ajunge să se desprindă de pe os și este parfumată de la condimente. Când nu am cimbru proaspăt, folosesc din cel uscat. În momentul în care scoateți o parte din sosul de la pui, carnea ar trebui să se răcească puțin, moment în care puteți să-i îndepărtați pielița. Aveți la dispoziție o oră cât timp este puiul în cuptor, deci puteți fierbe atunci și supa de legume. Apoi totul merge foarte repede, sosul chiar nu vă dă mult de lucru.
Sosul mixat este gros și omogen. Acesta este meritul mixerului vertical, un ajutor de nădejde în orice bucătărie – o descoperire la care nu aș renunța în ruptul capului! Apoi, caserola vă scapă de lucrul cu mâncarea fierbinte și o puteți folosi chiar și drept farfurie, deci nu mai trebuie să murdăriți și alte vase. În ea a încăput o porție bună de pui cu sos, iar în cealaltă am pus pastele, care s-au păstrat la fel de calde.